Tükendim artık ne yapacağımı bilmiyorum

Zephyrggz

80+
Reaksiyon skoru
10
Arkadaşlar 2.5 senedir lisans okuyorum vizeler geldi okul uzadı baya berbat durumdayım zaten istemeden gelmiştim bu zamana kadar bir işte çalışmadım adam akıllı yani anlayacağiniz her şey bitti gibi üniversiteye baştan hiç gitmek istemiyordum ailemin zorlamasi ile istemedigim bir şehirde iğrenç şartlarda okuyorum dur alışırsın dediler ama yapamadım alışamadım şimdi bataklığın içindeyim 1.5 sene sonra aile evine geri dönücem ama okul bitmemiş elimdede diploma olmamış olucak ne yapacağım hakkında en ufak fikrim bile yok günlerim yatmakla geçiyor depresyon deseniz değil duygusal bı sorun yok sadece ne yapacağım konusunda en ufak fikrim bile yok istemediğim bı yerde istemediğim bı bölümü okuyamadım barınma şartlarımda çok kötü üni okuduğum yerde her neyse daha fazla kıvırmama gerek yok anlaşılan durum bu arkadaşlar gelecekte ne yapacağımı bilmeden savruluyorum buraya yazma amacımda belki akıl veren birini bulurum yol gösteren birini çünkü ailemde dahil kimse yol göstermiyor.

Ne okuyorsun?Hangi üniversitede okuyorsun?

Okuduğun şehir güzel, okuduğun bölüm güzel. Sen ne istiyorsun tam olarak?

Arkadaşlar 2.5 senedir lisans okuyorum vizeler geldi okul uzadı baya berbat durumdayım zaten istemeden gelmiştim bu zamana kadar bir işte çalışmadım adam akıllı yani anlayacağiniz her şey bitti gibi üniversiteye baştan hiç gitmek istemiyordum ailemin zorlamasi ile istemedigim bir şehirde iğrenç şartlarda okuyorum dur alışırsın dediler ama yapamadım alışamadım şimdi bataklığın içindeyim 1.5 sene sonra aile evine geri dönücem ama okul bitmemiş elimdede diploma olmamış olucak ne yapacağım hakkında en ufak fikrim bile yok günlerim yatmakla geçiyor depresyon deseniz değil duygusal bı sorun yok sadece ne yapacağım konusunda en ufak fikrim bile yok istemediğim bı yerde istemediğim bı bölümü okuyamadım barınma şartlarımda çok kötü üni okuduğum yerde her neyse daha fazla kıvırmama gerek yok anlaşılan durum bu arkadaşlar gelecekte ne yapacağımı bilmeden savruluyorum buraya yazma amacımda belki akıl veren birini bulurum yol gösteren birini çünkü ailemde dahil kimse yol göstermiyor.

Knk Yanlis Anlamassan Neden Sevmediginiz bolumu/ is'i secmeyin mutlu olamazssiniz vs. diye yuzlerce kez nasihat verilmesine ragmen Sevmedigin bir universitede sevmedigin bir bolumu okumaya karar verdin ?

Dedigim Gibi yanlis anlama seni suclamiyorum sadece aile baskisi yuzunden mi neden diye merak ediyorum

Elinde diploman olsa ne olacak ki? İşyerinde mühendis olarak çalışan bir arkadaşımız istifa edip mavi yaka statüsünde devlete girdi. Liseden sınıf arkadaşım, okuduğu önlisans bölümünü yarıda bırakmasına rağmen bilgisayar ve donanım üzerine müdür statüsünde çalıştı. Fakat tamamı piyasa şartları sebebiyle 15 sene sonra sektörü bıraktı. Binlerce örnek var böyle.

Kendine bir instagram hesabı aç ve içindekileri yaşadıklarını part part reels videoları ile anlatmaya başla. Bir süre sonra takipçilerin çoğalmaya başlayacak. Paylaş yaz araştır üret. Sosyal medya inanılmaz bir gelir kapısı

Kendine bir instagram hesabı aç ve içindekileri yaşadıklarını part part reels videoları ile anlatmaya başla. Bir süre sonra takipçilerin çoğalmaya başlayacak. Paylaş yaz araştır üret. Sosyal medya inanılmaz bir gelir kapısı
Boş iş

