Neler Yeni

Yardım Toplayacağım sistemde yardımınıza ihtiyacım var kardeşlerim

Looizy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
Ömer Faruk AYGUT
Öncelikle herkese merhaba;

Bir kaç ay içerisinde sistem toplamayı düşünüyorum. Kafamda bir kaç şey hazırladım ama uyumluluğu artıları eksileri hakkında çok kararsız kaldım. Bilgisayar toplama konusunda çok iyi bir bilgiye sahip olmadığım için sizlerin yardımına ihtiyacım var.

Anakart -
https://www.itopya.com/picture0x90/asus-tuf-b450-pro-gaming-3533mhz-oc-ddr4-soket-am4-rgb-m-2-dvi-hdmi-atx-anakart.jpg
ASUS TUF B450-PRO GAMING 4400MHz(OC)

ya da;

https://www.itopya.com/picture0x90/asus-tuf-b450-plus-gaming-3466mhz-oc-ddr4-soket-am4-rgb-m-2-hdmi-dvi-atx-anakart.jpg
ASUS TUF B450-PLUS GAMING 4400MHz(OC)

ikisinin arasında ne gibi bir farklar olduğu konusunda pek bir bilgiye sahip değilim. Bilgilendirirseniz sevinirim.

İşlemci -

Amd Ryzen 5 3500,3500x,3600 arasında gidip geliyorum.

Ekran Kartı -

Asus,Msi,Gigabyte,Sapphire marka 1660s veya çok fazla bir fiyat farkı yok ise 2060 serisi bir kart düşünüyorum.

Geri kalan birleşenler hakkında az çok bir bilgiye sahibim. Benim için önemli olan bu üç birleşeni doğru bir seçim yaparak almam. Şimdiden çok teşekkür ediyorum arkadaşlar..

Merjo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Meracan
Bildiğim kadarıyla aktarıyım. İki karttın arasında mosfetle alakalı fark olabilir. Pronun mosfet soğutucusu daha kapsamlı diye biliyorum. İki kartta overclock olabiliyor. Uygun olan hangisisiyle onu almalısın bence. Ekran kartını 2060 diyorsan eğer bana kalırsa temiz kullanılmış 1080ti cok daha iyi olacaktır

Looizy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
Ömer Faruk AYGUT
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bildiğim kadarıyla aktarıyım. İki karttın arasında mosfetle alakalı fark olabilir. Pronun mosfet soğutucusu daha kapsamlı diye biliyorum. İki kartta overclock olabiliyor. Uygun olan hangisisiyle onu almalısın bence. Ekran kartını 2060 diyorsan eğer bana kalırsa temiz kullanılmış 1080ti cok daha iyi olacaktır
Aslında ikinci el bir ürün düşünmüyorum. Dediğin mantıklı olabilir fakat kime güveneceğim konusunda emin değilim. Artı olarak nakit almayacağım zaten kredi kartı ile taksitli alacağım. 1660s Rog veya Tuf daha ağır basıyor bende şuan. Anakartların arasında 100 tl kadar bir fiyat farkı var. Görüntü olarak plus daha şık ve aydınlatması var. Çok da sıkıntı yaratacak bir performans yoktur diye düşünüyorum aralarında. O yüzden plus ı tercih edebilirim. İşlemci olarak da 3500,3500x,3600 arasında kaldım Ve işlemcilerden hiç anlamıyorum.

Merjo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Meracan
R5 3600 gayet başarılı ve güzel bir işlemci anakartta tuf serisi düşündüğün ekran kartlarınıda besleyememe gibi bi durum olmaz. Bende r5 1600 af var gayet memnunum

xMUK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Cüneyt Fırat AKGÜN
Arkadaşın dediğine ek olarak fiyat farkı birinde m.2 soketi 1 diğerinde 2 adet var bundan bile fiyat farkı olabiliyor ikisi arasında çok bir fark yok gibi, sana hangisi uygunsa onu al derim.

Looizy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
Ömer Faruk AYGUT
Arkadaşın dediğine ek olarak fiyat farkı birinde m.2 soketi 1 diğerinde 2 adet var bundan bile fiyat farkı olabiliyor ikisi arasında çok bir fark yok gibi, sana hangisi uygunsa onu al derim.
Plus daha mantıklı geliyor. Dediğin gibi farklar olabilir. Ama beni çok ilgilendirmiyor açıkcası. Plus Rgb ve görüntü olarak çok daha iyi. O yüzden onu tercih edeceğim ama diğerleri hakkında yine bir bilgim yok :)

• Beğen
Reaksiyonlar: xMUK

ishakbb29

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
İshak Bulut
1603650941159.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

en ucuzları

Looizy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
Ömer Faruk AYGUT
Son düzenleme:

Muri

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,539
İsim
Murat Aslan Kaşko
Hocam bütçenizi söylerseniz daha iyi olur.

Looizy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
Ömer Faruk AYGUT
Hocam bütçenizi söylerseniz daha iyi olur.
Ortalama 6000 tl falan üstünü düşünebilirim de sıkıntı değil.
Direksiyon simülasyonu da toplayacağım. Yani genel olarak Forza,Ets,Assetto vs. ya da hikayeli oyunlar oynayacağım.
Akıcı bir şekilde oynatması benim için yeterli olur. Full grafik de canavar olsun kafasında değilim.

• Beğen
Reaksiyonlar: Muri

Muri

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,539
İsim
Murat Aslan Kaşko
Ortalama 6000 TL falan üstünü düşünebilirim de sıkıntı değil.
Direksiyon simülasyonu da toplayacağım. Yani genel olarak Forza,Ets,Assetto vs. ya da hikayeli oyunlar oynayacağım.
Akıcı bir şekilde oynatması benim için yeterli olur. Full grafik de canavar olsun kafasında değilim.
Hocam o fiyata o tarz oyunlar için canavar toplarız. tatlı bi sistem olur.RGB severmisiniz? gerek yok mu

Looizy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
Ömer Faruk AYGUT
Hocam o fiyata o tarz oyunlar için canavar toplarız. tatlı bi sistem olur.RGB severmisiniz? gerek yok mu
RGB konusunda çok takıntılı sayılmam ama olması da bir şey değiştirmez diye düşünüyorum.
1660s ile 5500XT bakıyorum bu aralar. Ama sistem toplama hakkında çok az bir bilgiye sahibim aslında. O yüzden dünden beri yardım istiyorum. Anakart olarak B450 Plus beğendim hem görüntü olarak hem de RGB olarak çok hoşuma gitti. Ama aynı görevi sağlayan daha ucuza başka bir anakart var mı o bilgiye sahip değilim. Boş yere orada burada aydınlatması falan var diye para vermek de istemiyorum doğal olarak. Doların durumu da ortada.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Harici olarak dediğim gibi direksiyon sistemi toplayacağım daha. En basit bir G27 alsam 2500TL falan. Çelik den de konsol,button box,el freni falan yapacağım daha. Yani totalde onlarda 3500TL civarı tutar. Son olarak da 32'' monitör alacağım. Şuanlık çok gerekli değil ama işimi gören 2 adet monitörüm var 60hz, şuanlık işimi görür onlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,739
Üyeler
161,743
Son üye
kadbrprm
Top Bottom