Neler Yeni

Tetanos Kapar mıyım?

Arenay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Arif Enes
Arkadaşlar banyo yaparken kurulanıyordum ve parmağım böyle normal bir kesme değil böyle yatay böyle tam düz değil tırnağımmı kesti bilmiyorum bende tetanos oldummu diye şüphelendim. 2021 yILINDA 13 yaşımda tetanos aşısı oldum." Herhangi bir sorun teşkil eder mi? tetanos olur muyum?

Hanaz

80+ Gold
Arkadaşlar banyo yaparken kurulanıyordum ve parmağım böyle normal bir kesme değil böyle yatay böyle tam düz değil tırnağımmı kesti bilmiyorum bende tetanos oldummu diye şüphelendim. 2021 yILINDA 13 yaşımda tetanos aşısı oldum." Herhangi bir sorun teşkil eder mi? tetanos olur muyum?
Paslımıydı kolonyala emseydin kesilince

Dušan Tadić

80+ Silver
Aşının etkisi 5 yıl sürüyor galiba ama riske atmaya gelmez böyle işler. Doktara git ne olur ne olmaz.

mkurtulus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
301
İsim
mert kurtulus
tetanos asısı 5 yıl koruyuculuğu var.

Arenay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Arif Enes
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Paslımıydı kolonyala emseydin kesilince
pasmıydı bilmiyorum ne kestiğinide bilmiyorum ama tırnağımda gelmiş olabilir. Ayrıca tetanos bakterisinin dezenfetan gibi şeylere sanırsam bağışıklığı varmış
Mesaj otomatik birleştirildi:

tetanos asısı 5 yıl koruyuculuğu var.
%100 koruyuculupğu varmı bu aşıların
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aşının etkisi 5 yıl sürüyor galiba ama riske atmaya gelmez böyle işler. Doktara git ne olur ne olmaz.
yara bandı yapıştırdım şimdi. Aileme söyledim bir şey olmaz dedi.

Zechion

80+ Silver
Bir sağlık ocağına veya aile hekimine giderek durumu açıkla. Aşı geçmişine bakarak yapılacakları sana söyler zaten. Cümleyi okurken sana ne olduğunu tam olarak anlayamadım bu sebeple yanlış bilgi vermek istemem, en iyisi aile hekimine danışman olacaktır.

Arenay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Arif Enes
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bir sağlık ocağına veya aile hekimine giderek durumu açıkla. Aşı geçmişine bakarak yapılacakları sana söyler zaten. Cümleyi okurken sana ne olduğunu tam olarak anlayamadım bu sebeple yanlış bilgi vermek istemem, en iyisi aile hekimine danışman olacaktır.
parmağımı bir şey kesti (küçük bir şey) bende tereddüt ettim olay bu. en son 1 yıl önce aşı oldum. Onu soracaktım size. Ayrıca ne kestiğini bilmiyorum.

Sebastian Szymanski

80+ Silver
Sorun olmaz aşın var işte

Zechion

80+ Silver
parmağımı bir şey kesti (küçük bir şey) bende tereddüt ettim olay bu. en son 1 yıl önce aşı oldum. Onu soracaktım size. Ayrıca ne kestiğini bilmiyorum.
Böyle bir durumda parmağını kesen şeyin paslı, passız durumuna bakman lazım. Parmağını kesen şeyin ne olduğunu bulursan yardımcı olma imkanım daha fazla. Kesildiğinde kanama gerçekleşti mi ? Bu arada şunu ekleyeyim, zaten tetanos aşın var bir şey olacağını düşünmüyorum

Arenay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Arif Enes
Böyle bir durumda parmağını kesen şeyin paslı, passız durumuna bakman lazım. Parmağını kesen şeyin ne olduğunu bulursan yardımcı olma imkanım daha fazla. Kesildiğinde kanama gerçekleşti mi ? Bu arada şunu ekleyeyim, zaten tetanos aşın var bir şey olacağını düşünmüyorum
Çok böyle fışkırır gibi kan fırlamadı. Sadece yerinde kaldı akmadı bile. Dediğim gibi neyin kestiğini bilmiyorum.

Elmeryy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
947
İsim
Ömer Yılmaz
Steam
#forEF Elmeryy
Discord
elmeryy
23 kere okudum ne olduğunu anlamadım tırnağın mı kesti parmağını ?

Top Bottom