Neler Yeni

TUA Başkanı Yıldırım: 2023 Sonu Ay'a Ulaşacağız Dünya Çapında Olay Olacak

quartle

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,686
İsim
1
2023 e de 1 milyon vaat koydular inanmıyoruz yani

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Hocam, dünyanın bizi kıskanması gibi bir durum yok. Unutun onu. Öyle bir şey diyen de yok.

Biz ilk olarak Ay Projesini hedefleyip gerçekleştirelim ki, burada yaptığımız kazanımlarla Mars ve ötesini de hedefleyebilelim. Hiçbir şey yapmadan, bir anda Mars'a gitmek istiyorsanız BAE gibi ABD'ye parasını öder ve ülkeniz adına bir uzay aracı yollatırsınız.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Emin olun ki gerçekleşecek. 2023 sonunda veya 2024'ün ilk çeyreğinde bunu göreceğiz. Benim tek korkum, pandemiden dolayı aksaması. Bu aksamayı siyasete çevirip, devleti sekteye uğratacak olanlar var ülkemizde.
Hocam şöyle diyeyim ben halen 23 gibi kısa bir sürede olması bence zor ama inşalah olur yani bence olmaz bu kısa sürede ama inşallahlara karışmaz ve olur bakıp görücez.

KTimur

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Türkiye'nin ilk İHA alım girişi Falcon 600 ile 1993 yılında yapılmıştır.
Daha sonra ilk gerçek tedarik GNAT ve I-GNAT serileri ile 1993 yılında satın alınmıştır ayrıca bu GNAT 750’ler Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren ilk İHA’lardır.

1990 Yıllarda da TUSAŞ'a prototip üretimi için belirli bir bütçe ayrılmıştır. (ŞAHİT İHA)

Hedef uçak gibi diğer sistemleri de sayar isek alımlar genellikle 89 yılında başlamıştır.

İyi günler.

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Muhammet Trabzon
Türkiye'nin ilk İHA alım girişi Falcon 600 ile 1993 yılında yapılmıştır.
Daha sonra ilk gerçek tedarik GNAT ve I-GNAT serileri ile 1993 yılında satın alınmıştır ayrıca bu GNAT 750’ler Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren ilk İHA’lardır.

1990 Yıllarda da TUSAŞ'a prototip üretimi için belirli bir bütçe ayrılmıştır. (ŞAHİT İHA)

Hedef uçak gibi diğer sistemleri de sayar isek alımlar genellikle 89 yılında başlamıştır.

İyi günler.
Fakat dünya gündemine Baykar İHA'ları girdi. Diğerleri değil. Rusya gibi büyük bir ülke, "Bizim SİHA'mıız Türkiye'nin ürettiğinden daha iyi." diyerek tanıtımını yapıyor şu an.

İyi günler.

@Psyduck Türkiye'nin aya sert iniş yapması, tabii ki dünyada konuşulan bir hamle olacak. SİHA'larımız bile konuşuluyor. Bu, dünya bizi kıskanacak anlamına gelmiyor. Diğer tüm ülkelerden daha hızlı bir şekilde bu hedefe ulaştığımızı gösterecek sadece.

Son düzenleme:

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Muhammet Trabzon
50 yıl sonra mı daha hızlı? adamlar geri dönüştürülebilir roket kullanıyor.
Hocam, dalga mı geçiyorsun benimle? ABD, 1958 yılında NASA'yı kurdu. 1969 yılında ise, aya ulaştılar. Türkiye uzay çalışmalarına 2018 yılında başladı. Çünkü önceki iktidarların hiçbiri, bu gibi alanlara destek vermedi. 2018 yılında sıfırdan başlayıp, 2023 yılında aya ulaşmamız büyük bir olay tabii ki.

Şu an dünyada uçan arabalar üretim aşamasında. Selçuk Bayraktar'da bu konuda çalışmalarını yürütüyor. Cezeri'nin ilk prototipi uçuruldu. Tüm dünya gibi, biz de bu alanda yolun başındayız ve Selçuk Bayraktar gibi bilim insanlarımızın çalışmalarına engel olunmazsa, dünyada zirveye çıkabiliriz. Bununla bile dalga geçiyorsunuz...

