BenKim şiddetle karşı çıkıyor ki?
eğer sadece cs go valorant filan oyniyacaksan tn al ama filim izleyeceksen forza 4 gibi oyunlar oynayacaksan tabii ki en iyi seçim IPSTek farkları renk mi neden kimse TN panel önermiyor ve şiddetle karşı çıkıyor?
Önceden açılan konuları inceledim, youtube test videolarını izledim ve birçoğu TN karşıtıKim şiddetle karşı çıkıyor ki?
Sadece renk mi olay?Ne olursa olsun IPS veya VA ben asla TN tercih etmem şu oyunları oynuyorsan bu panel felan hikaye IPS renkleri en iyi gösteren paneldir bütçe yoksa VA alınır o da iyidir ama TN içlerinde en kötüsü anca hastane gibi yerlerde yüzlerce alınacaksa bütçeden dolayı TN alınır.
Renkten dolayı mı VA ya da IPS öneriyorsunuzHayır tek fark renk değil mesala tn de panelde renkler soluk kötü olur fakat gecikmesi azdır ips ve va ya göre tavsiyem IPS veya VA panel al.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Ben
Evet. Tn almak pişman eder.Önceden açılan konuları inceledim, youtube test videolarını izledim ve birçoğu TN karşıtı
Sadece renk mi olay?
Renkten dolayı mı VA ya da IPS öneriyorsunuz
Açıkçası ağırlıklı olarak rekabetçi oynayan birisiyim ama yeri geldiğinde farklı oyunlar oynayıp film de izlerim. Tepkime süresi konusunda IPS ve VA panelli monitörlerin TN'i yakalamış durumda olduğunu söylüyorlardı aradaki farkı bariz bir şekilde hissedeceğimi düşünmüyorum o yüzden IPS ya da VA panele yöneleceğim. Teşekkür ederim.Sadece renk değil tabii ki olay. Tepkime hızı da var işin içinde. TN'ler bu bakımdan daha hızlı. Fakat e-sporcu veya 7/24 rekabetçi oynayan ve kendini bu alanda geliştirmek isteyen biri değilsen ben tavsiye etmem. Günlük kullanıcıyım yeri geldiğinde oyun oynar yeri geldiğinde film izlerim dersen VA veya IPS tercih etmen seyir zevkin açısından daha iyi olur. Kısaca olayın özeti bu.
İlk seferde TN alırsan renklerin o kadar kötü gelmeyeceğini düşünüyorum. Ben fe ilk seferdr TN aldım(şu anki monitörüm), belki ilerde IPS alırsam TN'in rengi kötü diyebilirim, ama IPS'i görmeden şu an kötülersem yanlış olur.Tek farkları renk mi neden kimse TN panel önermiyor ve şiddetle karşı çıkıyor?