Neler Yeni

Trendyol, Razer Ürünlerini Garantisiz mi Satıyor?

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Merhaba,

Trendyol'dan 9 ay önce Razer Barracuda Pro model kulaklık satın almıştım. Deri ped olmasından kaynaklı doğal olarak deri çatlamaları oluştu ve yedek pedini garantiden almak veya isterlerse ücretini ödeyerek temin etmek istedim.
Trendyol Canlı desteğe yazdığımda bize değil, yetkili servise gitmelisiniz diyorlar ancak yetkili servis kim diye sorduğumda bilmiyoruz garanti belgenize bakın diyorlar. Ürünün kutusunda veya gelen kargoda bir garanti belgesi bulunmuyordu, Trendyol'dan garanti belgesini istediğimde "İsteğiniz reddedildi; Faturanızdaki QR kodu okutarak garanti belgenize ulaşabilirsiniz." cevabını alıyorum ancak faturada QR kod yok. Razer Support'a yazdığımda fatura istiyorlar ve Trendyol yetkili satıcı değildir, ürününüz garanti dışı diyorlar. Parasını ödeyerek alayım desem bile kabul etmiyorlar.

Bu konuda bilgisi olan, daha önce Trendyol'dan aldığı ürünü garantiye göndermiş olan var mı?

GörkemW

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
787
İsim
Görkem çetinkaya
Merhaba,

Trendyol'dan 9 ay önce Razer Barracuda Pro model kulaklık satın almıştım. Deri ped olmasından kaynaklı doğal olarak deri çatlamaları oluştu ve yedek pedini garantiden almak veya isterlerse ücretini ödeyerek temin etmek istedim.
Trendyol Canlı desteğe yazdığımda bize değil, yetkili servise gitmelisiniz diyorlar ancak yetkili servis kim diye sorduğumda bilmiyoruz garanti belgenize bakın diyorlar. Ürünün kutusunda veya gelen kargoda bir garanti belgesi bulunmuyordu, Trendyol'dan garanti belgesini istediğimde "İsteğiniz reddedildi; Faturanızdaki QR kodu okutarak garanti belgenize ulaşabilirsiniz." cevabını alıyorum ancak faturada QR kod yok. Razer Support'a yazdığımda fatura istiyorlar ve Trendyol yetkili satıcı değildir, ürününüz garanti dışı diyorlar. Parasını ödeyerek alayım desem bile kabul etmiyorlar.

Bu konuda bilgisi olan, daha önce Trendyol'dan aldığı ürünü garantiye göndermiş olan var mı?
Knk trendyolun çoğu ürünü orjinal bile değil.Garanti belgende numara olur orayi bi ara istersen.Trendyolluk bi iş yok zaten.

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Knk trendyolun çoğu ürünü orjinal bile değil.Garanti belgende numara olur orayi bi ara istersen.Trendyolluk bi iş yok zaten.
Maalesef yukarıda belirttiğim gibi garanti belgesini vermiyorlar.

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,526
İsim
ArtiAnius
Maalesef yukarıda belirttiğim gibi garanti belgesini vermiyorlar.
bu mümkün değil thh hemen. yetkili satıcı değilse satış yetkisi nasıl var diye adama bir sorarlar :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhaba,

trendyol desteğe diyorsun faturada qr yok kutuda garanti belgesi yok sattığın ürünün arkasında dur

MOON_MVR

80+ Bronze
Bro dm den bana yazar mısın yardımcı olayım. Senin işi o satıcı çözücek halletcem ben sen yaz bana

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
bu mümkün değil thh hemen. yetkili satıcı değilse satış yetkisi nasıl var diye adama bir sorarlar :D

trendyol desteğe diyorsun faturada qr yok kutuda garanti belgesi yok sattığın ürünün arkasında dur
THH aklıma gelmemişti, hatırlattığınız için teşekkürler. Süreç tam olarak şu şekilde ilerledi; Siparişlerim sayfasından garanti belgesi talebinde bulundum, 1 gün sonra reddedildi ve faturadaki QR koda bakın dendi. Faturada QR kod yok, şu şu durumlardan ötürü garanti talebinde bulunuyorum şeklinde mesaj attığımda ise "Sipariş detayları sayfasından Trendyol Asistan ile gerekli işlemleri yapacaksınız." dendi. Asistan'da garanti ile ilgili bir seçenek bulamayınca canlı desteğe bağlandım ve onlar da satıcıdan garanti belgesi talep et dediler. Talebim reddedildi dediğimde siz bu konuşmayı kapatıp Trendyol Asistan'dan dediğim seçeneklere sırasıyla basın dendi. Yan sekmede basıyorum ancak söyledikleriniz olmuyor dememe rağmen hayır önce konuşmayı kapatmalısınız dedi, kapattıktan sonra da öyle bir seçenek çıkmadı kendisinden çıkartmış oldu olayı. Tekrar bağlanmama rağmen kimseden bir sonuç alamadım.
Bro dm den bana yazar mısın yardımcı olayım. Senin işi o satıcı çözücek halletcem ben sen yaz bana
Teşekkürler.
eğer bu arkadaş halledemez ise şu mail adresine durumu iletir misin

[email protected]
En son buraya da bir bakayım teşekkür ederim.

