Neler Yeni

Yardım TP-Link TL-WR844N işimi görür mü

Atlas Savaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
272
İsim
Atlas
Kardeşim ping her şekilde olur ve bu cihazda modemden WiFi ile alacağı için sinyali yine kayıp olur oyun vs için her şekilde en sağlıklı yöntem kablo kablo imkansız dersen powerline adaptör kiti al o zaman
Hocam powerlinelar bütçemi aşıyor başka ne önerirsiniz

Atlas Savaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
272
İsim
Atlas
Şöyle tp link modellerinin olduğu sayfayı atıyım.
Hocam şu modemi odama taşıma işini anlatabilir misiniz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben 4 oda uzakta kabloyla bağlıyım şuan ping söz konusu bile değil.
Kabloyu nasıl gizliyorsunuz

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,635
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1

Aswium

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Muhammet Söğütçü

istersen duvardan sabitle, istersen halının altından götür, ben hiç uğraşmadan halının altından kenarda olmak şartıyla çektim :D

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,635
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1

Modemi taşıyabilirsen o zaman kablo çek direk modemden odana aynı şey

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
Benim odamla salon arasında 3 tane duvar var ethernet kablosu çekme imkanım yok bu ürünü alsam kablosuz olarak modeme bağlayıp odama koysam ve ethernet kablosuyla bilgisayarıma bağlasam çalışır mı, bunu nasıl yapabilirim veya yapabilir miyim, valorantta pingim kaç olur
Bende Powerline adaptör ile router arasında kaldım.
Duvarlar çok kalın menzil genişletici işe yaramıyor...

Atlas Savaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
272
İsim
Atlas
istersen duvardan sabitle, istersen halının altından götür, ben hiç uğraşmadan halının altından kenarda olmak şartıyla çektim :D
Hocam evde halı yok 🙂
Bir de kedim var kemirir diye korkuyorum

Hidro Dinamik

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Modem odama çok uzak kablo çekemiyorum
Yukarıda Cat kablo muhabbetini detaylı izah ediyim. Evindeki internet sistemi nasıl bilemiyorum ama ortak noktaları ethernet veya telefon kablosuyla evine bir kablo girmeli. Bu kabloyu modemin dsl ucuna bağlayıp internet alırsın. İşte bu kablonun ucundaki soketi söküp ethernet veya telefon kablosuyla çıplak bakır kabloları birbirine bağlayıp bantla sarıyorsun. Eklediğin kablonun diğer ucuna telefon soketini basıp modeme bağlıyorsun. Burada önemli olan kısım ise kablo içindeki hangi renk bakırları bagladiysaniz soket içerisine ona göre basılmalı. Tabi soket basma işlemi yapmadan 2 ek olacak şekilde de kabloyu uzatabilirsin ama bu sefer ping sorunun bir tık daha artabilir. Evimdeki modemlerin fotoğrafını atmaya çalışacağım.

Tabi evinde fiber varsa anlatımım biraz hatalı görünecektir. Düzeltme yaparım

Son düzenleme:

Aswium

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Muhammet Söğütçü
Bina yeni mi odada internet prizi var mı
evet bu yöntem daha temiz ve sağlıklı, önceki evimde prizlerin yanındaki slotlardan CAT6 kablolar geliyordu onların hepsinin ucuna RJ45 jak taktım, diğer uçları da fiber kablonun olduğu bölümden verilmişti (şartelin yanındaydı veya vestiyer bölümünde olabilir.) modemi oraya kurup çok temiz bir şekilde kullanıyordum.

Atlas Savaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
272
İsim
Atlas
Yukarıda Cat kablo muhabbetini detaylı izah ediyim. Evindeki internet sistemi nasıl bilemiyorum ama ortak noktaları ethernet veya telefon kablosuyla evine bir kablo girmeli. Bu kabloyu modemin dsl ucuna bağlayıp internet alırsın. İşte bu kablonun ucundaki soketi söküp ethernet veya telefon kablosuyla çıplak bakır kabloları birbirine bağlayıp bantla sarıyorsun. Eklediğin kablonun diğer ucuna telefon soketini basıp modeme bağlıyorsun. Burada önemli olan kısım ise kablo içindeki hangi renk bakırları bagladiysaniz soket içerisine ona göre basılmalı. Tabi soket basma işlemi yapmadan 2 ek olacak şekilde de kabloyu uzatabilirsin ama bu sefer ping sorunun bir tık daha artabilir. Evimdeki modemlerin fotoğrafını atmaya çalışacağım.

Tabi evinde fiber internet varsa bu işlemi yapamazsın. Fiber olsaydı direk odanda da çıkış olacaktır diye tahmin ediyorum.
Bu yeşil kablo mu

Ekler

• Screenshot_20220904_230922_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20220904_230922_com.android.gallery3d.jpg
    946.8 KB · Hit: 25
  • Screenshot_20220904_230918_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20220904_230918_com.android.gallery3d.jpg
    708.5 KB · Hit: 22
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular