Tp link Router Problemi

Aytotat

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhabalar herkese,

Tp link Archer AX3000 almıştık daha önceden ve bir problemden dolayı iade etmiştik, daha sonra aynı router dan 1 tane daha aldık onda da benzer problem vardı onu da iade ettik. Şimdi dedik heralde bu seride bir problem var şimdi gittik model yükselttik Ax72 aldık ama bunda da aynı problem var. Problem ise şu: İstediğimiz hızları iphone, macbook, ipad veya android cihazlarda alabiliyoruz ama windows cihazlarda bir problem oluyor. Mesela oyun indirmeye çalışıyor kb lar seviyesinde indiriyor normalde 200mbps hız almamız lazım yani oyunları 30-35 MB/s seviyesinde indirmeli. İşin ilginç yani oyun indirmek dışında speedtest yaptığımızda ise hız bir 200 seviyesinde çıkıyor bir daha test yaptığımızda ise 3-4 çıkıyor. Kaç kere teknik servisi aradım windows'a özel bir ayar bulunmuyor diyorlar, kurulumu da baştan yaptık kaç kere hem kılavuzlara bakarak hem de official kaynaklardan videolar izleyerek (zaten kolay bir kurulumu var) ama ne yapıp ne ettiysek bu problemi aşamadık. Daha önceden benzer bir problem yaşayan ve çözmüş olan bir arkadaşımız var mıdır acaba?

Ek olarak 1-2gbps hızları destekleyen farklı bir router öneriniz olabilir mi (bunun dışında Huawei Ax3 ve Xiaomi Ax300 kullandık ama çekim alanları biraz az geldi bana, yan odaya bile sinyalde düşme oluyor), özellikle çekim gücü kuvvetli ve kalın duvarları bile aşabilecek wifi 6 destekli ve maximum 2000TL bandında router önerilerine açığız.

Şimdiden çok teşekkürler.

sorun olmamasi gerekir wifi ile mi baglaniyorsun yoksa kablo mu her ikisini de deneyip test yapar mısın

sorun olmamasi gerekir wifi ile mi baglaniyorsun yoksa kablo mu her ikisini de deneyip test yapar mısın
İki türlü de sonuç aynı, esas modemden gelen ethnernet kablosunu pc ye taktığımızda istediğimiz hızları alıyoruz ancak modeme o kabloyu taktıktan sonra istersen wifi ile bağlanalım istersek de modeme ek bir kablo takıp o kablo ile bağlanalım hızlar aşırı derecede düşük oluyor.

İki türlü de sonuç aynı, esas modemden gelen ethnernet kablosunu pc ye taktığımızda istediğimiz hızları alıyoruz ancak modeme o kabloyu taktıktan sonra istersen wifi ile bağlanalım istersek de modeme ek bir kablo takıp o kablo ile bağlanalım hızlar aşırı derecede düşük oluyor.
suan pc basinda degilim. istersen bilgisayarina baglanip ayarlari kontrol edebilirim. anydesk yukle 3 mb falan hem yuklenir. kodu atarsin bakarim. diger programlar 10dk sonra baglanti kesiyor. anydesk yukle

suan pc basinda degilim. istersen bilgisayarina baglanip ayarlari kontrol edebilirim. anydesk yukle 3 mb falan hem yuklenir. kodu atarsin bakarim. diger programlar 10dk sonra baglanti kesiyor. anydesk yukle
hangi ayarlara bakılması lazım hocam ben ss atayım istersen

hangi ayarlara bakılması lazım hocam ben ss atayım istersen
router ayarına gir dhcp ayarlama kısmı olmalı orayı 192.168.1.1 ise 192.168.2.1 yap ip 2.1 üzerinden dağıtsın dns türktelekomunkini yaz modemden çekmekle uğraşmasın

router ayarına gir dhcp ayarlama kısmı olmalı orayı 192.168.1.1 ise 192.168.2.1 yap ip 2.1 üzerinden dağıtsın dns türktelekomunkini yaz modemden çekmekle uğraşmasın
Böyle bir hata alıyoruz da buraları nasıl düzenleyelim?

Ekler

• 06B7D1CE-A79E-45B2-B154-70CB9A588FB6.jpeg
    06B7D1CE-A79E-45B2-B154-70CB9A588FB6.jpeg
    3.7 MB · Hit: 56
Böyle bir hata alıyoruz da buraları nasıl düzenleyelim?
üsttekileride değiştirmen gerekiyor. 192.68.0.1 varya onu 192.168.2.2 yap 2 den başladın ip dağıtmaya yanındakini 192.168.2.254 yap o aralıkta bağlanan cihazlara ip atsın
dnsleride türktelekom yap bazen daha iyi oluyor.
195.175.39.49 195.175.39.50

üsttekileride değiştirmen gerekiyor. 192.68.0.1 varya onu 192.168.2.2 yap 2 den başladın ip dağıtmaya yanındakini 192.168.2.254 yap o aralıkta bağlanan cihazlara ip atsın
dnsleride türktelekom yap bazen daha iyi oluyor.
195.175.39.49 195.175.39.50
Hocam hala aynı hatayı veriyor gateway tarafında
Bir de biz superonline kullanıyoruz o yüzden o dns leri yazmıştım

Hocam hala aynı hatayı veriyor gateway tarafında
Bir de biz superonline kullanıyoruz o yüzden o dns leri yazmıştım
enable tiki kaldır işaretle normalde kaç yazıyordu ? 0.1 mi
şimdi internetten baktım bu router ipyi direk modemden çekiyor. senin ana modem 192.168.0.1 üzerinden dağıtıyor galiba
192.68.0.100 yap 192.168.0.254
dns istediğini gir
o kısım 192.168.0.1 olacak
hız testi yap bir de router menü kısımlarını çekip atar mısın menülere bakayım

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,043
Üyeler
183,787