gtr34
80+
Çok tofaş gördüm az yağ yakanını gördüm çok yağ yakanını gördüm ama yağ yakmayanını hiç görmedim. Sıfır tofaşlara da bindim zamanında sıkıştırıldığında hepsi yağ yakar. Yağ sıcaklığı arttığından dolayı oluşan normal bir durum.Temiz tofaş görmediysen her tofaş yağ yakıyor dersin. Bu araba egeanın 20 yıllık motoru değil.
Mesaj otomatik birleştirildi:
ie motorlar kısmen yeni sayılır 150k ya ie motor araç var mı bilmiyorum. ie motorlarda da beyin sıkıntı yaparsa karbüratöre çevirmek zorunda bile kalabilirsiniz. uzun yola gitmez demiyorum size elbette bakımlı araç denk gelmiştir sorun yaşamadan yıllarca binersiniz inşallah da öyle olur. fakat biliyoruz ki bu araçların çoğu feleğin çemberinden geçmiş araçlar.99 doğan ie sürücüsüyüm 19 yaşında gencim çevirmede hiç durdurulmadım. yaklaşık 1 yıldır bizde max 15K masraf yapmışızdır sonradan frenlere 8K değişim vs. yaptık. Arabayı aldığımızda eksiği falan vardı hallettik güzel gidiyor. Egzoz ve sistemi de dahil hala sapasağlam devam. Yolda bırakma yapmadı hiç. Motor sıcaklığı hiç 90'ı geçmedi Ayrıyetten uzun yola da gitti ara vermeden 770KM gitti 2-3 gün sonra geri geldi. Araba rahat 140'a çıkıyor benzine alınca 190'a kadar yolu da var. Ama şayet kaza yaparsan hangi araba olursa olsun illa hissettirir. Ama o hızlarda frenlersen hasarın azalır. Yani kaza yaparım diye düşünüyorsan araba kullanmamak daha mantıklı. Sonuçta arabayla hız yapmak ve gitmek için alıyorsun kaza yapmak için değil. Her şey sürücüde biter arabada değil. Ama arabanında yapabileceği sınırları geçmeyeceksin.