Neler Yeni

Öneri The Witcher dizisini, oyundan önce izlemeli miyim?

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Steam kütüphanemde The Witcher: Wild Hunt ve diğer oyunları (1 ve 2) mevcut fakat henüz hiç oynamadım. Oynamak için de yeterli zamanım/vaktim yok. Dizisini herkes çok beğenmiş öneriyorlar, sizce oyunu oynamadan önce dizisini izlesem kötü olur mu? Oyunu oynayacağım zaman hikayedeki heyecan kaçar mı? Yoksa dizi, oyundan bağımsız bir hikaye mi?

BeKo'O

80+ Silver
Steam kütüphanemde The Witcher: Wild Hunt ve diğer oyunları (1 ve 2) mevcut fakat henüz hiç oynamadım. Oynamak için de yeterli zamanım/vaktim yok. Dizisini herkes çok beğenmiş öneriyorlar, sizce oyunu oynamadan önce dizisini izlesem kötü olur mu? Oyunu oynayacağım zaman hikayedeki heyecan kaçar mı? Yoksa dizi, oyundan bağımsız bir hikaye mi?
Ya bu soru kitaptan önce diziyi izlesem bir şey olur muydu oyun ne alaka şimdi, oyunun çok bir şey anlattığı yok önce diziyi izle, vaktin varsa ilk kitaplarını bitir.

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ya bu soru kitaptan önce diziyi izlesem bir şey olur muydu oyun ne alaka şimdi, oyunun çok bir şey anlattığı yok önce diziyi izle, vaktin varsa ilk kitaplarını bitir.
Dostum iki yapımı da hiç bilmediğim için soruyorum, nasıl ne alaka? Cevabını bilmediğim sorunun saçma olup olmadığını nereden bilebilirim?

BeKo'O

80+ Silver
Dostum iki yapımı da hiç bilmediğim için soruyorum, nasıl ne alaka? Cevabını bilmediğim sorunun saçma olup olmadığını nereden bilebilirim?
Dostum oyunların çoğu da kitaplardan alıntıdır zaten, diziden önce oyununu oynamak değil de kitabını okumak lazım mı diye sormaman garibime gitti sadece, oyunların hikayeleri %100 yansıtmadığı da bir gerçek. Neyse knk dediğim gibi vaktin varsa kitaplarını bitir sonra dizi sonra oyun.

Abdurrahman Avf

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dostum oyunların çoğu da kitaplardan alıntıdır zaten, diziden önce oyununu oynamak değil de kitabını okumak lazım mı diye sormaman garibime gitti sadece, oyunların hikayeleri %100 yansıtmadığı da bir gerçek. Neyse knk dediğim gibi vaktin varsa kitaplarını bitir sonra dizi sonra oyun.
Garibe gidecek ne var oyunun kitaplran alıntı olduğunu bile bilmiyor olabilir bende yakın zamanda öğrendim ben ilk olarak sadece oyun olarak çıktı sanıyordum.

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Garibe gidecek ne var oyunun kitaplran alıntı olduğunu bile bilmiyor olabilir bende yakın zamanda öğrendim ben ilk olarak sadece oyun olarak çıktı sanıyordum.
Yani, aynen öyle. Yapımın daha içeriğini bile bilmiyorum ki sorunun yanlış olduğunu düşüneyim...

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
Önce oyunu sonra diziyi sonra kitapları bile okusan bir şey olmaz. Arkadaş boş yapmış.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Oyunlar, kitapların anlattığı hikayeyi anlatmıyor. CDPR'nin kendi yazdığı senaryo. Andrzej Sapkowski ile bir alakası yok. Kitaplar, oyunlardan birkaç yıl öncesini anlatıyor. Diziye gelecek olursak özünde kitaplara bağlı kalmaya çalışmışlar fakat çokça kopukluk ve kitaptan bağımsız, olmaması gereken yahut erken olan olaylar var. Pek kitaba sadık kaldıkları söylenemez. Neye başlayıp başlamayacağınız size kalmış. Ben önce oyunlardan başlardım, fark etmez. Keza Witcher dizisi o kadar başarılı olmamış. Witcher severleri oldukça tatmin etse de asla bir kült dizilerin seviyesine yaklaşamaz. Sosyal medyada Witcher fanatizmiyle kalitesi fazlaca şişirilen bir dizi. Önce oyunlarla Witcherci damarlarınızı kabartıp o aşk ve zevkle diziyi izlerseniz çok daha fazla beğenirsiniz. Sorunuza gelecek olursak hayır, oyunlarla dizi aynı hikayeyi işlemiyor. Diziyi izlediniz diye oyunda olacaklar hakkında spoiler yemezsiniz. Dizi, Andrzej Sapkowski'nin kitaplarını işlemeye çalışmış, oyunlardan öncesini anlatıyor yani.

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Oyunlar, kitapların anlattığı hikayeyi anlatmıyor. CDPR'nin kendi yazdığı senaryo. Andrzej Sapkowski ile bir alakası yok. Kitaplar, oyunlardan birkaç yıl öncesini anlatıyor. Diziye gelecek olursak özünde kitaplara bağlı kalmaya çalışmışlar fakat çokça kopukluk ve kitaptan bağımsız, olmaması gereken yahut erken olan olaylar var. Pek kitaba sadık kaldıkları söylenemez. Neye başlayıp başlamayacağınız size kalmış. Ben önce oyunlardan başlardım, fark etmez. Keza Witcher dizisi o kadar başarılı olmamış. Witcher severleri oldukça tatmin etse de asla bir kült dizilerin seviyesine yaklaşamaz. Sosyal medyada Witcher fanatizmiyle kalitesi fazlaca şişirilen bir dizi. Önce oyunlarla Witcherci damarlarınızı kabartıp o aşk ve zevkle diziyi izlerseniz çok daha fazla beğenirsiniz. Sorunuza gelecek olursak hayır, oyunlarla dizi aynı hikayeyi işlemiyor. Diziyi izlediniz diye oyunda olacaklar hakkında spoiler yemezsiniz. Dizi, Andrzej Sapkowski'nin kitaplarını işlemeye çalışmış, oyunlardan öncesini anlatıyor yani.
Mükemmel cevap ve sorularıma gerekli yanıtları verdiğiniz için teşekkürler. Eğer can hocalarım 2 haftalık tatilde ödev dayamazlarsa 2 haftada diziyi bitireceğim. Oyunu da 3 ay tatilde falan oynarım. Oyun için gerçekten hiç vaktim yok çünkü.

NOT: Dizi izlemek yerine oyun oynasana diyecek arkadaşlar için yazayım: Dizinin bir bölümü 40dk ve bölüm bölüm olduğu için kolayca planlama yapıp izleyebiliyorsunuz gün içinde. Oyunlarda durum böyle olmadığı, bir kere oturunca zevk alabilmek için birkaç saat oynamak gerektiği için oyun oynayacak vaktim yok diyorum.

lostideas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Ediz Sözüer
Benim de şöyle bir tavsiyem olabilir. Açıkçası getir-götür vs. bir sürü hammaliyesi ve zahmeti olan oynanış kısımlarından çok haz etmedim oyunun. Trainer kullansan bile şuraya git, birkaç kelime dinle, sonra şuraya 1 km git, orda da birkaç diyalog dinle, birkaç kişiyle dövüş vs gereksiz sıkıcı ve zahmetli ve yok yere zaman kaybettirici. Bunun üzerine "oyun filmi" tarzındaki videodan izledim gayet keyifli oldu. Tavsiye de ederim.

Top Bottom