Neler Yeni

Çözüldü✓ Topladığım sisteme nasıl?

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Talip Engür
Merhabalar arkadaşlar bilgisayarın bütün parçalarını adım 3 parça hariç bütün parçalar elime ulaştı geri kalanlarda perşembe ve cuma günlerinde elime ulaşır tekrardan emeği geçen herkese teşekkür ederim başkalarına da yardımcı olmak için aldığım parçaları buraya yazıyorum.

MSI Mag B650 Tomahawk Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart​

AMD Ryzen 5 7500F Tray İşlemci​

Kingston Beast 16GB (2x8) DDR5 6000Mhz CL30 Siyah Gaming RAM​

KIOXIA EXCERIA G2 1TB SSD PCIe M2NVMe 3D 2100/1700 MB/sn​

DeepCool AK400 İşlemci Soğutucu​

PowerColor RX 7700 XT Hellhound 12G-L/OC 192 Bit GDDR6 12 GB Ekran Kartı​

High Power 700W 80+ GOLD 12cm Fanlı Güç Kaynağı​

Dark Guardian 4x12cm FRGB Led Fanlı Cam Yan Panelli USB 3.0 Bilgisayar Kasası​

Lenovo Legion R27QE 27" 0.5 ms 2K Pivot IPS 180 Hz Oyuncu Monitörü​

ALDIĞIM PARÇALAR BUNLAR 3 PARÇA HARİÇ HEPSİ SIFIR ANAKART VE İŞLEMCİ BİRER YIL DAHA GARANTİLİ İKİSİ 12 BİN TL EKRAN KARTI İSE SIFIR GİBİ 13 BİN TL YE GELDİ TOPLAM FİYAT 42BİN TL YE BİLGİSAYARI TOPLAMIŞ OLDUM

DeviLJoN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
Onur
Merhabalar arkadaşlar bilgisayarın bütün parçalarını adım 3 parça hariç bütün parçalar elime ulaştı geri kalanlarda perşembe ve cuma günlerinde elime ulaşır tekrardan emeği geçen herkese teşekkür ederim başkalarına da yardımcı olmak için aldığım parçaları buraya yazıyorum.

MSI Mag B650 Tomahawk Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart​

AMD Ryzen 5 7500F Tray İşlemci​

Kingston Beast 16GB (2x8) DDR5 6000Mhz CL30 Siyah Gaming RAM​

KIOXIA EXCERIA G2 1TB SSD PCIe M2NVMe 3D 2100/1700 MB/sn​

DeepCool AK400 İşlemci Soğutucu​

PowerColor RX 7700 XT Hellhound 12G-L/OC 192 Bit GDDR6 12 GB Ekran Kartı​

High Power 700W 80+ GOLD 12cm Fanlı Güç Kaynağı​

Dark Guardian 4x12cm FRGB Led Fanlı Cam Yan Panelli USB 3.0 Bilgisayar Kasası​

Lenovo Legion R27QE 27" 0.5 ms 2K Pivot IPS 180 Hz Oyuncu Monitörü​

ALDIĞIM PARÇALAR BUNLAR 3 PARÇA HARİÇ HEPSİ SIFIR ANAKART VE İŞLEMCİ BİRER YIL DAHA GARANTİLİ İKİSİ 12 BİN TL EKRAN KARTI İSE SIFIR GİBİ 13 BİN TL YE GELDİ TOPLAM FİYAT 42BİN TL YE BİLGİSAYARI TOPLAMIŞ OLDUM
Hayırlı olsun, monitor bende bunu önerirdim. Gerçekten fiyat performans monitör. Monitörü test ettin mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Talip Engür
Hayırlı olsun, monitor bende bunu önerirdim. Gerçekten fiyat performans monitör. Monitörü test ettin mi?