Akhiore

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
759
İsim
Oğuzhan Aktaş
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak fırsatlar
Merhaba,

Ürünü razer hesabınıza kayıt ettiniz mi. Kayıt edebildiyseniz orjinaldir

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596

MOON_MVR

80+ Bronze
Yada ben sana burdan kısa bir özet geçeyim.

Trendyol satıcılardan her sattığı ürünün eğer ki bir marka üzerinden satışı yapılıyor ise ki bu senin açından razer olarak geçiyor bu adamın ya bir resmi tedarikçisi veya sağlayıcısı olmak zorunda. Ya kendisi ithalatçı olacak hada tedarikçisi olacak ve bunun ile ilgili her razer ürününün tek tek faturasını trendyola göstermesi zorunlu.

Yapacağın ilk şey şu olucak satıcının bir şekilde iletişim bilgilerini öğrenmek trendyol sana bu numarayı yada bağlantıyı asla vermez kurallar gereği ek olarak da satıcı numara paylaşmaz 3800 tl ceza yer satıcı ve 1 hafta satış yasağı alır bu yüzden sana gelen fatura eğer ki doğru şekilde ayarlanmış bir fatura ise fatura üzerindeki firmayı internetten araştır ve iletişime geçip durumu anlat ve ürünün garanti belgesini veyahut bir şekilde ürünün orjinal olduğu belgeyi iste eğer ki kem küm ederler ise doğrudan tedarikçisinin bilgilerini iste ve ona soracağını ilet ardından vermemezlik yapar ise thh ye başvuracağını söyle direk zaten atar diye düşünüyorum. Tedarikçiye ürünün görselini satın aldığın faturayı ve garanti için belge iste onlar sana belge düzenleyecekler ve yollayacaklar. İyi ihtimalle ise sana ped yollayacaklardır.

Farz edelim ürün sahte çıktı ve adam sana ne tedarikçi paylaşıyor ne de bir garanti sunuyor yapacağın şey şu sizler sahte ürün satışı yapıyorsunuz bu trendyol da yasak bir durum bana ya 72 saat yasal süreniz içerisinde tearikçi için iletişim bilgi veya garanti gelgemi faturam ile beraberinde yollayın aksi takdirde trendyol ya mağazanız hakkında sahte üün satışı ile ilgili kanıtlarım ile birlikte talep göndereceğim ve yakşalık aynı şekilde sizin de trendyola 72 saat içersinde bu istediğim belgeyi sunamama durumunda mağazanızın satışa 9 ay süre ile kapanıp ek olarak sahte ürün satışı ile ilgili toplam cirosunun 6/1 i kadar para cezasına çarptırılacağını belirt. O ürün sahte ise sana emin ol kendi elleriyle paşa paşa orjinalini yollarlar.

Gelelim diğer ihtimale adam tedarikçi numarası attı ve tedarikçi de belge konusunda lagaluga yapıyor yapacağın şey basit resmi tedarik belgesini isteyeceksin vermiyor ise razer a mail atıp bu adamlar ile çalışıyor musun diye sor eğer ki en ufak hayır cevabı alırsan doğrudan thh vesaire değil direv savcılığa gidip dolandırıcılık ve resmi marka değerini zedeleme suçundan şikayetçi olucaını belirtiyorsun onlar da sana öyle böyle derken bir şekilde sana belgeyi ulaştırıyor.

Ulaştıracağı belge ise şu şekilde olacak.

Ürün seri numarası
Ürün bilgisi
Garati kapsamına giren konular.
Garanti kapsamına girmeyen konular.
Tedarikçi bilgileri.
Resmi satış noktaları.
Tamir ve garanti için gidebileceğin resmi tamir yerleri.
Eksik ürün teminatı yapabileceğin yerler.

Eğer ki sana gelen pdf veya kitapçık artık ne yollayacaklar ise bu sıranın dışında yerlerinde en ufak bir fark dahi varsa o belge sahtedir kardeşim yapacağın şey bu kadar.

Süreç en fazla 5 6 gün sürer sen yine de o pedlere bedavaya bile ulaşırsın merak etme.

Evet kayıt edebildim, seri numarasında vs. bir hata vermedi.
Bunu kayıt ettirmek çok kolay iş aga buna bakarak garanti anlaşılmıyor sana barkod numarası basan makine vereyim bin tane gir oraya sıkıntı yaşamazsın. O ürün kayıt sistemi çok kolay bir barkod sistemi ile çalışıyor.

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Yada ben sana burdan kısa bir özet geçeyim.

Trendyol satıcılardan her sattığı ürünün eğer ki bir marka üzerinden satışı yapılıyor ise ki bu senin açından razer olarak geçiyor bu adamın ya bir resmi tedarikçisi veya sağlayıcısı olmak zorunda. Ya kendisi ithalatçı olacak hada tedarikçisi olacak ve bunun ile ilgili her razer ürününün tek tek faturasını trendyola göstermesi zorunlu.

