Neler Yeni

torpil patlatmak suç mu?

Saintes Maries

80+ Bronze
arkadaşlarla ara sokaklarda standart torpil patlatıp kaçıyoruz. bu bir suç mudur, polis veya zabıta yakalarsa ne yapar?

Bura.K

80+ Silver
arkadaşlarla ara sokaklarda standart torpil patlatıp kaçıyoruz. bu bir suç mudur, polis veya zabıta yakalarsa ne yapar?
Yaşınız küçük büyük ihtimalle, uyarır kulağınız çekip gider. Ancak 2. Yakalayışında biraz kulağınız çınlar 3.'yü Allah bilir artık. Bizim mahallede de sizin yaptığınızı yapan veletler var bir gün yakalasam tavana asacağım ama nerede... Hele ara sokaklarda daha kötü oluyor. Ses kaçamadığı için camlar falan sallanıyor(bazı torpillerde oluyor, bazılarında olmuyor. Torpile göre şiddet değişir)

Yine de inşallah yakalanıp kulağınızı çekerler. Bu şeyden nasıl eğleniyorsunuz aklım almıyor. Bebek uyuyor olabilir, hasta olabilir. Biraz empati kurun.

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
Zaten şehirde patlatılmaz.
Biz köyde yaylada patlatırdık.
Bir kere torpiller, şeker ve elektrik bandıyla C4 Plastik patlayıcı yapmıştım, Mayın yapımında da bilgim var :D

Saintes Maries

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Satışı yasak ve suç.
Fakat cezası nedir bilmem ve bunun için polisin kapına geleceğini sanmam.
Eğer yakınında polis varsa silah sesi sanabilir ve yakalarsa para cezası gelebilir.
internette bunların kullanılmasının yasak olduğu yazıyor. cezası var mı?, varsa ne tür bir ceza olduğu yazılı değil. eğer internette bulabilirsen zeka seviyesi milyonları aşmış değerli arkadaşım bizlerle de paylaşırsan bahtiyar olurum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yaşınız küçük büyük ihtimalle, uyarır kulağınız çekip gider. Ancak 2. Yakalayışında biraz kulağınız çınlar 3.'yü Allah bilir artık. Bizim mahallede de sizin yaptığınızı yapan veletler var bir gün yakalasam tavana asacağım ama nerede... Hele ara sokaklarda daha kötü oluyor. Ses kaçamadığı için camlar falan sallanıyor(bazı torpillerde oluyor, bazılarında olmuyor. Torpile göre şiddet değişir)

Yine de inşallah yakalanıp kulağınızı çekerler. Bu şeyden nasıl eğleniyorsunuz aklım almıyor. Bebek uyuyor olabilir, hasta olabilir. Biraz empati kurun.
Burak bey siz çocukluğunuzda ezikliğin nirvanasını yaşayarak büyümüşsünüz sanırsam. kulak çekmeler tavana asmalar bunlar insanlık dışı şeyler. ileride olacak çocuğunuza şimdiden Allah kolaylıklar versin diyorum. ben sizi bilemem ancak ben sokakta geçen adama/kadına her kim olursa olsun kulağımı çektirtmem. ayrıca insanları yaptıkları hal ve hareketler aracılığıyla sınıflandırmanız (velet,olgun) tarzında şüphesiz sizin gibi kişilik bozukluğu olan bireylerin yapacağı şeylerdir. insanlara rahatsızlık verme konusunda söylediklerinize katılıyorum bir daha yapmamaya gayret göstericeğim. ayrıca bana ettiğiniz bedduayı şahsınıza yasa dışı bir şey yaparken yakalanmanız suretiyle iade ediyorum. iyi günler dilerim

Son düzenleme:

tccc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
592
İsim
mmzmz
Burak bey siz çocukluğunuzda ezikliğin nirvanasını yaşayarak büyümüşsünüz sanırsam. kulak çekmeler tavana asmalar bunlar insanlık dışı şeyler. ileride olacak çocuğunuza şimdiden Allah kolaylıklar versin diyorum. ben sizi bilemem ancak ben sokakta geçen adama/kadına her kim olursa olsun kulağımı çektirtmem. ayrıca insanları yaptıkları hal ve hareketler aracılığıyla sınıflandırmanız (velet,olgun) tarzında şüphesiz sizin gibi kişilik bozukluğu olan bireylerin yapacağı şeylerdir. insanlara rahatsızlık verme konusunda söylediklerinize katılıyorum bir daha yapmamaya gayret göstericeğim. ayrıca bana ettiğiniz bedduayı şahsınıza yasa dışı bir şey yaparken yakalanmanız suretiyle iade ediyorum. iyi günler dilerim
buna basarım en iyi cevap

DefKot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,805
İsim
DefKot
Yani hocam bir şey olcanı zannetmiyorum ama önce söverler sonra yakalarlarsa döverler mahalle sakinleri

Dahası  
kankam bizzat arkadaşlarla zamanında polise gidip sormuştuk bir sıkıntı olmaz biryerlere zarar gelmesin yeter dedi yani bir cezası yok iyi eğlenceler

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
internette bunların kullanılmasının yasak olduğu yazıyor. cezası var mı?, varsa ne tür bir ceza olduğu yazılı değil. eğer internette bulabilirsen zeka seviyesi milyonları aşmış değerli arkadaşım bizlerle de paylaşırsan bahtiyar olurum.

Çok seviyeli bir kapaktı lan.

Bura.K

80+ Silver
Al işte :D "Ezikliğin nirvanası" falan nedir? Sınıflandırma dahi yapmamışım.
1644512296686.png

Birisine "çocuk" demek suç olmasa gerek?

Kimseye beddua etmedim, etmem de. Ben hak edene gereken cevabı veririm ki sizde hak etmişsiniz. Yapmayacağınıza sevindim ve mutlu oldum. Hatanızı anlamanız güzel. "Kulak çekme" olayı çok farlı bir deyimde kullanılmıştı, çok yanlış anlamışsınız :) "Azarlamak" manasında kullandım :D Aynı şekilde "tavana asmak" gibi sözcükler de "azarlamak" manasında kullanıldı ve zaten cümle içerisinde bunu besbelli belli ettim, anlamak zor olmamalı.

Cidden birisine işkence edeceğimi falan mı sanıyorsunuz? İyi misiniz? Torpil fırlatan kitlenin yaşı belli başı belli. %5-10'luk bir dilim vardır belkilde 18'den büyük diğer kalanlar malum. Şu anki çocuk kitle de belli. Siz onlardan birisi değilseniz bilemem ancak torpil fırlatma gibi bir hareket affedilir bir şey değil bende bunu çocukluğunuza vererek fazla kurcalamadım fark ettiyseniz.

Zaten mesajda da "devam edersineniz" manasında "inşallah yakalanırsınız" dedim. Uyarılarımı kaale almayıp hala devam edecekseniz tekrar söylüyorum "inşallah yakalanırsınız." Ancak mesajınız da devam etmeyeceğinizi ve hatanızı anlayarak yapmamaya özen göstereceğinizi belirttiniz.

Bazı arkadaşlar da okunanı anlayamadığından dolayı gaz basıyorlar :D (Buradan sonraki 1-2. noktaya kadar konudaki gazcı arkadaşlara ithafen) Lütfen biraz Seviyeli ve Uygun Türkçe öğrenin ve Bir Cümle'de bir sözcüğün, kelimenin nasıl kullanacağını ve ne anlam edeceğini bilip konuşun. Hala daha "kapak" diyenler var cidden üsluplarını onlara armağan ediyorum. Dediğim gibi "kulak çekme, tavandan asma" gibi cümleler günlük yaşamda aile bireyleri tarafından sıkça kullanılan ve "azarlamak" manasına gelen sözcüklerdir. Herhangi bir şekilde şiddet uygulansın demedim, saygılar.

Saintes Maries

80+ Bronze
Alıntıyı görüntüle

Kimseye beddua etmedim, etmem de. Ben hak edene gereken cevabı veririm ki sizde hak etmişsiniz. Yapmayacağınıza sevindim ve mutlu oldum. Hatanızı anlamanız güzel. "Kulak çekme" olayı çok farlı bir deyimde kullanılmıştı, çok yanlış anlamışsınız :) "Azarlamak" manasında kullandım :D Aynı şekilde "tavana asmak" gibi sözcükler de "azarlamak" manasında kullanıldı ve zaten cümle içerisinde bunu besbelli belli ettim, anlamak zor olmamalı.

Cidden birisine işkence edeceğimi falan mı sanıyorsunuz? İyi misiniz? Torpil fırlatan kitlenin yaşı belli başı belli. %5-10'luk bir dilim vardır belkilde 18'den büyük diğer kalanlar malum. Şu anki çocuk kitle de belli. Siz onlardan birisi değilseniz bilemem ancak torpil fırlatma gibi bir hareket affedilir bir şey değil bende bunu çocukluğunuza vererek fazla kurcalamadım fark ettiyseniz.

