Neler Yeni

TTNet Çayma Bedeli

Emre Baş

80+ Gold
Kardeşim merhaba, hukukçu olarak sana şu bilgiyi verebilirim. Her ne kadar sen cezai şart ön gören sözleşme imzalasan da ne zaman cayarsan cay senden ceza bedeli talep edemezler. Çünkü sen tüketicisin ve karşı taraf ticari amaçla hareket eden bir tüzel kişi ve bu da senin Tüketici Hukukuna dahil olduğun anlamına geliyor.Ederlerse bile hemen e-devlet üzerinden tüketici hakem heyetine faturayı yüklemek suretiyle sana atacağım dilekçe örneğini (1 hafta önce kendim yazdım) referans alarak veya çeşitli değişiklik yaparak başvurursan lehine karar çıkacaktır ve herhangi bir ödeme yapmazsın örnek dilekçe :

En başta tarafıma okutulmadan imzalatılan genel işlem koşulu niteliğindeki sözleşme metnindeki ceza koşulunun ''Tüketicinin korunması hakkında kanun 52/4'' ve ''Abonelik sözleşmeleri yönetmeliği 23/3'' maddeleri gereği hukuki dayanaktan yoksun olması sebebiyle 'yazılmamış hükmünde' sayılmasından dolayı tarafımdan istenen bedel hukuka aykırı olup,iptali gerekmektedir. Tarafınızdan sonuç alamadığım takdirde Tüketici Hakem Heyetine başvuracağım. Ceza koşuluna bağlı bedel ve masrafların iptalini arz ve talep ediyorum
Saolun bilgi için siz sonuc alabildiniz mi lehinize

Kaya17

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Muhammed Kaya
Kardeşim merhaba, hukukçu olarak sana şu bilgiyi verebilirim. Her ne kadar sen cezai şart ön gören sözleşme imzalasan da ne zaman cayarsan cay senden ceza bedeli talep edemezler. Çünkü sen tüketicisin ve karşı taraf ticari amaçla hareket eden bir tüzel kişi ve bu da senin Tüketici Hukukuna dahil olduğun anlamına geliyor.Ederlerse bile hemen e-devlet üzerinden tüketici hakem heyetine faturayı yüklemek suretiyle sana atacağım dilekçe örneğini (1 hafta önce kendim yazdım) referans alarak veya çeşitli değişiklik yaparak başvurursan lehine karar çıkacaktır ve herhangi bir ödeme yapmazsın örnek dilekçe :

En başta tarafıma okutulmadan imzalatılan genel işlem koşulu niteliğindeki sözleşme metnindeki ceza koşulunun ''Tüketicinin korunması hakkında kanun 52/4'' ve ''Abonelik sözleşmeleri yönetmeliği 23/3'' maddeleri gereği hukuki dayanaktan yoksun olması sebebiyle 'yazılmamış hükmünde' sayılmasından dolayı tarafımdan istenen bedel hukuka aykırı olup,iptali gerekmektedir. Tarafınızdan sonuç alamadığım takdirde Tüketici Hakem Heyetine başvuracağım. Ceza koşuluna bağlı bedel ve masrafların iptalini arz ve talep ediyorum

''Tarafınızdan sonuç alamadığım takdirde Tüketici Hakem Heyetine başvuracağım. '' bu kısmı çıkaracaksın. Ben bunu ilk baş superonline'a , olumlu dönüş alamayınca bu kısmı çıkartarak aynen hakem heyetine göndermiştim

PhanTomX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,055
İsim
Sefa

IMG_20200417_191245.jpg

bu madde de anlatılmak istenen ney?

semre57

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
427
İsim
Emre Ağan
Örneğin 400 TL gibi bir bedelle karşı karşıyasın ve bunu çok fazla buluyorsun, ama internetten de bir an önce kurtulman lazım ne yaparım diye düşünüyorsun. Sonra gidip üstteki gibi dilekçe yazıyorsun ama işin acil dilekçeyi de bekleyemiyorsun. 200 lira gibi bir fiyata kurtulmayı yeğliyorsun. İşte yapman gereken pratik bir çözüm, taahhütsüz internet firmalarının çoğu taahhüt bedelinin bir kısmını ödüyor. Millenicom 200TL karşılıyor. Sonra taahhütsüz anlaşma yapıp 1 ay bedava kodunu alıp, 200TL ödedikten sonra 1 ay bedava internet kullanıyorsun. İstersen devam ediyosun, istersen ay sonu iptal gerçekleştiriyorsun. Ama şöyle bir şey var onlar sana 200TL ödeyince 200 liralık fatura süresince taahhüt bağlarlar mı bilmiyorum. Aklımdan bu fikir geçti :)

Kaya17

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Muhammed Kaya
Saolun bilgi için siz sonuc alabildiniz mi lehinize

Tabii ki. Bu tür şirketler malesef bu yollarla binlerce kişiden hukuki dayanaktan yoksun olarak para alıyor. Ücreti yatırırsanız ücret iadesi alamazsınız,bu işlemler ödemeden önce yapılmalı. Sonuç her iki tarafa da tebliğ ediliyor

xoycg

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
314
İsim
Orhan Kibar
Instagram
@xoycg
Turknet yapa alt yapısı varsa geç netspeed 1 sene kullandım ilk başlarda iyi sonra çok kötü sürekli ping giriyor film izleyemiyorsun youtube donuyor millenicom alabilirsin süper
Taahtüt olmadığı için içim rahat biraz netspeed en azından deneme amaçlı 2-3 ay kullanırım 50₺'ye akksiz 35mbps download 3mbps upload vermesi çok cazip geldi açıkcası.

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Tarife ve sözleşmelere göre değişiyor.
Mesela;
SuperOnline'a yeni abone olunca "1 AY xx Mbps hız HEDİYE" diyor.
Ama eğer taahhüt bitmeden aboneliği iptal edersen.
Cayma bedeli ödüyorsun + "ilk ay HEDİYE" bedeli için 500 TL ödüyorsun

Egolu doktor ?

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
560
İsim
Harunckr
Kardeşim ara sor neden sen hesaplamaya çalışıyorsun. Müşteri hizmetleri bunun için var. Ben 1 ay bağlayıp iptal etsem gibi absürt sorular bile soruyordum. Sonuçta ben tüketiciyim. Firmanın sağladığı şartları istediğim gibi yerine getiririm. Sen ara sor söyler. Yorma kafayı

Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
İbrahim Azaklı
Taahtüt olmadığı için içim rahat biraz netspeed en azından deneme amaçlı 2-3 ay kullanırım 50₺'ye akksiz 35mbps download 3mbps upload vermesi çok cazip geldi açıkcası.
Millenicom 35 mbps 3 dowloajd paket kullanıyorum tahahütüm yok 1 ay deneme sürümü var arkadaşın varsa kod al 2 ay bende verebilirim kod

Kaya17

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Muhammed Kaya
Alıntıyı görüntüle

bu madde de anlatılmak istenen ney?

52/4 yani ilgili maddenin dördüncü bendine bakarsan ''1 yıldan daha uzun süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir'' demiş madde. Kanun lafzı gayet açık. Ben 1 sene varken caydım 300 küsür fatura çıkardılar,ödemedim ve başvurdum. O kadar param da cebime kaldı. Uğraşmak istemeyip ödeyip geçelim derseniz siz bilirisiniz ama tüketici vasfıyla muhattap olduğunuz her ilişkide bu tür haklarınızı iyi bilmeniz aleyhinize olur.

Top Bottom