Toplama bilgisayar tavsiye

kemal MP

80+
Reaksiyon skoru
2
Oncellikle selamlar, asagiya koymus oldugum sistemi toplamayi dusunuyorum ama kafamda bazi sorular ve bilmedigim birkac konu var. Bundan dolayi sizinde tavsiyenizi almak istedim. Koydugum sste genel pc parcalarini goruyorsunuz islemci olarak 10700k kullanmayi dusunuyorum(birkac sebepten oturu ryzen kullanmiyorum) 10th gen islemcilerinde biraz isinma sorunu oldugu ve calisma odamin cati katinda olmasindan dolayi sistemde sicaklik konusunda dikkatli olmam gerekiyor. Bu durumdan oturu sogutma sistemleri benim icin onemli. AYrica guc tuketimi konusunda genel arastirmalar yapsamda bu amator oldugum bir konu. Asagiya yazdigim sorulara cevap verebilirseniz sevinirim.
1-Kasada egzoz fani default olarak gelmiyor bundan dolayi ek olarak sp140 ekledim ancak kasanin max kac mm degeri destekledigini bulamadim daha buyuk bir fan takabilir miyim veya farkli fan onerileriniz var mi?
2-Guc kaynagi yeterli mi ? Yada fazlama 10700k biraz fazla guc tuketiyor ve genelde kullanildigi sistemler 2080ti ve bu kartin guc tuketimi 2070s'e gore daha az bunlari goz onune alinca ps iyi mi?
3-Bircok forumda baktigim ekran karti modelinin boru sisteminin alt modelleriyle farki olmadigi yaziyor ancak karsilastirma yapabilecegim bir resim bulamadim. Eger boru yani sogutma sistemi fan sayisi disinda ayniysa(2 fan vs 3 fan) bunun sogutmaya etkisi yuksek olur mu?

Ilgilenen herkese simdiden tesekkurler.

Ekler

• pc.webp
    pc.webp
    32.2 KB · Hit: 82
Oncellikle selamlar, asagiya koymus oldugum sistemi toplamayi dusunuyorum ama kafamda bazi sorular ve bilmedigim birkac konu var. Bundan dolayi sizinde tavsiyenizi almak istedim. Koydugum sste genel PC parcalarini goruyorsunuz islemci olarak 10700k kullanmayi dusunuyorum(birkac sebepten oturu ryzen kullanmiyorum) 10th gen islemcilerinde biraz isinma sorunu oldugu ve calisma odamin cati katinda olmasindan dolayi sistemde sicaklik konusunda dikkatli olmam gerekiyor. Bu durumdan oturu sogutma sistemleri benim icin onemli. AYrica guc tuketimi konusunda genel arastirmalar yapsamda bu amator oldugum bir konu. Asagiya yazdigim sorulara cevap verebilirseniz sevinirim.
1-Kasada egzoz fani default olarak gelmiyor bundan dolayi ek olarak sp140 ekledim ancak kasanin max kac mm degeri destekledigini bulamadim daha buyuk bir fan takabilir miyim veya farkli fan onerileriniz var mi?
2-Guc kaynagi yeterli mi ? Yada fazlama 10700k biraz fazla guc tuketiyor ve genelde kullanildigi sistemler 2080ti ve bu kartin guc tuketimi 2070s'e gore daha az bunlari goz onune alinca ps iyi mi?
3-Bircok forumda baktigim ekran karti modelinin boru sisteminin alt modelleriyle farki olmadigi yaziyor ancak karsilastirma yapabilecegim bir resim bulamadim. Eger boru yani sogutma sistemi fan sayisi disinda ayniysa(2 fan vs 3 fan) bunun sogutmaya etkisi yuksek olur mu?

Ilgilenen herkese simdiden tesekkurler.
güç kaynağı 700 bile yeter ama 750 alın birde rog 2070s yerine başka bir 2080 alın derim

1- 140mm'den fazla desteklemiyor diye biliyorum. Ayrıca Corsair fanlar kaliteli oluyor, tercih edebilirsiniz yani.
2- Güç kaynağı bence yeterli ve kaliteli.
3- Soğutma sistemi genel olarak benzer oluyor ama hepsinin soğutması aynı olmuyor. ROG Strix en iyi soğutmalardan biridir. Daha giriş seviye bir Rtx 2070Super seçerseniz soğutma anlamında sıkıntı yaratmayacaktır arada en fazla 5 10 derece fark olur.
EDİT: Az önce kontrol ettim ve kasanın arkasının 140mm fan desteklemediğini gördüm. 120mm fan düşünmenizi öneririm.
Screenshot_20200607-095524_Chrome.webp

güç kaynağı 700 bile yeter ama 750 alın birde rog 2070s yerine başka bir 2080 alın derim
Anladim, tekrardan bir goz gezdiririm
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1- 140mm'den fazla desteklemiyor diye biliyorum. Ayrıca Corsair fanlar kaliteli oluyor, tercih edebilirsiniz yani.
2- Güç kaynağı bence yeterli ve kaliteli.
3- Soğutma sistemi genel olarak benzer oluyor ama hepsinin soğutması aynı olmuyor. ROG Strix en iyi soğutmalardan biridir. Daha giriş seviye bir Rtx 2070Super seçerseniz soğutma anlamında sıkıntı yaratmayacaktır arada en fazla 5 10 derece fark olur.
EDİT: Az önce kontrol ettim ve kasanın arkasının 140mm fan desteklemediğini gördüm. 120mm fan düşünmenizi öneririm.
Alıntıyı görüntüle
Oldukca yardimci olan bir cevap oldu. Peki PS'yi 850den 750ye dusursem bir sikinti teskil eder mi?

Geri