Neler Yeni

TUA Başkanı Yıldırım: 2023 Sonu Ay'a Ulaşacağız Dünya Çapında Olay Olacak

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
adamlar 60larda uzaya ve aya gitti, yanlış hatırlamıyorsan 2018'di, marsa insansız araçlar gönderdiler. şu anda yeniden kullanılabilir roketlerle sürekli uzaya gidip gelen tesla var. ay ile ilgili kimse bir çalışma yapmazken(gereksiz ve pahalı olduğu için) biz 2023 senesinde aya gideceğiz. ve avrupa bizi kıskanacak. tabi canım beni de yazın osmanot kadrosuna.

Arthur♛Morgan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,585
İsim
sefa korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
Red Dead Redemption ve Rockstar ile ilgili her şeye ilgim var
Instagram
sfakorkmaz
Kusura bakmayın da daha Avrupa'ya gidemiyoruz ne ay'ı kardeşim.
Bunlar gelecek seçimler için şimdiden hazırlanan boş laflar.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Bu projedeki gelişmeleri takip ediyor musun hocam? Pandemiden dolayı birkaç ay ileri sarkabilir tarih ama mutlaka gerçekleşecek.

2023 hedefleri, Cumhuriyetin yüzüncü yılı olduğu için. Devletimizin 100. yılınca çok büyük başarılara imzâ atabilecek hâle geldiğini gösteriyor. Bunu anlamayacak kadar saf olmayalım.

Elon Musk ile farklı bir konu görüşüldü. Yerli otomobille alakalı bir durum. Ve, bunu yapsa bile sorun değil. BAE, parasını verip bir uzay aracını Mars yörüngesine gönderdi ve Mars'a uzay aracı gönderen 5. ülke olarak tanındı. Bu gibi projelerde, uluslararası firmalarla çalışman ayıp veya kötü bir şey değil.

2023 sonunda sana bunu hatırlatırım. Umarım özür dileme erdemini gösterebilirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam, eskiden Türkiye kötü durumda değildi. Uçak üretiyorduk, silah üretiyorduk, paraşüt üretiyorduk, araba bile ürettik. Hepsine dönemin iktidarları engel oldu. Bunları ürettiğimize ve bu üretimlerin dönemin iktidarları tarafından engellendiğine inanmıyorsan, hepsini belgelerle kanıtlayabilirim. Sanayi alanında atılım yapmak isteyenler dönemin iktirdarlarınca engellenmese, şimdiye uzaya çıkmıştık zaten.

Günümüzdeki Erdoğan iktidarı bu gibi projelere destek veriyor. Bu yüzden de savunma sanayii alanında %20'li yerlilik oranından, %70'lere kadar çıktık. Ürettiğimiz savunma sanayii ürününü Avrupa'ya satabilir hâle geldik. Ve, Erdoğan'ın parası değil bu; devletin parası.

Uzay temalı filmlerde bir sahne vardır. Uzay aracının yörüngeye gidip girmeyeceği, başarılı olup olmayacağı canlı yayında izlenir. İnsanları, başarısız olunması durumunda bir hüzün kaplar. Başarılı olduklarında ise sevinç çığlıklarıyla haykırırlar.

Bizim ülkemizde tam tersini yapacak bir kitle var. Başarısız olunmasından dolayı niye mutlu olacaksınız hocam? Dalga mı geçiyorsunuz? Elon Musk, yere patlamadan inen roketi tasarlarken, kaç tanesini canlı yayında patladı haberin var mı? Bu yayını izleyen insanlar, "Oh, hak ettin bunu Musk, başaramayacaksın." diye sevinç çığlıklarına mı kapıldı? Küfretseniz, bu kadar ağırıma gitmezdim. Bir millet ülkesine bu kadar mı düşman olabilir yahu?
Hayır hocam yani nereye çıkıcaz diyenler eğer bir faaliyet olmaz isek geçeriz dedim yani hiç bu işle alakalı bir gelişme olmaz ise dedim.
Kısacana kötü yada iyi bir tane de olsa bir deneme yapılsın ama yapılmaz ise dalga geçeriz dedim olursa en azından denedik diyebiliriz ve gururlanabiliriz.

KTimur

80+ Silver
En İyi Cevap
1
İHA'lar için 2010 yılında çalışmalara başlandı.
Yanlış bilgiler vermeyi kesmeni rica ediyorum.
İHA'lar TSK'nın 1978 yıllarından beri ilgisini çeken bir alandır.
Alım ve üretim girişimleri 1990'lı yıllara dayanmaktadır.
ETo30eQXYAE5kKu.jpg

( 📸: @ssysfakb )

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Muhammet Trabzon
Yanlış bilgiler vermeyi kesmeni rica ediyorum.
İHA'lar TSK'nın 1978 yıllarından beri ilgisini çeken bir alandır.
Alım ve üretim girişimleri 1990'lı yıllara dayanmaktadır.
Alıntıyı görüntüle
( 📸: @ssysfakb )
Selçuk Bayraktar'ın çalışmalarından bahsediyorum ben. Kendisi ve şirketi 2010 yıllardan beri bu projede çalışıyor.

