Neler Yeni

Yardım Trendyol garanti süreci ile alakalı yardım

Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
mahmut kamil usta
Artık cidden kafayı sıyırmak üzereyim. Trendyoldan almış olduğum ve garanti süreci devam eden ürünümü 22 kasım tarihinde, garanti belgesi üzerinde yazılı olan firmaya gönderdim ve firma kısa bir sürede bana ürün ile beraber bir kağıt gönderdi. Kağıtta üründe arıza tespit edildiği ve değişim gerektiğini fakat ellerinde eşdeğer ve muadil olmadığı için ürünü gönderemediklerini, bu sepeble satıcı ile görüşmem gerektiği yazıyordu. Trendyol satıcısından aldığım için direkt trendyol ile görüştüm ve 2 aralık tarihinde ürünü firmaya gönderdim ve 3 aralıkda analize alındı. O günden itibaren 21 iş günü geçti ve 3 aralıkda analize alındığı günden itibaren hiç bir mail gönderilmedi. İş günleri tamamlandıktan sonra iletişime geçtim ve ilk temsilci bana ürünümün tedariği için talep oluşturulduğunu ve yakın zamanda ürünümün tarafıma gönderileceğini belirtti. Fakat yine ortada bir mail yoktu. Ertesi gün tekrar iletişime geçtim ve hala herhangi bir işlem yapılmadığını bu sebeple bir destek talebe açalım dediler. Talep açıldı ve o talep ile alakalıda herhangi bir geri dönüş sağlanmadı. Tekrar canlı destekle iletişime geçtim ve bana üzgün olduklarını söyleyip duruyorlar. Onlarda hiç bir işlem yapamıyormuş sadece not düşebiliyoruz dediler ve yapılması gereken tüm işlemlerin yapıldığını, aciliyet olduğunu belirttiklerini söylüyorlar.
Ben artık gerçekten kafayı yedim, acayip sinirliyim ve ne yapacağımı bilmiyorum. THH’ye başvurucam ama ortada bir şey yok ve eminim ki itiraz edicekler ve kâle almayacaklar çünkü benzer durumları yaşayan insanlara şahit oldum. Yardıma ihtiyacım var, buraya kadar okuyup destek olanlara şimdiden çok teşekkür ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Herhangi bir mail yok sms yok hiç bir şey yok bana sadece bekleyin diyorlar

Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
mahmut kamil usta
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Güncelleme: ürün iade edildi olarak gözüküyor ve paranın bir kaç gün içinde hesabımda olacağını söylediler ama ben ürünü göndermeden önce çok defa iade istemediğimi belirttim ve hatta bir destek kaydımdada bana ürünümü iadeye kapattıklarını söylemişlerdi. Şimdi bana iadeyi yüksek ihtimalle ilk aldığım fiyattan yani 720₺ üzerinden iade edicekler ama aynı ürün şuanda en ucuz 2900₺. Ürünümün garantisi var ama böyle bir saçmalık içindeyim, acil yardım edin lütfen.

Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
mahmut kamil usta
Hakem heyetine başvurmanı öneririm. Seni iadeye zorlayamazlar diye biliyorum.
Başvurmayı düşündüm ama bir kaç konudada gördüğüm üzere umursamıyorlar. Ama oradada şansımı deneyeceğim

Oguz...

80+ Bronze
Thh başvur ve güncel fiyattan icraya verirsin bir kaç kişi öyle vermişti konu olması lazım forumda

Oguz...

80+ Bronze
Karşı taraf ödüyor olabilir forumda yine benzer bir konuda bahsedilmişti

Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
mahmut kamil usta
GÜNCELLEME; trendyol mail attı ve iade için hesap bilgilerimi düzeltmemi istiyor ama ben iade istemiyorum ve çarşamba günü en geç THH’ye başvuracağım. Ne yapayım sizce?

Ekler

• IMG_1051.jpeg
    IMG_1051.jpeg
    729.3 KB · Hit: 7

Cerade

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Serdar Akyaka
İcradada cebimden daha fazla para çıkmaz mı

İcra takibinde ücretleri önden sen ödüyorsun sonra borçludan tahsil ediliyor. Güncel fiyattan iade alabilmen için kıymet takdiri yaptırman lazım. Onun için de bilirkişi ücreti ödüyorsun. Aralık ayında açtığım icra takibi için 1244 lira ödedim. Bilirkişi için de 1000-1500 lira tutar diyorlar. Uğraştırıcı bir şey kısacası.