Zaten mesajda da "devam edersineniz" manasında "inşallah yakalanırsınız" dedim. Uyarılarımı kaale almayıp hala devam edecekseniz tekrar söylüyorum "inşallah yakalanırsınız." Ancak mesajınız da devam etmeyeceğinizi ve hatanızı anlayarak yapmamaya özen göstereceğinizi belirttiniz.

Bazı arkadaşlar da okunanı anlayamadığından dolayı gaz basıyorlar :D (Buradan sonraki 1-2. noktaya kadar konudaki gazcı arkadaşlara ithafen) Lütfen biraz Seviyeli ve Uygun Türkçe öğrenin ve Bir Cümle'de bir sözcüğün, kelimenin nasıl kullanacağını ve ne anlam edeceğini bilip konuşun. Hala daha "kapak" diyenler var cidden üsluplarını onlara armağan ediyorum. Dediğim gibi "kulak çekme, tavandan asma" gibi cümleler günlük yaşamda aile bireyleri tarafından sıkça kullanılan ve "azarlamak" manasına gelen sözcüklerdir. Herhangi bir şekilde şiddet uygulansın demedim, saygılar.
benim bir konu hakkında yanlış yapmam sizin bana beddua etmenizi meşrulaştırmaz. beddua etmedim demişsiniz. internetten bedduanın anlamına bakın lütfen. "Yine de inşallah yakalanıp kulağınızı çekerler." bu söyledikleriniz bedduanın tanımını tamamıyla dolduran nitelikte. ayrıca kulak çekme konusunda söylediklerim azarlamak içinde geçerli. sokaktaki adam beni azarlayamaz. varsa bir şikayeti polis aracılığı ile çözebilir. torpil patlatmak affedilir bir şey değil demişsiniz. torpil patlatmak türkiyede işlenen suçların yanında çok masum kalıyor. torpil patlatmak hakkındaki görüşünüzü tekrar gözden geçirmeniz daha sağlıklı olur. günün bu saatinde o değerli vaktinizi ayırıp bana cevap verdiğiniz için teşekkür ederim burak bey.

Alıntıyı görüntüle

ayrıca türkçe hakkında bu kadar bilgi sahibi iseniz şahsınızdan en yakın zamanda bedeli ney ise ödeyerek türkçe dersi almak isterim.

Son düzenleme:

Bura.K

80+ Silver
sokaktaki adam beni azarlayamaz.
Sokaktaki Adam? Sokaktaki adam ne alaka. Demin mesajınızda da gördüm ama kurcalamadım. "Polis sizi azarlayabilir" dedim ben :D
uyarır kulağınız çekip gider. Ancak 2. Yakalayışında biraz kulağınız çınlar 3.'yü Allah bilir artık.
Burada "polisten" bahsediliyor. Alıntıladığım metinde de "polis yakalarsa ne yapar" demişsiniz zaten. Sokaktaki birisinin size öyle yapma hakkı zaten yok, bunu bende biliyorum :)
enim bir konu hakkında yanlış yapmam sizin bana beddua etmenizi meşrulaştırmaz. beddua etmedim demişsiniz. internetten bedduanın anlamına bakın lütfen. "Yine de inşallah yakalanıp kulağınızı çekerler."
"Aynı şeyleri ben uyarmama rağmen tekrar yaparsanız inşallah yakalanırsınız" dedim. Kötü bir şey istemiyorum, herkesin iyiliği için bir dua niteliği taşımakta. Nitekinde beddua olsaydı "Torpil" iyi bir şey olması gerekirdi ki Benim sözde bedduam "beddua" yerine geçebilsin. Başkalarının kötülüğünü değil, iyiliğini istiyorum :)
torpil patlatmak türkiyede işlenen suçların yanında çok masum kalıyor.
Ben "masum kalmıyor" demedim zaten. "Kulak çekme, azarlama" gibi şeyler çok ufak şeyler. Gidip "hapishaneye atsın, diri diri yaksın, idam etsin, öldürsün, işkence etsin" demedim?
günün bu saatinde o değerli vaktinizi ayırıp bana cevap verdiğiniz için teşekkür ederim
Ne demek, hatanızı fark etmeniz benim için çok iyi bir şey :)
ayrıca türkçe hakkında bu kadar bilgi sahibi iseniz şahsınızdan en yakın zamanda bedeli ney ise ödeyerek ders almak isterim.
"Şahsım, şahıs, şahsın" bunlar ne? Benim şahsım falan? Türkçe hocası olduğumu belirtmedim, Türkçe imla kurallarının ve anlam kurallarının herkesin bilmesini gerektiğini biliyorsunuzdur umarım? Bu kurallar bile sizin için "ultra bilgi" gerektiriyorsa tartışmayı kısa keselim ve ayrılalım. İyi akşamlar.

Top Bottom