Tüketici hakem heyeti kararına uygulanmıyor napabilirim

Eru7

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
338
Trendyoldan işlemci aldımkatalog hatası nedeniyle iptal edildi satıcı magicteknoloji tüketici hakem heyetine gittim kazandım ne satıcı ne trendyol ilgileniyor kazanmayı düşünmüyordum satıcı heyete cevap vermemiş otomatik haklı bulmuşlar.ürünü aldığım fiyattan teslimi demişler.Sizce napmalıyım.ürün Core I9 12900k Tray 3.20ghz 5 bin TL'ye teslim edilmesii gerekiyor
https://www.trendyol.com/intel/core...i-p-411628461?boutiqueId=61&merchantId=112319

Trendyoldan işlemci aldımkatalog hatası nedeniyle iptal edildi satıcı magicteknoloji tüketici hakem heyetine gittim kazandım ne satıcı ne trendyol ilgileniyor kazanmayı düşünmüyordum satıcı heyete cevap vermemiş otomatik haklı bulmuşlar.ürünü aldığım fiyattan teslimi demişler.Sizce napmalıyım.ürün Core I9 12900k Tray 3.20ghz 5 bin TL'ye teslim edilmesii gerekiyor
https://www.trendyol.com/intel/core...i-p-411628461?boutiqueId=61&merchantId=112319
En sevdiğim olay, ona seve seve uyacaklar tanıdığın bi avukat arkadaşın varsa bi dilekçe yazdırıp halledersin. Yoksa dilekçe yazdırmak biraz pahalı 2 binden aşşağı yazmazlar.

i9 olayında satıcıların suçu yoktu, satıcıya üzüldüm.

i9 olayında satıcıların suçu yoktu, satıcıya üzüldüm.
Alıcı satıcıya, satıcı da ürünleri temin ettiği yerle muhatap olur ki THH kararına mecbur uymak zorunda daha sonra da kendisi ürünü aldığı yere aynı işlemleri yapabilir.

En sevdiğim olay, ona seve seve uyacaklar tanıdığın bi avukat arkadaşın varsa bi dilekçe yazdırıp halledersin. Yoksa dilekçe yazdırmak biraz pahalı 2 binden aşşağı yazmazlar.
Dilekçeyi ben yazamazmıyım satıcı ukala ukala konuşuyordu icraya vereceğim.ben uğraşmak istesem avukatın biri uğraşır mı vekalet versem

Dilekçeyle bir işiniz yok zaten ilgili karar karşı tarafa tebliğ ediliyor tebliğ edildikten sonra 15gün itiraz süresi var eğer itiraz etmezse hüküm kesin oluyor ve icra dairesine gidip elinizdeki kararla birlikte ilamlı icra davası açıyorsunuz. Elinizde kesinleşmiş mahkeme kararı olduğu için ilamsız değil direkt ilamlı kesinleşmiş icra davası olarak dosyayı açıyorsunuz masrafları vs. hepsini karşı taraf öder. İster kendiniz bulunduğunuz bölgedeki icra dairesinden davayı açabilirsiniz yada avukatla hallettirebilirsiniz. İcrayı açmadan önce firmayla mutlaka konuşun muhtemelen ek çıkacak ödemeleri de ödememek için direkt ürünü gönderecektir. Bu tür kesinleşmiş icra dosyaları basit işler herhangi bir avukat uyap üzerinden bile icrayı başlatabilir ve kesin sonuç alacağı için çok fazla ücret talep etmez ben uğraşamam derseniz yaşadığınız bölgede bir kaç avukatla görüşün size yardımcı olur en azından fiyat konusunda bilgi verir.

Son düzenleme:
Geri