Herkese merhabalar evimde 1000/50 mbps fiber mevcut modemim wifi 6 destekli masaüstü bilgisayarımda kullandığım tp-link archer t5e wifi5 kart ile 250/50 gibi değerler alıyordum. Bunun yerine Wifi6 kart olarak tp-link archer tx50e modelini aldım ancak 150/50 hız değerlerinin üzerine çıkamıyorum ayarlarına falan baktım ancak bir sonuca varamadım. Yardımcı olabilen olursa sevinirim.
Kusura bakmayın; geçmiş olsun buarada.
Güncel driveri kurdunuz mu?
Varsayılan olarak 5ghz seçin ve ax olarak. Sleep yazandan aşağı çubuğu kaydırıp o kısmıda atın. Qos gibi bir şey varsa; onu da değiştirerek deneyin.
Prefferd band 5ghz seçin.
Channel 5ghz; 80 veya 160mhz
.
Siteden V1 driverini indirip kurdum sonrasında windows updateden güncellemeler geldi onları yaptım
802.11a/b/g 5Ghz seçili
802.11n/ac/ax ax seçili
preferred band 5 Ghz
Channel width 5GHz 20Mhz only seçili 80-160 seçeneği yok diğer kısımı da atıyorum. Teşekkürler
Bu haliyle 135/50 oldu değerler öncesinde 10/50 idi.
İntel'in sitesinden ax200 driverini indirip deneyin.
Ya da ax200 çip kullanan farklı markaların driverleri kurup deneyin.
Comfast, Fenvi, BossTrend, Edup, D-link,Cudy gibi.
Yine değişmezse; Tp-Link ile iletişime geçin.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Misal daha önce aldığım usb wifide usb 3.0 seçeneği olmadığı için 300-350 civarı alıyordum. Farklı markanın driveri kurdum; onda usb 3.0 modu seçeneği vardı, 500 üstü alabildim. Sizde ki durumda benzer; 40-80 veya 160 mhz seçeneği olmazsa düşük hız alırsınız. Driverler sıkıntı yani. https://forum.donanimhaber.com/veggieg-k5400-usb-wifi-adaptor-incelemesi--160187814
Mesaj otomatik birleştirildi:
Tamam o zaman; sorun o seçenektenmiş. Ax 200 ile 5ghz de 200 altı biraz zor çünkü. Pc de 2.4 ve 5ghz gözüküyorsa; 2.4 ü unut deyin. Bazen bağlantı zayıf oldu mu; 2.4 e geçebiliyor.
Üste ki ayar kısmından da 2.4 ü disable yapın. Hız testini tarayıcıdan değil; speedtest masaüstü uygulamasından yapın. Linux Mint downdan World Cicku seçip idm ile indirip yapın. En doğru sonuçu veriyor.
Geçmiş olsun.
İlginiz için çok teşekkürler biraz yüksek değerleri veriyor sonrasında yine 120-130 aralığına düşüyor tp-link ile iletişime geçeceğim artık. İyi akşamlar diliyorum.