Thrustmaster T300 RS GT Sıfır vs İkinci El

CrIz1

80+
Reaksiyon skoru
10
Direksiyonu sıfır ya da ikinci el almayı düşünüyorum, yaklaşık 12.000 TL'lik bir fiyat farkı var bunun sebebi ne acaba? Bir de yanında TH8S vites alacağım onda da yaklaşık 3.000 TL'lik bir fiyat farkı var. Sizce sıfır mı almalıyım, ikinci el mi?

Peki neden T300 RS?

Direct Drive sistemler hakkında bilginiz var mı? Kayışlı sistemler de artık tarih oluyor da :) 10 yıl önce çıkmıştı T300 serisi. T300 lerde kayış aşınması, ısınma ve Direct Drive sistemlere oranla daha hissiz force feedback gibi sıkıntılar var.

Direct drive olarak önerim bütçe dostu olarak PXN V10 PRO 16 bin TL.
Bütçe müsaitse Moza R5 Bundle yaklaşık 30 bin TL.

Biliyorum fakat Moza Bundle'da debriyaj ve vites olmadığı için bütçemi çok aşar. PXN V10 PRO'yu da ilk defa duydum, şimdi bakacağım.

T300'de de vites yok hocam biliyorsunuz :) Moza'nın R3 modeli de var ben aldığım gün arızalı çıktığı için biraz önyargı oluştu markaya karşı ama memnun olan da var.

PXN V10 Pro da 3-4 aylık bir direksiyon seti. Youtube'da V10 Ultra olarak incelemeleri var. Ultra'nın Pro'dan farkı metal pedaller ve debriyaj olmaması base olarak birebir aynılar. Ülkemizde şuan yalnızca Pro modeli var zaten.

T300'de de vites yok hocam biliyorsunuz :) Moza'nın R3 modeli de var ben aldığım gün arızalı çıktığı için biraz önyargı oluştu markaya karşı ama memnun olan da var.

PXN V10 Pro da 3-4 aylık bir direksiyon seti. Youtube'da V10 Ultra olarak incelemeleri var. Ultra'nın Pro'dan farkı metal pedaller ve debriyaj olmaması base olarak birebir aynılar. Ülkemizde şuan yalnızca Pro modeli var zaten.
Sizin öneriniz PXN yönünde mi olur hocam, yoksa Moza R3 mü olur? Bir de bilmediğimden soruyorum, PXN vitesi var mı veya Thrustmaster viteslerle uyumluluk gösterir mi?

Hocam Thrustmaster'ın Th8s vitesi çöp açıkçası 7-8k edecek bir ürün değil. PXN'in kendi vitesi de mevcut A7 model ismi. (Gelbura ve PXN'in ithalatçısı Euas'ın kendi sitesinde var.) Bunu beğenmezseniz herhangi bir shifterı da PC'ye bağlayarak oyun içi atamalarını yaparak kullanabilirsiniz. Ben PXN'in yeni gelecek VD serisini bekliyorum. Aralık Ocak gibi gelecekmiş ancak onlarda da vites yok ve fiyat 22 bin TL'den başlayacak. Ama şuan alacak olsam en iyi kayışlı veya dişli modeldense V10 Pro'yu tercih ederim.

Aşağıdaki shifterlara bakabilirsiniz hocam hepsi usb üzerinden kullanılabilir direksiyon ile uyumlu olmasına gerek yok.

Tamamdır hocam çok sağolun, Aralık-Ocak'ı bekleyecek çok sabrım yok açıkcası :). Vites olarak A7 iyi midir yoksa attıklarınız mı daha iyidir? Bir de direksiyon çok küçük gözüktü gözüme öyle değildir sanıyorum, herhalde ETS oynarken vs. rahatsız etmez.

Tamamdır hocam çok sağolun, Aralık-Ocak'ı bekleyecek çok sabrım yok açıkcası :). Vites olarak A7 iyi midir yoksa attıklarınız mı daha iyidir? Bir de direksiyon çok küçük gözüktü gözüme öyle değildir sanıyorum, herhalde ETS oynarken vs. rahatsız etmez.
Hocam direksiyon 28 cm. Daha büyük direksiyonlar force feedback gücünü düşürdüğü için küçük olması daha iyi emin olun. A7 Logitech'in vitesine göre daha güzel hissiyatlıymış kullanmadım. Diğer modeller ise kemikli hissiyatlı 3D yazıcıdan üretilmiş modeller. Ama hepsi önerilen güzel modeller.

Ayrıca Aliexpress'te satılan bu parça ile istediğiniz direksiyonu takıp kullanabilirsiniz.

Bu Rus elemanın yaptığı gibi büyük bir direksiyon bile takabilirsiniz.

pxn nin v99 modelini almıştım malzeme kalitesi olarak hiç tatmin etmedi iade ettim tuşları falan beğenmedim, t300rs i de mağazada denedim onunda malzemesini beğenmedim sanırım sadece deri malzeme seviyorum o neden g29 aldım,
Aşırı derecede kullanmayacaksan arada sırada ets vb oyunlar için kullanacaksan g29 önerrim ama pro lar gibi f1 gibi oyunlar da kullanacaksan moza vb al.
Onun dışında g29 yeterli bence

pxn nin v99 modelini almıştım malzeme kalitesi olarak hiç tatmin etmedi iade ettim tuşları falan beğenmedim, t300rs i de mağazada denedim onunda malzemesini beğenmedim sanırım sadece deri malzeme seviyorum o neden g29 aldım,
Aşırı derecede kullanmayacaksan arada sırada ets vb oyunlar için kullanacaksan g29 önerrim ama pro lar gibi f1 gibi oyunlar da kullanacaksan moza vb al.
Onun dışında g29 yeterli bence
Hocam arkadaş zaten G29 kullanıp dişli sistemin ne kadar kötü olduğunu anlamış o yüzden T300'ü soruyordu :D V99 da dişli sistem zaten onu kimseye önermiyorum :) V10 Pro bu paraya direct drive bir model için gayet yeterli malzeme kalitesine sahip. Moza'nın R3 modelini kullandınız mı? Bildiğiniz plastik direksiyon onun da malzeme kalitesi rezil. G29'un direksiyonu deri olması dışında onun da aman aman kaliteli olduğu söylenemez. Pedalları bir süre sonra çok ses çıkarıyor. Direksiyondan gelen sesleri hiç söylemiyorum bile.

Çok sağolun hocam, sanırım V10 PRO ile birlikte A7 vites alacağım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,178,714
Üyeler
187,086
Son üye
Reliat
Geri