3060 ti tqkintim soyle herkes kullaniyir herkes sikayetci degil ve ne biliyim daha guvence veriyor 4000 serisine nazaran
3000 serisinden 3060 serisi zaten 4000 dekilerle ayni tatminligi bana veriyor
sistem beyaz olunca fiyat 2 katına çıkıyor birde böyle bir sisteme 3060 çok az kalır en azından siyah bi kasa toplayıp çok daha yüksek performanslı ürünler alabilirsin beyaz 3060 la siyah 4070 aynı fiyata denk geliyor öyle düşün ben de beyaz düşkünüyüm ancak siyah kasa kullanıyorum veyahüt kasa almak yerine cnc den bir panel kestirip beyaza boyatıp custom wall pc yapabilirsin kasa fiyatı çok şişiriyor ürünlerü alıp bekletmek sorun çıkarmaz sadece garanti süresini yer
Mesaj otomatik birleştirildi:
İŞLEMCİ: AMD Ryzen 7 5800X 8 Çekirdekli 16 İzlekli 3.8 GHz ANAKART: ASUS TUF Gaming B550-PLUS ATX AM4 RAM: G.Skill Trident Z RGB 16 GB (2 x 8 GB) DDR4-3600 CL16 SABİT DİSK: Samsung 970 EVO Plus 1 TB M.2 NVMe SSD EKRAN KARTI: NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti 8 GB GÜÇ KAYNAĞI: Corsair RM750x 750 W 80+ Gold Certified Fully Modular ATX KASA: NZXT H510i ATX Mid Tower - Beyaz bir sistem kurbilirsin yine 3060ti birkaç şeyden kısaraak bütçeyi çok zorlamadım biraz mantıksız olacak beyaz yapıp parçalardan kısmak ancak yine de sen bilirsin
Sey 2x8 toplamda 16 gb ram az degilmi dusun 10 tane oyun yuklicem her birj 8 gb ram desek yada atiyorum 5 tane oyun indirecem her birj 8 9 gb ram desek ben bu saydiklarindan sadece rami 2x32 yapsam olmazmi olursa sorun olurmu
Ve bazen insanlar 4000 seriside olsa 2 fanli aliyor bunun 3 fanlisi 2 fanlisi ne fark ediyor kasam mjd tower ise 3 fanli sigarmj ? + olarak
Ana kart icin cpu frame almak istiyorum herkes cok oneriyor sizce ?
Oyunlar kapalıyken ram tüketmez. 32gb bile fazlasıyla yeterli. Oyunu açtığınızda ram kullanımı başlar. Hepsini aynı anda açsanız bile biri açık kalanlar arka planda olduğu için yine problem yaşamazsınız. 3060 larda sorun yaşayan illa ki vardır ama aynı şey 4000 ler için de geçerli. Şahsen 4000 serisinde problem yaşayan görmedim. Kasaların neredeyse hepsi mid tower. Önemli olan boyutu. eAtx, Atx, mAtx, Itx gibi farklı boylar var. Bundan önce ekran kartı uzunluğunu bilseniz kasaya uyumlu olup olmadığını anlarsınız. Cpu frame almanız zorunluluk değil olmasa da olur.
Oyunlar kapalıyken ram tüketmez. 32gb bile fazlasıyla yeterli. Oyunu açtığınızda ram kullanımı başlar. Hepsini aynı anda açsanız bile biri açık kalanlar arka planda olduğu için yine problem yaşamazsınız. 3060 larda sorun yaşayan illa ki vardır ama aynı şey 4000 ler için de geçerli. Şahsen 4000 serisinde problem yaşayan görmedim. Kasaların neredeyse hepsi mid tower. Önemli olan boyutu. eAtx, Atx, mAtx, Itx gibi farklı boylar var. Bundan önce ekran kartı uzunluğunu bilseniz kasaya uyumlu olup olmadığını anlarsınız. Cpu frame almanız zorunluluk değil olmasa da olur.
Siz gercekten cok isime yariyorsunuz cok tesekkkur ederim en azindan aklimdaki bagzi bilgileri ek bilgi ekleyebildim kusura bakmayin soru soruyu doguruyor ben sizin kadar bilgili deneyimli degilim
Peki bu bildiginiz uzere bagzi ssd lerde kendiljyinden sogutma var o yuzden islemciye en yakin slot olan gen 5 e baglamayin diyorlar onu nasil hallledecem aldigim ssd nin kendiliginden sivi sogutmasi olup olmadigini nasil anlarim ben gen 5 e takmak istiyorum hani onu takiyoz ustunude kaparip vidaliyoz ya bence o daha iyi
Rica ederim. Ssd üzerinde metal plaka varsa soğutucu o oluyor. Eğer devre ve çipler açıktaysa soğutucusuz demek. Soğutuculu olanlar zaten geneli çok ince olur direk anakart gen 5 slota bağlayabilirsiniz. Ancak anakartın soğutma bloğundaki termal pedin jelatinini çıkartmanız lazım. Eğer ssd gen 4 ise gen 5 slota takmasanız da olur. İlerde gen 5 alırsanız onu takarsanız.
Rica ederim. Ssd üzerinde metal plaka varsa soğutucu o oluyor. Eğer devre ve çipler açıktaysa soğutucusuz demek. Soğutuculu olanlar zaten geneli çok ince olur direk anakart gen 5 slota bağlayabilirsiniz. Ancak anakartın soğutma bloğundaki termal pedin jelatinini çıkartmanız lazım. Eğer ssd gen 4 ise gen 5 slota takmasanız da olur. İlerde gen 5 alırsanız onu takarsanız.
Dediğim 7800x3d 4080s sistem çooook uzun bir süre götürür. Baktınız yetmemeye başladı 5 sene sonra yapıştırırsınız 11 ya da 12800x3d 6080 devam edersiniz
Soğutma ve model farkı var. Genelde 3 fanlı olanlar daha iyi soğutur ama 4060 larda 3 fan zorunlu değil. Güç tüketimleri düşük olduğu için ısınmıyorlar. Tek fan bile olsa yeterli olur onlara. 4070 ve sonrasında zaten 2 fanlı model yok gibi bir şey neredeyse hepsi 3 fanlı.
Dediğim 7800x3d 4080s sistem çooook uzun bir süre götürür. Baktınız yetmemeye başladı 5 sene sonra yapıştırırsınız 11 ya da 12800x3d 6080 devam edersiniz
Mesaj otomatik birleştirildi:
Soğutma ve model farkı var. Genelde 3 fanlı olanlar daha iyi soğutur ama 4060 larda 3 fan zorunlu değil. Güç tüketimleri düşük olduğu için ısınmıyorlar. Tek fan bile olsa yeterli olur onlara. 4070 ve sonrasında zaten 2 fanlı model yok gibi bir şey neredeyse hepsi 3 fanlı.