TN PANEL IPS PANELDEN DAHA CANLI

her ıps tn den ıyı degıl

hocam 2 monitörüde karsılastırdım bununla bi alakası var mıdır ki?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

asus vg248qe kullanıyordum gigabyte gs25fe gectim
Fark ettiysen Gigabyte'ın renkleri daha doğru. Sadece Asus daha canlı. Asus'ta kırmızılar turuncu gibi mesela.

Fark ettiysen Gigabyte'ın renkleri daha doğru. Sadece Asus daha canlı. Asus'ta kırmızılar turuncu gibi mesela.
hocam renk doğrulugu hakkında bilgim yok ama asusa bakınca daha canlı gozukuyor. ozellikle hikayeli oyunlar için bu önemli degil mi?

her ıps tn den ıyı degıl
herkes genelde ips cok daha her türlü daha iyi diye savunuyorlar

Muhtemelen senin ips panel kötü. Örneğin ips panel samsung viewfinity s9 kullanıyorum ve renk konusunda bazı oled monitorlerden bile daha iyi diyebilirim.

acaba bütün ips panellerde mi boyle yoksa benım monitörmü dandik
Hayır kullandığınız monitör iyi. Yeni monitörünüzün renkleri daha doğru ve siyahlarda büyük değişim yaşayacaksın. Siyah ekran açıp karşılaştır mesela. Bu arada o TN panelli monitör döneminin en iyi TN panelli monitörlerinden.

Hayır kullandığınız monitör iyi. Yeni monitörünüzün renkleri daha doğru ve siyahlarda büyük değişim yaşayacaksın. Siyah ekran açıp karşılaştır mesela. Bu arada o TN panelli monitör döneminin en iyi TN panelli monitörlerinden.
anladım hocam işin özünde doğru olan ips panelli monitörün diyosun yani

Muhtemelen senin ips panel kötü. Örneğin ips panel samsung viewfinity s9 kullanıyorum ve renk konusunda bazı oled monitorlerden bile daha iyi diyebilirim.
hocam senin ips panelde 20 k ya :D

daha canlı diye daha kaliteli olmuyor, tek fotoğrafta bile sağdaki panelin 10 kat daha iyi olduğu, renk doğruluğu farkı görünüyor. Astronotun baccakları ile bacak arasındaki boşluk soldaki monitörde neredeyse bütünleşmiş her yere aynı rengi basmış

Önceki Ekranım VA modeldi Asus şimdi BenQ Ips Led aldım. İlk aldığımda bu ne neredeyse aynı dedim büyük fark göremedim.
Sonra baktım ki renk modları varmış seçeneklerden değiştirince renkler canlandı. Doğal oalrak IPS modeli çok daha net göründü.

Almadan önce araştımrıştım karşılaştırmalara baktım Ips Led hepsinden iyi görüntü veriyordu ilk defa burdaki yorumlara şahit oldum.
En iyisi yanma sorununu saymazsak Oled sonra İps sonra VA sonra TN değil mi

Son düzenleme:
Oled sonra İps sonra VA sonra TN değil mi
Genel olarak böyle ama kaliteli VA paneller yüksek renk gamutu sunar ve VA panel olduğu için kontrast oranı çok yüksektir yani görüntü konusunda kaliteli VA > kaliteli IPS. Ayrıca kaliteli VA paneller VA panelin gecikme ve ghosting sorununu dibe indirir ve bunların fiyatları pahalı değil. 7 bin TL'e bulmak bile münkün.

Kaliteli IPS ayarında renk ve kontrast sunan kaliteli TN paneller var ama bunların fiyatı çok pahalı.

Bu arada bu TN paneller çok iyi gecikme performansı sunar FPS oyunları için çok iyidir algısı yanlış. Evet kaliteli TN paneller çok iyi çalışan backlight strobing ayarı ile cam gibi görüntü gösterir ama her TN panel böyle değil. Sanki böyleymiş gibi tanıtılıyor. Mesela BenQ Zowie XL2411K overdrive açıkken iyi bir gecikme sunuyor ama çok feci overshoot var. Overdrive ayarı kapalıyken ise overshoot olmuyor ve ortalama gecikme 9 ms a çıkıyor.

BenQ Zowie XL2411K Panel Testi

Genel olarak böyle ama kaliteli VA paneller yüksek renk gamutu sunar ve VA panel olduğu için kontrast oranı çok yüksektir yani görüntü konusunda kaliteli VA > kaliteli IPS. Ayrıca kaliteli VA paneller VA panelin gecikme ve ghosting sorununu dibe indirir ve bunların fiyatları pahalı değil. 7 bin TL'e bulmak bile münkün.

Kaliteli IPS ayarında renk ve kontrast sunan kaliteli TN paneller var ama bunların fiyatı çok pahalı.

Bu arada bu TN paneller çok iyi gecikme performansı sunar FPS oyunları için çok iyidir algısı yanlış. Evet kaliteli TN paneller çok iyi çalışan backlight strobing ayarı ile cam gibi görüntü gösterir ama her TN panel böyle değil. Sanki böyleymiş gibi tanıtılıyor. Mesela BenQ Zowie XL2411K overdrive açıkken iyi bir gecikme sunuyor ama çok feci overshoot var. Overdrive ayarı kapalıyken ise overshoot olmuyor ve ortalama gecikme 9 ms a çıkıyor.

BenQ Zowie XL2411K Panel Testi
kısmen anladım. Baktım tekrar karşılaştırmalara bazı yerlerde VA renkleri güzel yanıtmış.

Grafik uygulamaları için araştırdım genelde ips önerildi bana grafik/film sonrada oyun için bu seçeneği gördüm bende ona göre aldım

daha canlı diye daha kaliteli olmuyor, tek fotoğrafta bile sağdaki panelin 10 kat daha iyi olduğu, renk doğruluğu farkı görünüyor. Astronotun baccakları ile bacak arasındaki boşluk soldaki monitörde neredeyse bütünleşmiş her yere aynı rengi basmış
ama baksana o kırmızılıklar falan renkler çok daha canlı. ips panel aşırı sönük duruyor ya

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,532
Üyeler
184,642
Son üye
Büyüküstad
Geri