Neler Yeni

test yaparken nelere dikkat etmeliyim

Adem Türk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
Adem Türk
Şöyle bir ikinci el sistem alıyorum farklı bir konuda fiyatına uyar mı diye sormuştum gören arkadaşlar olmuştur illaki. Ben bu sistem için furmark dışında nasıl bir test yapıp almalıyım veya sonucu nasıl olursa sağlam sorunsuz olduğuna güvenmeliyim teşekkürler.
AMD Ryzen 5 2600 3.2GHz 16MB
Adata XPG Gammix D30 8GB
GamePower Mythril kasa HADRON Hd413 Power Supply 600w
GALAX GeForce GTX 1060 OC 3GB 192-bit GDDR5
Gigabyte B450M S2H
500gb hdd (marka falan yazmıyor sormayı da unuttum satıcıya)

buff

80+
İşlemci için Prime95 testini geçerse güvenli olduğunu düşünebilirsin. Çok ağır bir test çünkü.

Adem Türk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
Adem Türk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemci için Prime95 testini geçerse güvenli olduğunu düşünebilirsin. Çok ağır bir test çünkü.
kendi bilgisayarımda cpu z diye bir uygulama var onun kendi benchmark testini yaparsam nasıl bir sonuca ulaşırım acaba doğru bir yaklaşım mıdır

buff

80+
kendi bilgisayarımda cpu z diye bir uygulama var onun kendi benchmark testini yaparsam nasıl bir sonuca ulaşırım acaba doğru bir yaklaşım mıdır
O işlemciyi pek zorlamıyor. Benim önerdiğim program soğutmanın ve işlemci beslemesinin yeterliliği konusunda bi güvenilirlik sağlar. tabii ki %100 değil. OCCT programı var sanıyorum o da tüm sistemi stress testine sokabiliyordu. Disk için HDTune var çok zorlarsan bad sector taraması da yapabilirsin. Yine disk için Smart verisinden daha önce çalıştırılmış mı güç verilmiş mi onu anlayabilirsin.
İnternette incelemeleri oluyor parçaların tek tek. Sen de onlarla aynı testi yaparak karşılaştırabilirsin.

Top Bottom