Toplama bilgisayar tavsiyesi

onur106

80+
Reaksiyon skoru
3
Bütçe
55000
Merhaba arkadaşlar 50-55 bin TL bütçeyle bilgisayar toplamak istiyorum fakat toplamak yerine direkt hazır sistem almak daha mantıklı ise bilgi verirseniz çok sevinirim.

Çok fazla anlamam fakat ufak bir araştırmayla birlikte aklımda oluşan parçalar şu şekilde oldu

İINTEL Core i5 14400F 2.5GHz 20MB Önbellek 10 Çekirdek 1700 10nm Tray İşlemci
GIGABYTE B760M D3HP DDR5 5600MHz(OC) Soket 1700 M.2 HDMI DP mATX Anakart
GSKILL 32GB (2x16GB) Trident Z5 Neo RGB 5600MHz CL28 DDR5 AMD EXPO Siyah Dual Kit Ram
ASUS PRIME GeForce RTX 5060 Ti 16GB GDDR7 OC DLSS 4 128 Bit Ekran Kartı
CORSAIR MP600 PRO NH 1TB Gen4 NVMe M.2 SSD (7000MB Okuma / 5700MB Yazma)
MSI MAG FORGE M100A D60 600W 80+ Auto RGB mATX Gaming Kasa
Thermaltake ASTRIA 200 ARGB 120mm Kule Tipi İşlemci Soğutucu

Arkadaşlar bilgisayardan ve sistemden çok anlamam ilk defa bilgisayar toplamaya çalışıyorum bu fiyat bandında toplanabilecek en mantıklı parçaları arıyorum bu konuda yardımınızı istiyorum.
Mutlaka yukarıya yazdığım parçalar arasından size mantıksız gelen bir şeyler olabilir onları belirtin lütfen.
Biraz ileriye dönük bir sistem olsun istediğim için 4 ram yuvalı anakart tercih ettim vs yinede fikirlerinizi bekliyorum.
Birde bu sistemin parçalarını uygun fiyatlı olan hangisiyse amazon ve itopyadan karışık olarak tek tek almayı düşünüyorum mantıklı mıdır ?

Genelde oynadığım oyunlar lol,cs,valorant tarzı bilgisayarı çokta yoracak oyunlar değil ama yıllar sonra bile bu bahsettiğim oyunları rahat rahat oynayabilmek istiyorum çünkü sürekli sistem toplama imkanım yok.

GIGABYTE GeForce RTX™ 5060 Ti GAMING OC 16G 3 Fanlı WINDFORCE Soğutmalı RGB Gaming Ekran Kartı – GV-N506TGAMING OC-16GD

ile
arasında ciddi bir performans ya da soğutma farkı olur mu aralarında yaklaşık 1000 TL gibi bir fark var amazonda

Son olarak bu sisteme uygun bir monitör ihtiyacım var o konuda da yardımcı olursanız sevinirim.
Herkese iyi forumlar

Merhaba arkadaşlar 50-55 bin TL bütçeyle bilgisayar toplamak istiyorum fakat toplamak yerine direkt hazır sistem almak daha mantıklı ise bilgi verirseniz çok sevinirim.

Çok fazla anlamam fakat ufak bir araştırmayla birlikte aklımda oluşan parçalar şu şekilde oldu

İINTEL Core i5 14400F 2.5GHz 20MB Önbellek 10 Çekirdek 1700 10nm Tray İşlemci
GIGABYTE B760M D3HP DDR5 5600MHz(OC) Soket 1700 M.2 HDMI DP mATX Anakart
GSKILL 32GB (2x16GB) Trident Z5 Neo RGB 5600MHz CL28 DDR5 AMD EXPO Siyah Dual Kit Ram
CORSAIR MP600 PRO NH 1TB Gen4 NVMe M.2 SSD (7000MB Okuma / 5700MB Yazma)
MSI MAG FORGE M100A D60 600W 80+ Auto RGB mATX Gaming Kasa
Thermaltake ASTRIA 200 ARGB 120mm Kule Tipi İşlemci Soğutucu

Arkadaşlar bilgisayardan ve sistemden çok anlamam ilk defa bilgisayar toplamaya çalışıyorum bu fiyat bandında toplanabilecek en mantıklı parçaları arıyorum bu konuda yardımınızı istiyorum.
Mutlaka yukarıya yazdığım parçalar arasından size mantıksız gelen bir şeyler olabilir onları belirtin lütfen.
Biraz ileriye dönük bir sistem olsun istediğim için 4 ram yuvalı anakart tercih ettim vs yinede fikirlerinizi bekliyorum.
Birde bu sistemin parçalarını uygun fiyatlı olan hangisiyse amazon ve itopyadan karışık olarak tek tek almayı düşünüyorum mantıklı mıdır ?

