Son mesajım olaya açıklık getirmek içindir.
Trendyol üzerinden iade talebi açıldı ve iade aynı gün kabul edildi. Hiç bir dolandırıcılık veya madencilik söz konusu değil. Peki neden iade kabul edildi? Kendisine de telefonda söylediğimiz gibi mağazada müşterimiz hazır durumu izah ettik ve kartı başkası alacağını söyledik.
Kart sahibiyle görüşmemizde de kendisinin whatsapp mesajında en son teşekkür edip iyi çalışmalar dilemişti şu an neden bu konuyu açıp mining yapılmış ve dolandırılmış gibi kendini göstermeye çalıştığını gerçekten anlayamıyorum.
Abdullah ile görüşmemde ise konu sahibiyle görüşmemi iletti. Buna istinaden yazıyorum. Bizim açımızdan(depocunun veya teknikteki arkadaşların) hatası varsa hiç bir şekilde bunu müşterimize yansıtmadık bugüne kadar. Ama bu hata mining veya sorunlu kart asla olamaz. Başkasından iade gelmiş kartı hatalı şekilde almış olabilir,bu kartların tamamı zaten garantili. Ve ben firma sahibi olarak markamın kötülenmesini tabiiki istemem. Yazdıklarımla ilgili bir hata veya yanlış varsa konu sahibi bana ulaşabilir.
Ayrıca dava konusunda ise kartın ne iade nede Trendyol ile alakalı,konu iftiradır. Çünkü konu başlığındaki gibi dolandırıcılık söz konusu değildir. Eğer konu sahibi açıklık getirirse bu olayı büyütmeden kapatma taraftarı olacağız fakat halen ısrarcı ise diyecek bir şey yoktur.
Avukatın yazdığı ise bu şekildedir.
Son olarak herkese iyi forumlar.
Basit iftira suçu cezası, 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasıdır (TCK md. 267/1). Nitelikli iftira suçu işlenmesi halinde suçun cezası yarı oranında arttırılır. Yani fail, iftira suçunun maddi delillerini de kendisi üretirse suçun basit halinin cezası yarı oranında arttırılacaktır (TCK md. 267/2).