Neler Yeni

Termal pad yerine termal macun sürebilir miyim?

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Enis Can Duman
Arkadaşlar ben laptobumun 2 veya 3 gün önce içini açıp temizledim ve termal bakımını yaptım fakat fanı çıkardıktan sonra demir soğutucu bloğun altından termal pad gibi bir şey çıktı. Ben önce işlemcinin üzerine sonra ekran kartına koymayı denedim fakat boyutları tutmadı bende lazın olmaz diye çöpe attım. Şuan bilgisayar oyuna girdikten sonra kapanıyor. Ekran kartım 102 dereceleri görüyor ve pc kapanıyor sonra demir blomta bişey farkettim büyük ihtimal termal pad oraya giricek. Ama ben attım. Termal pad yerine termal macun sürsem sıkıntı olur mu? (Biraz uzun oldu kusura bakmayın)

xSparkua.

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,981
İsim
Chloe Grace Moretz
reis sorun olur bence termal pad sipariş et

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Enis Can Duman
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
reis sorun olur bence termal pad sipariş et
Şöyle bişi ekran kartının yan tarafında siyah bir şey var demir blok direk o kısımla temas halinde ve bu yüzden sıcaklık artıyor olabilir pc oyun oynarken kapandıgı için sürmek istiyorum. Termal macun sürsem sıkıntı olur mu?

Dahası  
Reaksiyon skoru
189
İsim
Carl Johnson
knk gereksiz br şey olsa neden oraya koysunlar xD

Orjinalinde termal ped var ise ped ile değiştirmen iyi olur. Çünki termal pedlerin bir dolgu kalınlığı vardır. Macunlarda mm gibi çok çok ince bir katman bu işi yapar.Ped olan yere macun ile değiştirmen belki iki yüzey arası boşluğu kapatmaya yetmeyebilir ve ısınma problemleri gibi sorunlar yaşayabilirsin

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Enis Can Duman
Orjinalinde termal ped var ise ped ile değiştirmen iyi olur. Çünki termal pedlerin bir dolgu kalınlığı vardır. Macunlarda mm gibi çok çok ince bir katman bu işi yapar.Ped olan yere macun ile değiştirmen belki iki yüzey arası boşluğu kapatmaya yetmeyebilir ve ısınma problemleri gibi sorunlar yaşayabilirsin
Zaten ısınma problemleri yaşıyorum o yüzden bu soruyu sordum oyun oynarken ölçtügümde ekran kartım pc kapanmadan önce 102 dereceyi görüyo ve kapanıyo o yüzden bu soruyu sordum yani beni bir süre idare edebilir mi ?

o sıkcaklıklarda idare etmez sorun yaratır. Ped eskiyecek bişey değil normalde.yinede sök bi temizlik yap ped ile soğutucuyu güzelce tak tekrar ona rağmen ısınma varsa kasa havalandırmasını artırmanı öneririm.

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Enis Can Duman
o sıkcaklıklarda idare etmez sorun yaratır. Ped eskiyecek bişey değil normalde.yinede sök bi temizlik yap ped ile soğutucuyu güzelce tak tekrar ona rağmen ısınma varsa kasa havalandırmasını artırmanı öneririm.
Ped eskimedi ben yanlışlıkla çöpe attım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Zaten benim pc kasa değil laptop yani havalandırmayı artiramam yazdıgım şeyi dikkatlice okumanızı öneriyorum

Baihu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
815
İsim
Selim Tüylü
Chipsetleri soğutmak için kullanılıyor. Termal macun iyi bir iletkenlik sağlamaz. https://www.akakce.com/arama/?q=Termal+pad&s=2 Ben Arctic marka almıştım. Türkiye'de yok galiba. Bunlarda da termal macunlar gibi ısı iletim kalitesi var. Yazdığım linkteki pedler ne kadar iş görür bilemem. Satın alıp kullanırsınız. Hiç olmamasından iyidir.

Ped eskimedi ben yanlışlıkla çöpe attım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Zaten benim pc kasa değil laptop yani havalandırmayı artiramam yazdıgım şeyi dikkatlice okumanızı öneriyorum
leptop için fazla yapacak birşeyiniz yok. yeni bir ped alıp takıp devam edin. Leptop soğutucu altlıklar da epeyce işe yarıyor. Ucuz fiyatlı bile olsa işinizi görür

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,054,644
Üyeler
167,537
Son üye
gdsara20
Top Bottom