Topladığım sistem nasıl?

Serkovic

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhaba arkadaşlar mevcut sistemim çok eskidi o yüzden oyun amaçlı yeni bir PC topluyorum. Şunu değiştirsen daha iyi olur dediğiniz önerileri bekliyorum. Şimdiye kadar düşündüğüm sistem şu;
İşlemci: Ryzen 7 9800X3D
Sıvı Soğutma: Arctic Liquid Freezer III 360mm Beyaz
Anakart: Asus Rog Strix B650-A Gaming Wifi
Ekran Kartı: Colorful iGame GeForce RTX 5070Ti Ultra W 16GB
RAM: Corsair Vengeance 6000MHz CL30 (2x32)64GB
SSD: Samsung 990 Pro 2TB
PSU: Enermax Revolution 1200W
Kasa: Lian Li O11 Dynamic Evo XL Beyaz

Psu güncellemenizi daha bilindir bir marka modele yönelmenizi tavsiye ediyorum. Onun harici anakart B850 ile güncellenebilir .
Aynı işlemciyi B 850 anakart ve aynı ekran kartı hatta aynı kasa ile kullanıyorum.

Maksimum bütçen ne kadar?
100 - 125k arası hocam.

Psu güncellemenizi daha bilindir bir marka modele yönelmenizi tavsiye ediyorum. Onun harici anakart B850 ile güncellenebilir .
Aynı işlemciyi B 850 anakart ve aynı ekran kartı hatta aynı kasa ile kullanıyorum.
Hocam ekran kartının performansı nasıl? Biraz kafamda soru işareti olarak alacağım da. Isınma, performans vs. gibi değerleri nasıldır?

100 - 125k arası hocam.

Hocam ekran kartının performansı nasıl? Biraz kafamda soru işareti olarak alacağım da. Isınma, performans vs. gibi değerleri nasıldır?
Asus TUF Gaming 4070 ti dan bu karta geçtim hiç bir sorun yok kocaman kart ve gayet serin 60 dereceyi görmüyor çoğu oyunda

Merhaba arkadaşlar mevcut sistemim çok eskidi o yüzden oyun amaçlı yeni bir PC topluyorum. Şunu değiştirsen daha iyi olur dediğiniz önerileri bekliyorum. Şimdiye kadar düşündüğüm sistem şu;
İşlemci: Ryzen 7 9800X3D
Sıvı Soğutma: Arctic Liquid Freezer III 360mm Beyaz
Anakart: Asus Rog Strix B650-A Gaming Wifi
Ekran Kartı: Colorful iGame GeForce RTX 5070Ti Ultra W 16GB
RAM: Corsair Vengeance 6000MHz CL30 (2x32)64GB
SSD: Samsung 990 Pro 2TB
PSU: Enermax Revolution 1200W
Kasa: Lian Li O11 Dynamic Evo XL Beyaz
Hayırlı olsun hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu fiyata incehesapta 5080 sistem var.
5080 le 5070ti aynı kart olduğu için parça kalitesi yüksek olan 5070ti o seçiyoruz arkadaşın seçimleri güzel

Hayırlı olsun hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

5080 le 5070ti aynı kart olduğu için parça kalitesi yüksek olan 5070ti o seçiyoruz arkadaşın seçimleri güzel
Hocam bana göre ekran kartında parça kalitesi pek önemli değil zaten tüm ekran kartları ortalama sıcaklıkta verim veriyor tabi ekstrem pahalı olanlar hariç performans olarakta fark var.

Hocam bana göre ekran kartında parça kalitesi pek önemli değil zaten tüm ekran kartları ortalama sıcaklıkta verim veriyor tabi ekstrem pahalı olanlar hariç performans olarakta fark var.

Diğer parçalardan bahsediyorum en düşük 5080 60k bütçenin yarısı gidiyor

5080 ile 5070ti aynı kart sayılır direkt hocam 5080 lerden hafif defolu olanlar bu yüzden 5070ti yı oçlayınca aynı performansa denk geliyor bu yüzden takmamak lazım fazla

Ekler

• 1000115501.webp
    1000115501.webp
    96.3 KB · Hit: 6
Geri