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Hocam, dalga mı geçiyorsun benimle? ABD, 1958 yılında NASA'yı kurdu. 1969 yılında ise, aya ulaştılar. Türkiye uzay çalışmalarına 2018 yılında başladı. Çünkü önceki iktidarların hiçbiri, bu gibi alanlara destek vermedi. 2018 yılında sıfırdan başlayıp, 2023 yılında aya ulaşmamız büyük bir olay tabii ki.
işte onu diyorum. adamların 1958 teknolojisiyle 10 senede yaptığı şeyi biz günümüz teknolojisiyle 5 senede yaptık diye mi bizi konuşacaklar?

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Muhammet Trabzon
işte onu diyorum. adamların 1958 teknolojisiyle 10 senede yaptığı şeyi biz günümüz teknolojisiyle 5 senede yaptık diye mi bizi konuşacaklar?
Evet. Çünkü bizden böyle bir gelişimi beklemiyorlar. 2018'deki Rusların yorumunu hatırlamıyor musun? "Hani Türkiye tarım ülkesiydi, en ara sanayi devi oldu?" şeklinde yorumlar geliyordu İHA ve SİHA projelerinin altına.

ABD, ilk SİHA üretimini yıllar öncesinde yaptı. Fakat günümüzde üretilen SİHA'larımız dünyada konuşuluyor. Uzay meselesi de aynı şekilde, konuşuluyor ve konuşulacak. Türkiye'den önce, yabancı basında haber yaptılar Somali'de uzay üssü kuracağımızı meselesini. (Ekvator'a en yakın nokta olduğu için Somali'ye kuruyoruz. Neden Türkiye'ye kurmuyoruz, gibi ilkel bir yorum yapmayın lütfen.)

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Evet. Çünkü bizden böyle bir gelişimi beklemiyorlar. 2018'deki Rusların yorumunu hatırlamıyor musun? "Hani Türkiye tarım ülkesiydi, en ara sanayi devi oldu?" şeklinde yorumlar geliyordu İHA ve SİHA projelerinin altına.

ABD, ilk SİHA üretimini yıllar öncesinde yaptı. Fakat günümüzde üretilen SİHA'larımız dünyada konuşuluyor. Uzay meselesi de aynı şekilde, konuşuluyor ve konuşulacak. Türkiye'den önce, yabancı basında haber yaptılar Somali'de uzay üssü kuracağımızı meselesini. (Ekvator'a en yakın nokta olduğu için Somali'ye kuruyoruz. Neden Türkiye'ye kurmuyoruz, gibi ilkel bir yorum yapmayın lütfen.)
yok nereye kuracağımız çok önemli değil. beni daha çok bu harcamalar doları euroyu düşürecek mi sorusu ilgilendiriyor. malum asgari ücret 290euro. tarım ve ihracat varken, çiftçiye ananı da al git deyip uzay projesi başlatmak ekonomiyi kalkındırır mı onu düşünüyorum.

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Muhammet Trabzon
yok nereye kuracağımız çok önemli değil. beni daha çok bu harcamalar doları euroyu düşürecek mi sorusu ilgilendiriyor. malum asgari ücret 290euro. tarım ve ihracat varken, çiftçiye ananı da al git deyip uzay projesi başlatmak ekonomiyi kalkındırır mı onu düşünüyorum.
Bu harcamalar kurları nasıl düşürsün hocam? Doları yöneten ABD'nin başkanı, senin ülkene ekonomik savaş açıyor. Bunu açık bir şekilde dile getiriyor ve ambargolar uyguluyor. Suriye, Libya, Kıbrıs, Doğu Akdeniz, Dağlık Karabağ gibi bölgelerde ABD'nin menfaatine ters düşen fakat bizim ülkemizin çıkarları için çok önemli olan hamleleri yapıyoruz. Biz bu hamleleri yaptıkça, ambargo koyuyorlar ülkemize. N'apalım, tüm bu menfaatlerimizden vaz geçip, dış politikamızı kur düzenine göre mi hesaplayalım?

Tarım ve ihracat hâlâ var. İhracat rekorları kırıyor ülkemiz. Bunu göremiyor olmanız sizin sorununuz.

"Ananı da al git." söylemi ise yanlıştır.

e_mir

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Hulk daha gerçekçi.

Top Bottom