Okuduğun şehir güzel, okuduğun bölüm güzel. Sen ne istiyorsun tam olarak?
Barınma şartlarımdan dolayı yapamıyorum hocam bahane yok kafam'da basmıyor yani ben okul işini çoktan yaktım aileme de anlattım kaç kere kavga ettik ama baskıdan dolayı burdayım ve baskı öyle böyle değil evden atmaya kadar gidiyor ki yasamisligim var. ben bundan sonra ne yapabilirim onu merak ediyorum çünkü okul bitmez bu şekilde 1.5 sene sonra ben artık eve gideceğim bomboş elimde hicbirsey olmadan ne yapacağım onu bilmiyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Elinde diploman olsa ne olacak ki? İşyerinde mühendis olarak çalışan bir arkadaşımız istifa edip mavi yaka statüsünde devlete girdi. Liseden sınıf arkadaşım, okuduğu önlisans bölümünü yarıda bırakmasına rağmen bilgisayar ve donanım üzerine müdür statüsünde çalıştı. Fakat tamamı piyasa şartları sebebiyle 15 sene sonra sektörü bıraktı. Binlerce örnek var böyle.
Bilemiyorum hocam işte ne yapacağımı bilemiyorum yani okul olmuyor beceremiyorum barınma şartları çok zorluyor derse zaten odaklanamiyorum burası kötü geldi bana yani ne yapacağımı bilmiyorum önüne gelen herkes yargılıyor laf ediyor tamam bende biliyorum okulu yapamiyorsan sevmiyorsan bırakmak lazım artık çok doldum yoruldum istemiyorum diyorum aileme bana dayatılıyor geçen yaz evden atıldım 1 hafta arkadaşımda kaldım iş o boyuta kadar gitti.

Knk Yanlis Anlamassan Neden Sevmediginiz bolumu/ is'i secmeyin mutlu olamazssiniz vs. diye yuzlerce kez nasihat verilmesine ragmen Sevmedigin bir universitede sevmedigin bir bolumu okumaya karar verdin ?

Dedigim Gibi yanlis anlama seni suclamiyorum sadece aile baskisi yuzunden mi neden diye merak ediyorum
Kanka bunların hepsini biliyordum ben iyi bir sıralama yapamadım babamla konuştum ve 1 sene daha denemek istediğimi yada işe girmek istedigimi yapamayacagimi söyledim ama dinlemedi baskı kuruldu uzerime babam ablam annem herkes bı anda benim üzerime geldi yani o zaman yaşım henüz 18 di cehalet hat safadaydi tabi oda var ama işte durum bu şimdi ne yapicam onu bilmiyorum belki tavsiye alabilirim diye buraya yazdım artık çünkü çıkış yolu bulamiyorum bana kalsa babam gel eve çalış dese şuan bırakır giderim ne burayı nede okulu seviyorum hayatımın en berbat 4 yılı olarak kalıcak eğer burda kalmaya devam edersem

evet haklısınız ama herkes başarılı olamaz sosyal medyada eskisi gibi değil bı sürü içerik üreticisi var hocam olmaz gibi

Son düzenleme:
Madem okumayacaksın, okulunu dondur 1.5 sene çalış deli gibi. Kendi hayatını kurmaya bak bir an önce. Askerliğini yap gel, ayrı eve çıkıp hayatını yaşarsın.

Madem okumayacaksın, okulunu dondur 1.5 sene çalış deli gibi. Kendi hayatını kurmaya bak bir an önce. Askerliğini yap gel, ayrı eve çıkıp hayatını yaşarsın.
Hocam bu seçeneği düşündüm fakat okulu dondurduktan veya bıraktıktan sonra eve gelip iş arayıp çalışmaya basliyacagim burda şöyle bir sorun çıkıyor babam beni direk evden atar bu sefer malum asgari ücrete ev bulamam yaşayamam yani bilmiyorum askerligi düşünüyorum bı yandan onu yapıp gelsem araya mesafe girmiş olucak babamın öfkesi dinmiş olur diye düşünüyorum

Hocam bu seçeneği düşündüm fakat okulu dondurduktan veya bıraktıktan sonra eve gelip iş arayıp çalışmaya basliyacagim burda şöyle bir sorun çıkıyor babam beni direk evden atar bu sefer malum asgari ücrete ev bulamam yaşayamam yani bilmiyorum askerligi düşünüyorum bı yandan onu yapıp gelsem araya mesafe girmiş olucak babamın öfkesi dinmiş olur diye düşünüyorum

Okulu dondur derken evine git demek istemedim. Ama yurtta kalıyorsan orasını bilemem. Benim demek istediğin okulunu dondur, Kayseri gibi büyük bir şehirde her türlü iş bulursun. Oranın kiraları da nispeten ucuzdur. Bir şekilde yaşamaya çalış. Ya da en kötü her şeyi yakıp askerlik olayı var. Devam edebilme şansın varsa asker olarak onu da yapabilirsin. Meslek olarak askerlik yapabilirsin yani.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,663
Üyeler
183,874
Son üye
AngaraBeyfendisi
Geri