Monitör PSU ve SSD daha elime ulaşmadı Perşembe yada cuma elimde olur bilgim yok ama araştırma yapıp test ederim monitörün kötü yorumuna denk gelmedim

Ldrago

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
128
İsim
Salih
SelamünAleyküm arkadaşlar yıl bitmeden bilgisayar almak istiyorum fiyatlar artmadan bütçem maksimum 35 bin normalde monitör dahil olacaktı ama zor gibi sadece oyun amaçlı alıyorum.
Sarı siteden 3 ürün buldum MSI Mag B650 Tomahawk Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart ve AMD Ryzen 5 7500F Altı Çekirdek 3.7 GHz TRAY bu 2 ürünün birer yıl garantileri var-12000TL
xpg sx8100 2tb m2 ssd Dram li olduğunu belirtmiş satıcı kapalı kutu 20 ay garanti süresi varmış-3750 TL
MSİ mag forge 120a aırflow bilgisayar kasası-2455 TL SIFIR
High Power 750w 80+ gold astro lite single rail güç kaynağı-2880 TL SIFIR
Raijintek eleos 12 duo rbw 2x12cm a-rgb fanlı kule tipi soğutucu-1230 TL SIFIR
Kingston beast 16gb 2x8 cl 30 6000mhz siyah ram-2500 TL SIFIR

Geriye 10 bin TL gibi bir para kalıyor onunla 2.el ekran kartı almayı planlıyorum bu bütçe ile bu kadar toplaya bildim yaklaşık 16 yıl önce ilk bilgisayarımı toplamıştım 9-10 yıldır aynı laptop ile oynuyorum pek fazla bilgim yok parçalar birbirleri ile uyumlumudur sizin fikirleriniz ney yardımcı olursanız sevinirim bütçem tekrar belirteyim 35 bin TL nakit bu arada şimdiden çok teşekkür ederim iyi forumlar.
7500f sıfırı 5500 b650 tomahawk sıfırı 8-9k falan ki bu bütçedeki bir sistem için bu seviye bir anakarta ihtiyacınız yok biostar b650 alın geçinki ekran kartına bütçeniz kalsın veyahut hazır sistem kovalayın

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Talip Engür
7500f sıfırı 5500 b650 tomahawk sıfırı 8-9k falan ki bu bütçedeki bir sistem için bu seviye bir anakarta ihtiyacınız yok biostar b650 alın geçinki ekran kartına bütçeniz kalsın veyahut hazır sistem kovalayın

Hocam tomahawk sıfırı 10k 7500f sıfırı 5.7k toplam 15.7k ben ben birer yıl garanti az kullanılmış olarak ikisini 12k ya aldım yada sıfır işlemci ve anakart alacaktım anakart olarak msi b650 gaming plus wifi alacaktım daha pahalıya gelecekti tomahawk seçmemin sebebi hem daha iyi bir anakart olması ve ileriye dönük daha üst segment bir işlemci alırsam diye tercih ettim.

Ekran kartına gelecek olursak 2 gün sistemde kullanılmış denk geldi powercolor hellhound RX 7700 XT
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hayırlı olsun tekrardan.

Teşekkür ederim katkılarınız içinde

Son düzenleme:

Ldrago

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
128
İsim
Salih
Hocam tomahawk sıfırı 10k 7500f sıfırı 5.7k toplam 15.7k ben ben birer yıl garanti az kullanılmış olarak ikisini 12k ya aldım yada sıfır işlemci ve anakart alacaktım anakart olarak msi b650 gaming plus wifi alacaktım daha pahalıya gelecekti tomahawk seçmemin sebebi hem daha iyi bir anakart olması ve ileriye dönük daha üst segment bir işlemci alırsam diye tercih ettim.

