Neler Yeni

Yardım Tuf 3070 Ti ekran kartı performans kaybı (Yardım!) :')

VeV1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
VeV
Selamlar arkadaşlar 3 ay önce ikinci el ekran kartı aldım. Kart Asus Tuf 3070 TI.

Aldığım zamana göre 1 veya 2 aydır falan bir performans kaybı var. Performans nispeten emin oldum, şöyle ki 3070 ti ile güncel olarak aynı testi yapanlarla karşılaştırıyorum. Onlar aynı kalmış benimkisi düşük kalanlar arasında. Sıcaklığında bir değişiklik yok testlerde sıcaklık değerleri aynı 74-75 dereceyi geçmiyor. RDR gibi oyunlarda falan bazen 77-78 dereceyi görebiliyor.

İlgili önceki haliyle test videosu bu. Hangi sistem bileşenleri ile test edildiği videonun açıklamasında var.

Bu testten bir veya bir buçuk ay sonra yaptığım testte ilk performans düşüşünü gözlemledim. İki test arasındaki tek fark birinde 3600 mhz ram vardı diğerinde 3200 mhz ram var.

Bu da ddr5 li sistemim gene sistem bileşenleri açıklamada mevcut.

Sistemde yaptığım diğer testlerin de videosu kanalda mevcut.

Geçtiğimiz ay nvidia app ile ilgili performans düşürdüğü ile ilgili bir mevzu vardı. Nvidia app içinde filtre ayarı fps düşürüyordu. Driverları ve nvidia appi tekrar tekrar silip yeniden yüklememe rağmen fps kaybım geçmedi. Bu nedenle artık kartın performans kaybetmesinden korkuyorum. Garantisi henüz bitmemiş bir kart daha dolmasına 7 ay falan var ama dediğim gibi 2. el bir kart olduğu için garantiye falan götüremem. Vurgulamak istediğim şey kart daha yeni sayılır. Kabloları falan tekrar tekrar kontrol ettim. Bu durumun çözümü var mıdır? Yardımcı olabilirseniz harika olur şimdiden teşekkürler. Paylaşmayı unuttuğum bir şey varsa hatırlatınız.

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,355
İsim
Berk
Selamlar arkadaşlar 3 ay önce ikinci el ekran kartı aldım. Kart Asus Tuf 3070 TI.

Aldığım zamana göre 1 veya 2 aydır falan bir performans kaybı var. Performans nispeten emin oldum, şöyle ki 3070 ti ile güncel olarak aynı testi yapanlarla karşılaştırıyorum. Onlar aynı kalmış benimkisi düşük kalanlar arasında. Sıcaklığında bir değişiklik yok testlerde sıcaklık değerleri aynı 74-75 dereceyi geçmiyor. RDR gibi oyunlarda falan bazen 77-78 dereceyi görebiliyor.

İlgili önceki haliyle test videosu bu. Hangi sistem bileşenleri ile test edildiği videonun açıklamasında var.

Bu testten bir veya bir buçuk ay sonra yaptığım testte ilk performans düşüşünü gözlemledim. İki test arasındaki tek fark birinde 3600 mhz ram vardı diğerinde 3200 mhz ram var.

Bu da ddr5 li sistemim gene sistem bileşenleri açıklamada mevcut.

Sistemde yaptığım diğer testlerin de videosu kanalda mevcut.

Geçtiğimiz ay nvidia app ile ilgili performans düşürdüğü ile ilgili bir mevzu vardı. Nvidia app içinde filtre ayarı fps düşürüyordu. Driverları ve nvidia appi tekrar tekrar silip yeniden yüklememe rağmen fps kaybım geçmedi. Bu nedenle artık kartın performans kaybetmesinden korkuyorum. Garantisi henüz bitmemiş bir kart daha dolmasına 7 ay falan var ama dediğim gibi 2. el bir kart olduğu için garantiye falan götüremem. Vurgulamak istediğim şey kart daha yeni sayılır. Kabloları falan tekrar tekrar kontrol ettim. Bu durumun çözümü var mıdır? Yardımcı olabilirseniz harika olur şimdiden teşekkürler. Paylaşmayı unuttuğum bir şey varsa hatırlatınız.
konudan bağımsız ama ben de 2yıllık tuf 3070ti kartımı satmak istiyorum kaça aldınız?

VeV1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
VeV
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

VeV1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
VeV
yoğun bir zamanda yazdım galiba kimse görüp cevap vermedi :'(

QCerberusQ

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
557
İsim
Furkan Enes Kaplan
  • Beğen
Reaksiyonlar: VeV1

VeV1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
VeV
566.45 sürümünü deneyin kurulum ayarlarindan hızlı değil özeli seçin ve sıfırdan kurulum tikini işaretleyin

Dostum aynısını sanırım 3-4 kere yaptım. eski sürümleri de denedim. 560 ı falan da denedim sonuç aynı. DDU ile de silip de denedim. Bir tek aklıma gelen bugün başka 2 tane eski sistem var elimde onlara takıp orada furmark testi yapacağım. Aklıma başka da bir şey gelmiyor :'')()( Ayrıca cevabın için çok teşekkürler.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,578
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Sıcaklık değerlerine baktınız mı ? Hwininfo ile hotspot değerleri, (varsa eğer ki bazı kartlarda olmaz) vram sıcaklık değerlerine bakabilir misiniz ?