USTUEM

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Emir
Kiymet takdiri isine girerseniz cikamazsiniz avukatsiz avukat da dahil olursa cikan paraya degmez. Trendyolu arayip yasal haklarini bildigini iade istemedini belirttigin halde iade icin ugrasmaya devam ederlerse karari uygulamadiklari icin tazminat davasi acacagini ve kiymet takdiri ile icra islemi baslatacagini; ellerinde ayni urun yoksa muadil veya ust modelini onermelerini aksi takdirde yasal haklarini arayacagini belirt.

İcra takibinde ücretleri önden sen ödüyorsun sonra borçludan tahsil ediliyor. Güncel fiyattan iade alabilmen için kıymet takdiri yaptırman lazım. Onun için de bilirkişi ücreti ödüyorsun. Aralık ayında açtığım icra takibi için 1244 lira ödedim. Bilirkişi için de 1000-1500 lira tutar diyorlar. Uğraştırıcı bir şey kısacası.
Onun disinda bir suru islem var sizin icra memurlari ile depolarina gitmeniz tutanak tutturmaniz gerekiyor onlar icin de basvuru kagidi hazirlanmasi vs vs derken avukat yoksa hak kaybina ugramaniz olasi.bilirkisi masrafi degisiyor gecen gun biri 8000tl bilirkisi ucreti odedi

Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
mahmut kamil usta
Kiymet takdiri isine girerseniz cikamazsiniz avukatsiz avukat da dahil olursa cikan paraya degmez. Trendyolu arayip yasal haklarini bildigini iade istemedini belirttigin halde iade icin ugrasmaya devam ederlerse karari uygulamadiklari icin tazminat davasi acacagini ve kiymet takdiri ile icra islemi baslatacagini; ellerinde ayni urun yoksa muadil veya ust modelini onermelerini aksi takdirde yasal haklarini arayacagini belirt.

Onun disinda bir suru islem var sizin icra memurlari ile depolarina gitmeniz tutanak tutturmaniz gerekiyor onlar icin de basvuru kagidi hazirlanmasi vs vs derken avukat yoksa hak kaybina ugramaniz olasi.bilirkisi masrafi degisiyor gecen gun biri 8000tl bilirkisi ucreti odedi
Mesafeli satış sözleşmesinde bulduğum satıcıya şöyle bir mail gönderdim ve süreci baştan sona açıkladıktan sonra şunu belirttim.
TALEBİM: İlk olarak ürünümün muadili yani eşdeğeri ile değişimini ya da bir üst modeli ile değişimini talep ediyorum. İkinci olarak, eğer iade gerçekleştirilecek ise güncel fiyattan yani 2899₺ üzerinden iadesini talep ediyorum ki aynı ürünü tekrar tedarik edebileyim.

[email protected]
Gönderi yaptığım mail adresi bu fakat mail gönderilemediğine dair hata aldım.
İnternet siteleride şu www.dsmgrup.com

Cerade

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Serdar Akyaka

İcra takibi kesinleşip cebri icra aşamasına geçildikten sonra otomatik gidiliyor sanıyordum. Eğer bizim de gitmemiz gerekiyorsa başka şehre mi gideceğiz şimdi? Kesin onun parasını da önden biz ödüyoruzdur. Bu ne biçim işmiş yahu! Bu ülke insanı kanser eder. Paramızla rezil oluyoruz.

USTUEM

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Emir
I
İcra takibi kesinleşip cebri icra aşamasına geçildikten sonra otomatik gidiliyor sanıyordum. Eğer bizim de gitmemiz gerekiyorsa başka şehre mi gideceğiz şimdi? Kesin onun parasını da önden biz ödüyoruzdur. Bu ne biçim işmiş yahu! Bu ülke insanı kanser eder. Paramızla rezil oluyoruz.
Haklisiniz once icra baslayacak ve saticidan karari uygulanmasi istenecek icra ile. Uygulamazsa kiymet takdiri yapilacak. Surec cok uzun birkac ay suren iskence gibi bir surec. Ben artik ugradamadim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,041,634
Üyeler
165,214
Son üye
Neweirz1
Top Bottom