Neler Yeni

Mavi Ekran Termal Macun Ve Sıvı Soğutma İle Alakalı

tolga K

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
tolga kuş
öncelikle merhaba arkadaşlar asus rog strix lc 240 model sıvı sogutma kullanıyorum termal macunum arctic mx4 (orjinal) yaklaşık 2 yıl önce aldım kullanıyorum ortalama 6-8 ayda bir değiştiriyorum bu seferki 8 ay oldu ve sıvı soğutmanın fanlarını değiştiriyordum ve termal macunun bu durumda oldugunu gördüm sizce normal mi ve termal macun yaklaşık 2 yıldır açık ve bozulmuş veya özelliğini kaybetmiş ola bilir mi ? taktığım fanlar gamepower glacia modeli asus rog fanlara bakarak 1-2 tık güçsüz olduğunu biliyorum normalde %100 yükse asus fanlar (otomatik ayarlarda) ile işlemci max 70 dereceleri görüyordu şimdi %100 yük altında max 82 dereceleri felan görüyor 82 derece 1 tık fazla biliyorum konuyu başa alırsak merak ettiğim termalmacunun özelliği gittiyse bununda etkisi varmıdır termal macunu değiştirmeli miyim ve son olarakta hangi termal macunu önerirsiniz ?

Ekler

• islemcıtermal.jpg
    islemcıtermal.jpg
    1.6 MB · Hit: 18
  • pompatermal.jpg
    pompatermal.jpg
    1.7 MB · Hit: 17

tolga K

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
tolga kuş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bence fazla sürmüşsünüz
peki işlemcinin üstüne denk gelen kısımda %80 de İnce Macun var Fakat %20 lik kısımda hiç yok meselabirde sırıngadaki termal macunu sıkarken ilk başta küçük bir şekilde sanki su gibi sıvı geliyor ben termal macunun bozulmuş olmasından ve sisteme zarar vermesinden endişeliyim

ilyaskocc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
202
İsim
ilyas koç
peki işlemcinin üstüne denk gelen kısımda %80 de İnce Macun var Fakat %20 lik kısımda hiç yok meselabirde sırıngadaki termal macunu sıkarken ilk başta küçük bir şekilde sanki su gibi sıvı geliyor ben termal macunun bozulmuş olmasından ve sisteme zarar vermesinden endişeliyim
MX-4 çok akışkan bir macun. Uygulamasını çok kolaylaştırıyor ama bir kısmı katı bir kısmı sıvıysa özelliğini yitirmiş olabilir.

Az miktarda işlemci yüzeyine sıkın. Spatula ile tüm yüzeye dağıtın. Fazla olmasın. İnce katman halinde tüm yüzeyde olması yeterli olur

Top Bottom