• Beğen

QCerberusQ

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
557
İsim
Furkan Enes Kaplan
Dostum aynısını sanırım 3-4 kere yaptım. eski sürümleri de denedim. 560 ı falan da denedim sonuç aynı. DDU ile de silip de denedim. Bir tek aklıma gelen bugün başka 2 tane eski sistem var elimde onlara takıp orada furmark testi yapacağım. Aklıma başka da bir şey gelmiyor :'')()( Ayrıca cevabın için çok teşekkürler.
birde bu videodakileri deneyebilir misin? Sıcaklılara da baya etkisi olmuş
Bu kanalın benim kart için olan uv rehberi sayesinde 10 derece sıcaklık düşüşü yaşamıştım performans kaybetmeden

• Beğen

VeV1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
VeV
Sıcaklık değerlerine baktınız mı ? Hwininfo ile hotspot değerleri, (varsa eğer ki bazı kartlarda olmaz) vram sıcaklık değerlerine bakabilir misiniz ?
Sıcaklık değerlerine baktım evet videolarını attığım furmark 1 testi de kısıtlı olarak gösterriyor. Furmark 2 occt testi falan da gösteriyor oralardan da kontrol ettim. Bir anamoli göremedim Mhz değerleri de normal gözüküyor. Bir çok başka 3070 ti kartıyla kıyaslama şansım oldu mhz değerleri ve sıcaklık değerleri normal gözüküyor. Belki fikir verebilir ilgilenirseniz youtube kanalımda dolaylı yoldan performansını paylaştığım videolar var. İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

birde bu videodakileri deneyebilir misin? Sıcaklılara da baya etkisi olmuş
Bu kanalın benim kart için olan uv rehberi sayesinde 10 derece sıcaklık düşüşü yaşamıştım performans kaybetmeden
Deneyeceğim performans kaybedince msi afterburnerdan mhz olarak biraz deneme yaptım ama performansta bir değişiklik gözlemlememiştim. Undervolt deneyeceğim. İlgilendiğiniz ve cevap verip video önerdiğiniz için teşekkür ederim.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,578
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Kartın arkasında bulunan bazı vidalama yerleri var bunlar açılırsa garantiden çıkıyor. Onları kontrol ettiniz mi kartın daha önce içi açılmış mı diye ? Veya açıldığını bilerek mi aldınız.

• Beğen

VeV1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
VeV
Kartın arkasında bulunan bazı vidalama yerleri var bunlar açılırsa garantiden çıkıyor. Onları kontrol ettiniz mi kartın daha önce içi açılmış mı diye ? Veya açıldığını bilerek mi aldınız.
bahsettiğiniz durumlara oldukça hakimim. Benimle ekran kartlarını bilen biri gibi konuşabilirsiniz sorun değil :D Evet garanti etiketi hala üzerinde içi hiç açılmamış. Ayrıca seri numarasından da kontrol ettim. garantiye gidip tamir vs geçmişi yok. Cevabınız için teşekkür ederim

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,578
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Yani hocam teknik açıdan aklıma bir şey gelmiyor ama yapabilirseniz, sisteminizle aynı özelliklere sahip oyun benchmark videoları bulup seçtiğiniz ve optimizesi güzel 2 3 tane oyunu siz de kurduktan sonra örnek video ile aynı ayarlarda test yapabilir misiniz ?
Furmark testinde bu sonucu vermesi zaten kötü evet ama tek taraflı değerlendirmek yerine bir de bu şekilde bakmanın belki yararı olur diye düşündüm.

Mesela 3070 ti olmasa bile en yakın referans alabileceğiniz bu videoyu buldum.

• Beğen

VeV1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
VeV
Yani hocam teknik açıdan aklıma bir şey gelmiyor ama yapabilirseniz, sisteminizle aynı özelliklere sahip oyun benchmark videoları bulup seçtiğiniz ve optimizesi güzel 2 3 tane oyunu siz de kurduktan sonra örnek video ile aynı ayarlarda test yapabilir misiniz ?
Furmark testinde bu sonucu vermesi zaten kötü evet ama tek taraflı değerlendirmek yerine bir de bu şekilde bakmanın belki yararı olur diye düşündüm.

Mesela 3070 ti olmasa bile en yakın referans alabileceğiniz bu videoyu buldum.
Öneriniz için teşekkürler deneyeceğim. Ama tabi sadece furmark testi ile değil bir çok gpu testi ile bunu yaptım. Sonuç beklenmedik bir şey çıkarsa paylaşırım :') Bu arada yolladığınız video 3070 benim kart 3070 ti ^_^

Son düzenleme:
Top Bottom