Fark ettiysen Gigabyte'ın renkleri daha doğru. Sadece Asus daha canlı. Asus'ta kırmızılar turuncu gibi mesela.hocam 2 monitörüde karsılastırdım bununla bi alakası var mıdır ki?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
asus vg248qe kullanıyordum gigabyte gs25fe gectim
hocam renk doğrulugu hakkında bilgim yok ama asusa bakınca daha canlı gozukuyor. ozellikle hikayeli oyunlar için bu önemli degil mi?Fark ettiysen Gigabyte'ın renkleri daha doğru. Sadece Asus daha canlı. Asus'ta kırmızılar turuncu gibi mesela.
herkes genelde ips cok daha her türlü daha iyi diye savunuyorlarher ıps tn den ıyı degıl
Hikayeli oyunlarda çok ciddi kontrast farkı hissedersin. İş orda patlar.ozellikle hikayeli oyunlar için bu önemli degil mi?
acaba bütün ips panellerde mi boyle yoksa benım monitörmü dandikHikayeli oyunlarda çok ciddi kontrast farkı hissedersin. İş orda patlar.
Hayır kullandığınız monitör iyi. Yeni monitörünüzün renkleri daha doğru ve siyahlarda büyük değişim yaşayacaksın. Siyah ekran açıp karşılaştır mesela. Bu arada o TN panelli monitör döneminin en iyi TN panelli monitörlerinden.acaba bütün ips panellerde mi boyle yoksa benım monitörmü dandik
anladım hocam işin özünde doğru olan ips panelli monitörün diyosun yaniHayır kullandığınız monitör iyi. Yeni monitörünüzün renkleri daha doğru ve siyahlarda büyük değişim yaşayacaksın. Siyah ekran açıp karşılaştır mesela. Bu arada o TN panelli monitör döneminin en iyi TN panelli monitörlerinden.
hocam senin ips panelde 20 k yaMuhtemelen senin ips panel kötü. Örneğin ips panel samsung viewfinity s9 kullanıyorum ve renk konusunda bazı oled monitorlerden bile daha iyi diyebilirim.
Genel olarak böyle ama kaliteli VA paneller yüksek renk gamutu sunar ve VA panel olduğu için kontrast oranı çok yüksektir yani görüntü konusunda kaliteli VA > kaliteli IPS. Ayrıca kaliteli VA paneller VA panelin gecikme ve ghosting sorununu dibe indirir ve bunların fiyatları pahalı değil. 7 bin TL'e bulmak bile münkün.Oled sonra İps sonra VA sonra TN değil mi
kısmen anladım. Baktım tekrar karşılaştırmalara bazı yerlerde VA renkleri güzel yanıtmış.Genel olarak böyle ama kaliteli VA paneller yüksek renk gamutu sunar ve VA panel olduğu için kontrast oranı çok yüksektir yani görüntü konusunda kaliteli VA > kaliteli IPS. Ayrıca kaliteli VA paneller VA panelin gecikme ve ghosting sorununu dibe indirir ve bunların fiyatları pahalı değil. 7 bin TL'e bulmak bile münkün.
Kaliteli IPS ayarında renk ve kontrast sunan kaliteli TN paneller var ama bunların fiyatı çok pahalı.
Bu arada bu TN paneller çok iyi gecikme performansı sunar FPS oyunları için çok iyidir algısı yanlış. Evet kaliteli TN paneller çok iyi çalışan backlight strobing ayarı ile cam gibi görüntü gösterir ama her TN panel böyle değil. Sanki böyleymiş gibi tanıtılıyor. Mesela BenQ Zowie XL2411K overdrive açıkken iyi bir gecikme sunuyor ama çok feci overshoot var. Overdrive ayarı kapalıyken ise overshoot olmuyor ve ortalama gecikme 9 ms a çıkıyor.
BenQ Zowie XL2411K Panel Testi
ama baksana o kırmızılıklar falan renkler çok daha canlı. ips panel aşırı sönük duruyor yadaha canlı diye daha kaliteli olmuyor, tek fotoğrafta bile sağdaki panelin 10 kat daha iyi olduğu, renk doğruluğu farkı görünüyor. Astronotun baccakları ile bacak arasındaki boşluk soldaki monitörde neredeyse bütünleşmiş her yere aynı rengi basmış