Yapacağın ilk şey şu olucak satıcının bir şekilde iletişim bilgilerini öğrenmek trendyol sana bu numarayı yada bağlantıyı asla vermez kurallar gereği ek olarak da satıcı numara paylaşmaz 3800 TL ceza yer satıcı ve 1 hafta satış yasağı alır bu yüzden sana gelen fatura eğer ki doğru şekilde ayarlanmış bir fatura ise fatura üzerindeki firmayı internetten araştır ve iletişime geçip durumu anlat ve ürünün garanti belgesini veyahut bir şekilde ürünün orjinal olduğu belgeyi iste eğer ki kem küm ederler ise doğrudan tedarikçisinin bilgilerini iste ve ona soracağını ilet ardından vermemezlik yapar ise thh ye başvuracağını söyle direk zaten atar diye düşünüyorum. Tedarikçiye ürünün görselini satın aldığın faturayı ve garanti için belge iste onlar sana belge düzenleyecekler ve yollayacaklar. İyi ihtimalle ise sana ped yollayacaklardır.

Farz edelim ürün sahte çıktı ve adam sana ne tedarikçi paylaşıyor ne de bir garanti sunuyor yapacağın şey şu sizler sahte ürün satışı yapıyorsunuz bu trendyol da yasak bir durum bana ya 72 saat yasal süreniz içerisinde tearikçi için iletişim bilgi veya garanti gelgemi faturam ile beraberinde yollayın aksi takdirde trendyol ya mağazanız hakkında sahte üün satışı ile ilgili kanıtlarım ile birlikte talep göndereceğim ve yakşalık aynı şekilde sizin de trendyola 72 saat içersinde bu istediğim belgeyi sunamama durumunda mağazanızın satışa 9 ay süre ile kapanıp ek olarak sahte ürün satışı ile ilgili toplam cirosunun 6/1 i kadar para cezasına çarptırılacağını belirt. O ürün sahte ise sana emin ol kendi elleriyle paşa paşa orjinalini yollarlar.

Gelelim diğer ihtimale adam tedarikçi numarası attı ve tedarikçi de belge konusunda lagaluga yapıyor yapacağın şey basit resmi tedarik belgesini isteyeceksin vermiyor ise razer a mail atıp bu adamlar ile çalışıyor musun diye sor eğer ki en ufak hayır cevabı alırsan doğrudan thh vesaire değil direv savcılığa gidip dolandırıcılık ve resmi marka değerini zedeleme suçundan şikayetçi olucaını belirtiyorsun onlar da sana öyle böyle derken bir şekilde sana belgeyi ulaştırıyor.

Ulaştıracağı belge ise şu şekilde olacak.

Ürün seri numarası
Ürün bilgisi
Garati kapsamına giren konular.
Garanti kapsamına girmeyen konular.
Tedarikçi bilgileri.
Resmi satış noktaları.
Tamir ve garanti için gidebileceğin resmi tamir yerleri.
Eksik ürün teminatı yapabileceğin yerler.

Eğer ki sana gelen pdf veya kitapçık artık ne yollayacaklar ise bu sıranın dışında yerlerinde en ufak bir fark dahi varsa o belge sahtedir kardeşim yapacağın şey bu kadar.

Süreç en fazla 5 6 gün sürer sen yine de o pedlere bedavaya bile ulaşırsın merak etme.

Bunu kayıt ettirmek çok kolay iş aga buna bakarak garanti anlaşılmıyor sana barkod numarası basan makine vereyim bin tane gir oraya sıkıntı yaşamazsın. O ürün kayıt sistemi çok kolay bir barkod sistemi ile çalışıyor.
Buradan da yazayım eksik bilgiyi gidermek adına, ürünü satın aldığım satıcı da Trendyol. Dolayısıyla sizin belirttiğiniz kurallara göre, Trendyol kendi kuralını uygulamıyor gibi bir durum var. Satıcıya soru sor kısmına da mantıklı bir cevap vermiyorlar, ne yazarsam yazayım Trendyol Asistan'dan halledin işinizi cevabını veriyorlar. Trendyol Asistan'daki seçenekler de, canlı destek de hiçbir fayda sağlamıyor.

MOON_MVR

80+ Bronze
Evet çünkü ordan verecekleri en ufak bir kişisel bilgi taşıyan konuda biliyorlar 1 hafta ceza yiyeceklerini knk o çok sıkıntılı durum hiç bir satıcı o topun altına girmez

Konu tarafımca çözüme kavuştu belgeyi bulduk. Ürünü bilkom tedarik etmiş kendilerini arayıp pedleri temin edicek arkadaş.

Son düzenleme:

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Sorunum @MOON_MVR arkadaşın destekleriyle çözüldü. Buradan da hem kendisine, hem yardım eden diğer arkadaşlara bir kez daha teşekkür etmiş olayım. İyi günler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,403
Üyeler
163,490
Son üye
commonder
Top Bottom