Ekran kartına gelecek olursak 2 gün sistemde kullanılmış denk geldi powercolor hellhound RX 7700 XT
İşlemci güncelleme planınız varsa iyi mantıklı bir seçim olmuş fakat bu elinizdeki bütçe Kasım aylarında yokmuydu mesela o zamanlarda 7500 civarına düşmüş yani alınabilir fiyatlara b650 gaming plus daha da fazla düşmüştür alıp geçseydiniz 7800xt bir sistem toplamanız daha iyi olurdu çünkü neyse olan olmuş güle güle kullanın 😅

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Talip Engür
İşlemci güncelleme planınız varsa iyi mantıklı bir seçim olmuş fakat bu elinizdeki bütçe Kasım aylarında yokmuydu mesela o zamanlarda 7500 civarına düşmüş yani alınabilir fiyatlara b650 gaming plus daha da fazla düşmüştür alıp geçseydiniz 7800xt bir sistem toplamanız daha iyi olurdu çünkü neyse olan olmuş güle güle kullanın 😅

Kardeşim sabah uyanıp ben bunu yapacağım dersin ve anlık olarak işler gelişir inanın bu iş öyle gelişti normalde ben 25k bandında am4 toplayacaktım bütçeyi 35k ya çıkardım sadece kasa için biraz geç kaldınız zaten bütün parçalar alındı bu saatten sonra bizlere hayırlı olması dileğiyle sizinde değerli yorumlarınız için teşekkür ederim

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Talip Engür
Merhaba arkadaşlar kendi çapımda monitörü piksel testi yaptım herhangi bir ölü piksel e denk gelmedim bunun haberini vermek istedim ve normalde bugün kasayı toplayacaktık ama ssd elime ulaşmadı Amazon dan sipariş etmiştim sitede yazılı olan kargo takip numarası ile baktığımda böyle bir gönderi yok diyor ve 13 haneli olması gereken kargo takip numarası sitede benim ile paylaşılan 15 haneli bende iptal ettim başıma böyle bir şey geldi sizinle paylaşmak istedim
Sipariş ettiğim ürün dram olduğu için tercih etmiştim
KIOXIA EXCERIA G2 1TB SSD PCIe M2NVMe 3D 2100/1700 MB/sn

Ve bursa içi sıfır Kingston Renegade 1tb buldum biraz bütçeyi aşıp böyle bir şey mi alsam 3100 TL yazmış internette en ucuz 3400 TL ve bekleme sürem olmayacak aynı gün içinde gidip alabilirim veya sizin başka önerileriniz var mı şimdiden çok teşekkür ederim

@DeviLJoN
@Obi.wanKenobi

Obi.wanKenobi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
293
İsim
ulaş dursun
Merhaba arkadaşlar kendi çapımda monitörü piksel testi yaptım herhangi bir ölü piksel e denk gelmedim bunun haberini vermek istedim ve normalde bugün kasayı toplayacaktık ama ssd elime ulaşmadı Amazon dan sipariş etmiştim sitede yazılı olan kargo takip numarası ile baktığımda böyle bir gönderi yok diyor ve 13 haneli olması gereken kargo takip numarası sitede benim ile paylaşılan 15 haneli bende iptal ettim başıma böyle bir şey geldi sizinle paylaşmak istedim
Sipariş ettiğim ürün dram olduğu için tercih etmiştim
KIOXIA EXCERIA G2 1TB SSD PCIe M2NVMe 3D 2100/1700 MB/sn

Ve bursa içi sıfır Kingston Renegade 1tb buldum biraz bütçeyi aşıp böyle bir şey mi alsam 3100 TL yazmış internette en ucuz 3400 TL ve bekleme sürem olmayacak aynı gün içinde gidip alabilirim veya sizin başka önerileriniz var mı şimdiden çok teşekkür ederim

@DeviLJoN
@Obi.wanKenobi
güzel ürün alabilirsin ama kioxia olsa iyi olurmuş en fp ssdlerden.

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Talip Engür
güzel ürün alabilirsin ama kioxia olsa iyi olurmuş en fp ssdlerden.
Yada aynısını başka yerden sipariş vereceğim bilgisayarı toplama işi zaten haftaya cumartesi kaldı KIOXIA EXCERIA G2 1TB güvenebileceğim en ucuz yerde 2300 TL üste 700 800 TL verip Kingston Renegade 1tb almak mı daha mantıklı olur

Son düzenleme:
Top Bottom