Ve hâlâ diğer eleştirilerime cevap veremeyip, cımbızla bir cümleyi çekiyor ve algı oluşturmaya çalışıyorsun.

Hayır hocam yani nereye çıkıcaz diyenler eğer bir faaliyet olmaz isek geçeriz dedim yani hiç bu işle alakalı bir gelişme olmaz ise dedim.
Kısacana kötü yada iyi bir tane de olsa bir deneme yapılsın ama yapılmaz ise dalga geçeriz dedim olursa en azından denedik diyebiliriz ve gururlanabiliriz.
Muhtemelen başarılı olunur ama ilk denemede başarılı olunması çok büyük bir iş hocam. Elon Musk bile ilk denemede başarılı olamıyor. Deneme her türlü yapılacak zaten.

KTimur

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Selçuk Bayraktar'ın çalışmalarından bahsediyorum ben. Kendisi ve şirketi 2010 yıllardan beri bu projede çalışıyor.

Ve hâlâ diğer eleştirilerime cevap veremeyip, cımbızla bir cümleyi çekiyor ve algı oluşturmaya çalışıyorsun.
Ya o zaman Baykar'ın çalışmaları diye yazdığın cümlenin başına ekle, genele yayma.

Hâlâ cımbızla çekiyor diyorsun ben senin SİHA'lar ile ilgili mesajını aldım ve SİHA'lar ile ilgili cevap yazdım X'i alıp B demiyorum.

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Muhammet Trabzon
adamlar 60larda uzaya ve aya gitti, yanlış hatırlamıyorsan 2018'di, marsa insansız araçlar gönderdiler. şu anda yeniden kullanılabilir roketlerle sürekli uzaya gidip gelen tesla var. ay ile ilgili kimse bir çalışma yapmazken(gereksiz ve pahalı olduğu için) biz 2023 senesinde aya gideceğiz. ve avrupa bizi kıskanacak. tabi canım beni de yazın osmanot kadrosuna.
Evet hocam, ay aşamasını atlayıp Mars'ı hedeflememiz gerekiyordu. Haklısınız...

ABD NASA'yı kurarken, biz Nuri Demirağ'ın uçak fabrikasını kapatıyorduk. İktidar milletine düşman olursa, gelişemezsin tabii.

Ya o zaman Baykar'ın çalışmaları diye yazdığın cümlenin başına ekle, genele yayma.

Hâlâ cımbızla çekiyor diyorsun ben senin SİHA'lar ile ilgili mesajını aldım ve SİHA'lar ile ilgili cevap yazdım X'i alıp B demiyorum.
Selçuk Bayraktar'ın kuzeninin öldürülmesinden bahsettim. Oradan anlarsın diye düşünmüştüm ama yanılmışım.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1

Muhtemelen başarılı olunur ama ilk denemede başarılı olunması çok büyük bir iş hocam. Elon Musk bile ilk denemede başarılı olamıyor. Deneme her türlü yapılacak zaten.
Hocam başarılı olmasında ziyade unutulmasın da bir şey olsun.
Yani bir tane deo lsa roket yollayıp yok olsun ama yeter ki inşallah'a karışmasın ve olsun.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Evet hocam, ay aşamasını atlayıp Mars'ı hedeflememiz gerekiyordu. Haklısınız...
neden hedeflemeyelim? dünyayı 50 sene sonradan takip edip aya gidince, dünyada ne olay olacak? dünya bizi mi kıskanacak? bak sen hele. "50 sene önce gittiğimiz yere gittiler. helal olsun hemen doları 1 tl yapalım." gerçi bunlar bize çok. bize saray lazım. daha çok saray. en çok saray. hep saray.

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Muhammet Trabzon
neden hedeflemeyelim? dünyayı 50 sene sonradan takip edip aya gidince, dünyada ne olay olacak? dünya bizi mi kıskanacak? bak sen hele. "50 sene önce gittiğimiz yere gittiler. helal olsun hemen doları 1 TL yapalım." gerçi bunlar bize çok. bize saray lazım. daha çok saray. en çok saray. hep saray.
Hocam, dünyanın bizi kıskanması gibi bir durum yok. Unutun onu. Öyle bir şey diyen de yok.

Biz ilk olarak Ay Projesini hedefleyip gerçekleştirelim ki, burada yaptığımız kazanımlarla Mars ve ötesini de hedefleyebilelim. Hiçbir şey yapmadan, bir anda Mars'a gitmek istiyorsanız BAE gibi ABD'ye parasını öder ve ülkeniz adına bir uzay aracı yollatırsınız.

Hocam başarılı olmasında ziyade unutulmasın da bir şey olsun.
Yani bir tane deo lsa roket yollayıp yok olsun ama yeter ki inşallah'a karışmasın ve olsun.
Emin olun ki gerçekleşecek. 2023 sonunda veya 2024'ün ilk çeyreğinde bunu göreceğiz. Benim tek korkum, pandemiden dolayı aksaması. Bu aksamayı siyasete çevirip, devleti sekteye uğratacak olanlar var ülkemizde.

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Son düzenleme: