elinize sağlık güzel olmuş hocam, sistemi genel olarak ne için kullanacaksınız? render mi düşünüyorsunuz?
gen5 ssd ile gen4 ssd'ler arasında profesyonel bir iş olarak yapmıyorsanız, tek seferde büyük dosyalar açmak işlemek gibi gen5 ssd tavsiye etmiyorum, işlemci olarak da 9800x3d veya 7800x3d(bende 2 adet mevcut) tavsiye edebilirim 9950x kötü olduğu için söylemiyorum performans testlerine bakabilirsiniz, 7800x3d ve gen4 ssd ile bütçe daha da açılabilir. ek olarak ramler gayet güzel alternatif olarak 6000 6400 mhz cl32 aynı model markanın ramlerinide önerebilirim yine performans testlerinde çok bir fark yok. psu olarak 5080 gibi bir kart + fanlar vb durumlar için 1000watt öneriyorum voltaj kaynaklı problemler olsun güç çekme avantajı olsun ve %80 %90 verimle çalıştıkları düşünülürse nzxt1000 beyaz psu mevcut, anakart olarak msi project zero önerebilirim ancak kasası farklı oluyor bu anakartın kablo bağlantıları arka tarafta olduğu için önde görünür kablo olmuyor, veya asus marka benzer anakartı daha uygun bütçe ile bulabilirsiniz, coil whine için psulara bakmanızı öneririm bazı modellerde çok fazla coil whine problemi oluyor sürekli öten bir psu hoş olmuyor