Toplama Sistem Reset Problemi

Container

80+
Reaksiyon skoru
11
Merhaba konu hakkında daha önce açılmış fakat sonuca ulaşmamış başlıklar sebebiyle tekrar sormak istedim, sistemimi yeni topladım ve özellikler aşağıdaki gibi. Sormak istediğim konu şu; bilgisayarım boştayken, internette gezinirken veya bir şeyler izlerken sorun yok fakat oyuna girdiğimde ve OCCT programıyla sistemi yük altına soktuğumda bilgisayar kendini bir süre sonra resetliyor. Sebebi ne olabilir?

Anakart : ASRock Riptide B850 Wifi
İşlemci : AMD Ryzen 5 7500F - Soğutucu Cooler Master ML240L V2
Ekran Kartı : PowerColor RX 9070 XT
RAM : GSkill 32 GB 6000 MHz CL36
SSD : Patriot P320 1 TB
PSU : MSI MAG A750GL PCIE5 80 Plus Gold

(Parçalardan çok detaylı anlamam o yüzden fazla detay belirtmiş olabilirim, kusuruma bakmayın)

Gözlemlediğim kadarıyla sistem yük altındayken işlemci max 71-72 dereceleri görüyor, boşta 46-47. Ekran kartımda aşırı bir ısınma yok.

Merhaba konu hakkında daha önce açılmış fakat sonuca ulaşmamış başlıklar sebebiyle tekrar sormak istedim, sistemimi yeni topladım ve özellikler aşağıdaki gibi. Sormak istediğim konu şu; bilgisayarım boştayken, internette gezinirken veya bir şeyler izlerken sorun yok fakat oyuna girdiğimde ve OCCT programıyla sistemi yük altına soktuğumda bilgisayar kendini bir süre sonra resetliyor. Sebebi ne olabilir?

Anakart : ASRock Riptide B850 Wifi
İşlemci : AMD Ryzen 5 7500F - Soğutucu Cooler Master ML240L V2
Ekran Kartı : PowerColor RX 9070 XT
RAM : GSkill 32 GB 6000 MHz CL36
SSD : Patriot P320 1 TB
PSU : MSI MAG A750GL PCIE5 80 Plus Gold

(Parçalardan çok detaylı anlamam o yüzden fazla detay belirtmiş olabilirim, kusuruma bakmayın)

Gözlemlediğim kadarıyla sistem yük altındayken işlemci max 71-72 dereceleri görüyor, boşta 46-47. Ekran kartımda aşırı bir ısınma yok.
güç kaynağı sorun yaratıyordur muhtemelen iade veya değişim talebi isteyebilirsin.

güç kaynağı sorun yaratıyordur muhtemelen iade veya değişim talebi isteyebilirsin.
Cevap için teşekkür ederim hocam, bir çok çözüm olabilecek şey önermişler çoklayıcı priz çekilen gücü kaldırmıyordur diyen de oldu ama sanmıyorum. Lisanssız bir Windows kullanıyorum acaba ondan kaynaklı mı diyeceğim ama sadece yük altındayken reset atıyor. PSU'nun garantisi devam ediyor iade süresi 14 gün doldu ama aynısı ile değişim olsa dahi bu psu bu sistem için yeterli midir?

Yük altındayken reset atmasının sebebi daha fazla güç tüketip psunun kaldıramaması olabilir mi?Benim aklıma direkt bu geldi.

Yük altındayken reset atmasının sebebi daha fazla güç tüketip psunun kaldıramaması olabilir mi?Benim aklıma direkt bu geldi.
Doğrudur hocam ama sistemi tek tek hesaplama yapıyorum 750w psu yine fazla fazla yetebiliyor olması lazım.

Şimdi bir test daha yaptım bios u fabrika ayarlarına çevirip, 10dk lik testi tamamladı reset atmadan ama hayvan pik güç 504 W çekti anlık olarak (sanırım 3 saniye civarı). Sıcaklık olarak CPU 70'i GPU 60'ı geçmedi. Umarım Bios restorasyonu yeterli olur. (Bios'um güncel)

Ekler

• OCCT-2541-082243.png
    OCCT-2541-082243.png
    126.8 KB · Hit: 15
hocam 9070xt şu an hayvan gibi güç tüketiyor 540w çeken gördüm eğer psu dandikse kaldıramayabilir.

Psu sıfır ve msi marka güvenilir diye biliyorum ama teknoloji işi şans işi, umarım tek problem yetersizlik durumudur. Sorun hala devam ediyor bir kaç çözüm daha deneyeceğim olmazsa 1000w a geçmem gerekecek sanırım. Önerisi olan varsa deneyebilirim.

Bu konuyu belki şimdi, belki de yıllar sonra okuyacak arkadaşlar için yazayım istedim; problemi "şimdilik" şu şekilde çözdüm.

Ben ramlarimi kutudan çıkardığım gibi ve BIOS'a müdahale etmeden kullanıyordum. BIOS üzerinden ramlerimi 6000 Mhz ye çekip EXPO aktif ettim ve problem şu anlık çözüldü. OCCT testinde tam yükte 1 saat çalıştırdım ve sıfır sorun. Çeşitli oyunlarla da deneyip güncelleme yaparım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,999
Üyeler
184,370
Son üye
CK2000
Geri