Thull Vortex 2x16GB 6400MHZ CL32 Ram / Masterpass + Axess 8953 TL - 6 Taksit

Reaksiyon skoru
183
Merhabalar.

Ram kıtlığından sonra fiyatlar uçuşa geçti. İşlemciyi anakartı topladım ram bekliyordum fakat corsair, xpg, gskill gibi global markaların 5200 5600 mhz yüksek gecikmeli bellekleri bile 10 bin liranın üzerine fırladı.

Thull bildiğim kadarıyla yerli bir marka, içerisindeki çipler hakkında yaptığım araştırmada hız ve gecikme değeri iyi seviyede olduğu için genellikle Hynix üretimi olarak geliyormuş. Bu fiyata 6400mhz cl32 iyi diye düşünüyorum. Satıcı da güvenilir duruyor, ben akşam 17.00 civarı sipariş verdim 40 dakika sonra kargoya verildi, kütahya merkezli kurumsal firmalara satış yapan bir firma imiş.

Ödeme adımında Masterpass ile ödeme yaparken 300TL indirim ibaresi çıktı, axess'e de 6 taksit var.

ya balonlaştı artık düşüş başlayacak
ya da halen ucuz yükseliş durmayacak (her geçen gün artıyor şuan)
ortası yok
Çoğu yerli ve yabancı yayın 2026'yı böyle geçiririz diye görüş aktardılar... Umarım kısa sürede düşer.

Çoğu yerli ve yabancı yayın 2026'yı böyle geçiririz diye görüş aktardılar... Umarım kısa sürede düşer.
Birileri sağlam para kazandı onlar ne zaman doyarsa fiyatlar dengelenir bence tarih belirlemek zor.
Ram den sonra monitör panellerinin fiyatlarının fırlayacağını düşünüyorum (tahmindir)

Amazon global sitelerinde bile corsair 32 lik ramler 250 dolar düşüş global sebbini stok yetersizliği gösteriyolar, bazı sektörler toplu ram çekmişler piyasadan.

Birileri sağlam para kazandı onlar ne zaman doyarsa fiyatlar dengelenir bence tarih belirlemek zor.
Ram den sonra monitör panellerinin fiyatlarının fırlayacağını düşünüyorum (tahmindir)
Şuan yapay zeka sektöründeki rekabet sebebiyle HBM belleklere talep ve rağbet var. Üretici firmalar da muhtemelen son kullanıcının kişisel bilgisayarı için alacağı ddr5 modüllerden ziyade yapay zeka firmalarının devasa çaptaki talebinin getireceği sıcak paraya odaklanmış durumda. Eğer bu şekilde devam ederse üretici hali hazırdaki talebe yetişemediği için daha çok bekleriz fiyatlar düşecek diye.

Monitör konusunda aslında tam tersi bir noktadayız. Hızlı IPS paneller iyiden iyiye yaygınlaştı ve hem hız hem de renk gamutu anlamında çok iyi seviyeye geldiler. Bu sebepten yurt dışında her hafta 200 250 dolar seviyesinde iyi seviyedeki monitörler tanıtılıyor. Oled konusunda ise artık belli bir talep var ve kabul görmeye başladı. Dolayısı ile üretim artacağı için fiyatların düşmesini beklerdim fakat yeni nesil panellerde yanma konusuna önlem olarak ve panelin dezavantajı olan parlaklık değerlerini yükseltmek amacıyla panel içerisindeki katmanların artırılması sebebiyle maliyet de daha yükseldiği için daha pahalı hale gelecek gibi duruyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aynısını 9 kasımda n11 den 7140 liraya aldım satıcı TNG idi
Evet 9 kasımda hala "alınabilir" seviyede olan modeller vardı piyasada. Ben 3 kasım'da kardeşime xpg lancer rgb white modelini 7700 liraya almıştım, bilsem baya bir alırdım. :)

Hangi sistem ile kullanıyorsunuz, ram özelliklerinde xmp veya expo ile ilgili bir bilgi verilmemiş. Eğer kullanıyorsanız yorumlarınızı merak ettim.

Şuan yapay zeka sektöründeki rekabet sebebiyle HBM belleklere talep ve rağbet var. Üretici firmalar da muhtemelen son kullanıcının kişisel bilgisayarı için alacağı ddr5 modüllerden ziyade yapay zeka firmalarının devasa çaptaki talebinin getireceği sıcak paraya odaklanmış durumda. Eğer bu şekilde devam ederse üretici hali hazırdaki talebe yetişemediği için daha çok bekleriz fiyatlar düşecek diye.

Monitör konusunda aslında tam tersi bir noktadayız. Hızlı IPS paneller iyiden iyiye yaygınlaştı ve hem hız hem de renk gamutu anlamında çok iyi seviyeye geldiler. Bu sebepten yurt dışında her hafta 200 250 dolar seviyesinde iyi seviyedeki monitörler tanıtılıyor. Oled konusunda ise artık belli bir talep var ve kabul görmeye başladı. Dolayısı ile üretim artacağı için fiyatların düşmesini beklerdim fakat yeni nesil panellerde yanma konusuna önlem olarak ve panelin dezavantajı olan parlaklık değerlerini yükseltmek amacıyla panel içerisindeki katmanların artırılması sebebiyle maliyet de daha yükseldiği için daha pahalı hale gelecek gibi duruyor.
Yapay zekaya yapılan yatırımların bir süre sonra balon olacağını (belki de öyle bir rakip gelecek ki çok daha ucuz maliyete tüm sektörü değiştirecek) uçan ram fiyatlarının hızlıca dengelenip stabilleşeceğini düşünüyorum. Ama bu ne zaman olur kimse bilemez. illa ki olacak ama 10-11 yıl önce de olmuştu.

Panel konusunda ise benzer düşünüyoruz. En ucuz dönemler bir süre sonra fiyatlar artacak

30 40 gün önce xpg lancer 2x16 6000 cl30 aldım 5 civarına almıştım vay be

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Evet 9 kasımda hala "alınabilir" seviyede olan modeller vardı piyasada. Ben 3 kasım'da kardeşime xpg lancer rgb white modelini 7700 liraya almıştım, bilsem baya bir alırdım. :)

Hangi sistem ile kullanıyorsunuz, ram özelliklerinde xmp veya expo ile ilgili bir bilgi verilmemiş. Eğer kullanıyorsanız yorumlarınızı merak ettim.
Daha sistemi kuramadım hala psu bekliyorum :)

Amazon global sitelerinde bile corsair 32 lik ramler 250 dolar düşüş global sebbini stok yetersizliği gösteriyolar, bazı sektörler toplu ram çekmişler piyasadan.
Aylar önce n11den bir satıcı piyasada ne kadar 6000mhz cl30 patriot varsa çekti ki kriz falan yoktu. 3 katı fiyatına koydu dalga geçtik adamın bir bildiği varmış.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,166,752
Üyeler
185,313
Son üye
kalderakmı
Geri