Genelde oynadığım oyunlar lol,cs,valorant tarzı bilgisayarı çokta yoracak oyunlar değil ama yıllar sonra bile bu bahsettiğim oyunları rahat rahat oynayabilmek istiyorum çünkü sürekli sistem toplama imkanım yok.

GIGABYTE GeForce RTX™ 5060 Ti GAMING OC 16G 3 Fanlı WINDFORCE Soğutmalı RGB Gaming Ekran Kartı – GV-N506TGAMING OC-16GD

ile
arasında ciddi bir performans ya da soğutma farkı olur mu aralarında yaklaşık 1000 TL gibi bir fark var amazonda

Son olarak bu sisteme uygun bir monitör ihtiyacım var o konuda da yardımcı olursanız sevinirim.
Herkese iyi forumlar
Sadece kasa bütçen nedir

Kasa 50.000 gibi düşünüyorum çok zorlarsam 55k , monitörle beraber en fazla 60 gibi bitmesi lazım

İşlemci markanı AMD seçmelisin. Özellikle rekabetçi oyunlarda L3 önbelleği sayesinde fark yaratıyor. 14400f işlemcinin rakibi Ryzen 5 7500f, Youtube'dan karşılaştırmalarına bakabilirsin. Rami ise direk Patriot Viper Venom 6000mhz cl30 2x16 32GB modelini alabilirsin. Anakart kısmında beklentilerin ne yönde bilemiyorum fakat Asus Prime B650M-K, B650M-R, MSI PRO B650M-P gibi modellere bakabilirsin. Ayrıca bir diğer tavsiyem ise tek tek toplayacaksan eğer kampanya kovalayabilirsin. Mesela "Gaming Gecesi" adı altında her Cuma günü İncehesap saat 22.00'da indirim gecesi yapıyor bilgin olsun.

33k

5.7k

7.3k

2.5k

4.3k
5.6k
2,7k

Burası 60k civarında

Ekran kartını kısarsanız 5060 TI seviyesine, istediğiniz 50k seviyesinin de altına iner.
Anakart olarak önerdiğim model geleceğe yatırım yapmanızı sağlar.
7800x3D, 9700X, 9800x3D dahi taksanız anakart masrafınız olmaz.

33k

5.7k

7.3k

2.5k

4.3k
5.6k
2,7k

Burası 60k civarında

Ekran kartını kısarsanız 5060 TI seviyesine, istediğiniz 50k seviyesinin de altına iner.
Anakart olarak önerdiğim model geleceğe yatırım yapmanızı sağlar.
7800x3D, 9700X, 9800x3D dahi taksanız anakart masrafınız olmaz.
Sağ ol hocam mantıklı geldi bu sistem ama aklımdaki tek soru 9070 XT ekran kartı bana sıkıntı çıkarır mı ? Çoğu kişi Nvidia ekran kartlarının yazılımlarının daha iyi olduğunu söylüyor bu konuda bilgin varsa aydınlatabilir misin sıkıntı yaşar mıyım bu amd karttan acaba

Sağ ol hocam mantıklı geldi bu sistem ama aklımdaki tek soru 9070 XT ekran kartı bana sıkıntı çıkarır mı ? Çoğu kişi Nvidia ekran kartlarının yazılımlarının daha iyi olduğunu söylüyor bu konuda bilgin varsa aydınlatabilir misin sıkıntı yaşar mıyım bu amd karttan acaba
Yazılım olarak Nvidia daha iyi tartışmasız, ama yazılımdan dolayı bir sorun yaşamadım ben uzun yıllardır.

Yazılım olarak Nvidia daha iyi tartışmasız, ama yazılımdan dolayı bir sorun yaşamadım ben uzun yıllardır.
Sen hangi kartı kullanıyorsun ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam birde parçaların olabildiğince çoğunu Amazon’dan almaya çalışacağım genelde taksit seçenekleri daha iyi oluyor Amazon’dan işlemci , ekran kartı gibi parçaları almak mantıklı mı ? Bilgin var mı bu konuda satıcısı incehesap mesela 9070xt Amazon’da satılıyor 6 taksit yapabiliyorum peşin fiyatına fakat direkt incehesaptan alayım desem o kadar taksit yapılmıyor ne diyorsun o işe

Sen hangi kartı kullanıyorsun ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam birde parçaların olabildiğince çoğunu Amazon’dan almaya çalışacağım genelde taksit seçenekleri daha iyi oluyor Amazon’dan işlemci , ekran kartı gibi parçaları almak mantıklı mı ? Bilgin var mı bu konuda satıcısı incehesap mesela 9070xt Amazon’da satılıyor 6 taksit yapabiliyorum peşin fiyatına fakat direkt incehesaptan alayım desem o kadar taksit yapılmıyor ne diyorsun o işe

Evet Amazon'u çok öneriyorlar. Geri iade, değişim konularında Amazon çok iyi güvence veriyormuş tavsiye ederim kesinlikle.
9070 XT kullanıyorum hocam Asock Steel Legend modeli.

Geri