Neler Yeni

Troy Kart internet alışverişlerinde kullanılabiliniyor mu?

Revntron

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
640
İsim
Serdar BULUT
Arkadaşlar merhabalar bundan 3 gün önce Ziraat bankasından kendime kredi kartı çıkarttırdım ve uygulamadanda onayladım. Onayladıktan sonra farkettim ki kartın üzerinde troy yazmakta. Visa ve MasterCard'dan ne gibi farkı var? Değiştirmeli miyim? Kartı genelde e ticaret sitelerinde yani HepsiBurada, Trendyol gibi yerlerde kullanacağım bunun dışında Sahibinden üzerinden taksitli alışveriş yapmak içinde. Bu saydıklarıma engel olur mu troy kart olmasında?

Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Furkan Karaman
Tek bildiğim, Amazon’da kullanamıyorsunuz. Ben hemen bankayı arayıp değiştirtmiştim, size de tavsiye ederim.

Revntron

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
640
İsim
Serdar BULUT
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tek bildiğim, Amazon’da kullanamıyorsunuz. Ben hemen bankayı arayıp değiştirtmiştim, size de tavsiye ederim.
Yani haftaya gelir demişti şimdi arasam veya gitsem onu değiştirebilirler mi? Şikayetvar'da bu konuda çok konu açılmış şimdi okudumda.

Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Furkan Karaman
Ben arayarak değiştirmiştim, gelmeden iptal edip yenisini göndermişlerdi. (Yapı Kredi’ydi)

asparagas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
asparagas
Hocam direkt ara değiştirsinler bende de Albaraka var steam vs. gibi yerlerde bi işe yaramıyor kart leş oluyor.

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,802
İsim
Selim
Arkadaşlar merhabalar bundan 3 gün önce Ziraat bankasından kendime kredi kartı çıkarttırdım ve uygulamadanda onayladım. Onayladıktan sonra farkettim ki kartın üzerinde troy yazmakta. Visa ve MasterCard'dan ne gibi farkı var? Değiştirmeli miyim? Kartı genelde e ticaret sitelerinde yani HepsiBurada, Trendyol gibi yerlerde kullanacağım bunun dışında Sahibinden üzerinden taksitli alışveriş yapmak içinde. Bu saydıklarıma engel olur mu troy kart olmasında?
Değiştirmene gerek yok 👍 amazondan üzerinden alışveriş yapabilirsiniz ama bunun için ziraat mobil uygulamaya girip kartın kayıtlı adresini Amazondan alışveriş gönderim adresi aynı olması gerekiyor. Kart adresini Amazonda ki gönderi adresi ile aynı yapın sorun düzelir.

Revntron

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
640
İsim
Serdar BULUT
Değiştirmene gerek yok 👍 amazondan üzerinden alışveriş yapabilirsiniz ama bunun için ziraat mobil uygulamaya girip kartın kayıtlı adresini Amazondan alışveriş gönderim adresi aynı olması gerekiyor. Kart adresini Amazonda ki gönderi adresi ile aynı yapın sorun düzelir.
Yani bana yurtiçi sitelerde alışveriş yaparken sıkıntı çıkartmasın yeterli. Steam gibi uygulamalarda papara kartımla direk çekiyorum zaten. Bunda asıl amaç bu sadece kredi kartı olduğu için bana HepsiBurada, Trendyol gibi veya Sahibinden 2. elden bir şey alırken taksit yapabiliyim bunları karşılayabilirse benim için yeterli aslında.

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,802
İsim
Selim
Yani bana yurtiçi sitelerde alışveriş yaparken sıkıntı çıkartmasın yeterli. Steam gibi uygulamalarda papara kartımla direk çekiyorum zaten. Bunda asıl amaç bu sadece kredi kartı olduğu için bana HepsiBurada, Trendyol gibi veya Sahibinden 2. elden bir şey alırken taksit yapabiliyim bunları karşılayabilirse benim için yeterli aslında.
Dediğim gibi kart adresini Amazon adresi ile aynı olmak zorunda yoksa ödeme iptal oluyor.

Revntron

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
640
İsim
Serdar BULUT

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,242
İsim
Taha Efe
Yani Aslında Troy DiscoveryCard Ağı üyesi sıkıntı cıkarmaması lazım.

Revntron

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
640
İsim
Serdar BULUT
Yani Aslında Troy DiscoveryCard Ağı üyesi sıkıntı cıkarmaması lazım.
Bazı sitelerde geçmiyor hocam o yüzden eğer değiştirebilirsem değiştireceğim hiç risk almadan.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Troy, Türkiye'nin bir ürünü. Yerli yani. Sadece Türkiye içi firmalarda geçerli. Yani Steam'den bir şey almaya kalksan alamazsın. Yurtdışı sitelerde işlem yapamazsın eğer bir anlaşması yoksa.
Sitelerin aşağısında mastercard visa ve american express logosu vardır. Ama troy bazılarında vardır.

Top Bottom