Neler Yeni

Touchpad ve driver sorunları

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kullanıcı
asus rog strix g16 model laptobuma ubuntu 20.04 kurmam gerekiyor kurulum yaptım ama touchpadim çalışmadı ben de ne yapabileceğimi araştırdım ama bir sonuca ulaşamadım bir de ekran kartı gibi driverlarımı güncellemek istedim çünkü bu kod ile aratma yaptığımda model isimleri yazmıyor ve nvdia-smi komutu da çalışmıyor eski laptobumda bu resimdeki kısımda model isimleri de yazıyordu bu yüzden "sudo ubuntu-drivers autoinstall" komutu ile driverları güncellemeye çalıştım sonrasında laptobu yeniden başlattım ama ubuntu hiç açılmamaya başladı sol üst ksımda bir imleç sürekli yanıp sönüyordu bunuda düzeltemeyince tekrar ubuntu kurdum ama sorunlarım düzelmedi. Yani hala touchpad çalışmıyor ve aşağıdaki komutta ekran kartlarının modelleri yazmıyor
1737301854891.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
a b
sudo ubuntu-drivers list -> kullanılabilir driverları listeler
sudo ubuntu-drivers install -> otomatik driver seçerek kurar
sudo ubuntu-drivers install nvidia:535 -> install sonraki kısma kendiniz driver adı girebilirsiniz

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kullanıcı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1737310770523.png

sudo ubuntu-drivers list -> kullanılabilir driverları listeler
sudo ubuntu-drivers install -> otomatik driver seçerek kurar
sudo ubuntu-drivers install nvidia:535 -> install sonraki kısma kendiniz driver adı girebilirsiniz
bu şekilde listeleniyor driverlar 535 kurulu ama yinede kartın ismi yazmıyor ve hem touchpad çalışmıyor hatta yeni denedim hoparlörlerden de ses gelmiyor(windows 11 de çalışıyordu ikiside )

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kullanıcı
Çalışmıyor
Command 'nvdia-smi' not found, but there are 16 similar ones. Diyip bitiriyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

nvidia-smi çalışıyormu
Çalışmıyor
Command 'nvdia-smi' not found, but there are 16 similar ones. Diyip bitiriyor (cevaplayı seçmeyi unutmuşum)

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
a b
sudo ubuntu-drivers install şunu deneyin
Çalışmıyor
Command 'nvdia-smi' not found, but there are 16 similar ones. Diyip bitiriyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çalışmıyor
Command 'nvdia-smi' not found, but there are 16 similar ones. Diyip bitiriyor (cevaplayı seçmeyi unutmuşum)

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
a b
Bu çıktıyı verdi ama bir şey indirmedi
Öncesinde oturumu kapatıp masaüstü ortamı olara kxorgu deneyip aynı indirme komutunu yazsana olmazsa aşağıdaki komutları deneyebilirsin.
  • sudo apt autoremove: Gereksiz olan ve artık kullanılmayan paketleri temizler.
  • sudo apt update: Paket listesini günceller.
  • sudo ubuntu-drivers devices: Sisteminizde yüklü olmayan veya eksik olan sürücüleri listeler.
  • sudo ubuntu-drivers autoinstall: Otomatik olarak önerilen sürücüleri yükler.
Şunları denermisin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kullanıcı
Öncesinde oturumu kapatıp masaüstü ortamı olara kxorgu deneyip aynı indirme komutunu yazsana olmazsa aşağıdaki komutları deneyebilirsin.
  • sudo apt autoremove: Gereksiz olan ve artık kullanılmayan paketleri temizler.
  • sudo apt update: Paket listesini günceller.
  • sudo ubuntu-drivers devices: Sisteminizde yüklü olmayan veya eksik olan sürücüleri listeler.
  • sudo ubuntu-drivers autoinstall: Otomatik olarak önerilen sürücüleri yükler.
Şunları denermisin.
Masaüstü ortamı olarak xorg u nasıl ayarlıyabilirim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,044,156
Üyeler
165,644
Son üye
Khyujin
Top Bottom