Yardım Türk telekom 1000mbps internet hakkında

hawkddf

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
268
Arkadaşlar yakın zamanda yeni bir eve taşınacağım. Eve 1000mbps internet altyapısının geldiğini söylediler. Bugün türk telekomdan aradılar 1000mbps olan paketi seçersem sadece kabloyla bağlandığımda 900-1000 alabiliyormuşum kablosuz bağlanıldığında 160-170mbps hız verdiğini söylediler. İlk defa gigafiber internet kullanacağım bu doğru mu yani en azından kablosuzda 600-700mbps olmasını bekliyordum. Kullanan kişiler bi yardımcı olabilir mi? Bir de verdikleri modem kullanılır mı?

verdikleri modem kötü oluyo genelde de 600-700 falan görülüyor 1000lik pakette

kablosuzda 160 falan görürsün dediler doğru mu?
1000 lik pakette kablosuzda 160 alacağını sanmıyorum. ha şöyle olabilir. telekomun artık verdiği modemlerin hepsinde 5ghz var diye biliyorum. eğer 5 ghz e bir kaç oda uzaktan bağlanırsan o zaman hız düşebilir. onun dışında 2.4ghz genelde 300 mbps e kadar hız sunuyor. ayrıca kabloluda bile oyunlarda stabilite ve qos açısından telekomun kendi modemlerini tavsiye etmiyorum

1000 lik pakette kablosuzda 160 alacağını sanmıyorum. ha şöyle olabilir. telekomun artık verdiği modemlerin hepsinde 5ghz var diye biliyorum. eğer 5 ghz e bir kaç oda uzaktan bağlanırsan o zaman hız düşebilir. onun dışında 2.4ghz genelde 300 mbps e kadar hız sunuyor. ayrıca kabloluda bile oyunlarda stabilite ve qos açısından telekomun kendi modemlerini tavsiye etmiyorum
Zaten modem olarak şu modeli düşünüyorum fakat benim kafamı karıştıran adamın 160-170 anca alırsın demesi oldu.
TP-Link Archer AX55 AX3000

Ben kendi modemimle interneti bağlatabiliyorum değil mi? İllaha bizim modemimiz olacak diye bir şey diyemezler herhalde

Ben kendi modemimle interneti bağlatabiliyorum değil mi? İllaha bizim modemimiz olacak diye bir şey diyemezler herhalde
ONT+router verecekler fakat AX55 almayın. Zaten verilecek cihaz AX3000 bir cihaz olacak. TP-Link Archer BE550'ye bakabilirsiniz.

Verilen modemin en az Wifi 6 destekli olması lazım yüksek hızları görebilmek için. Mesela benim evde telefonla 700 800 mbps hızları görebiliyorum telefonum wifi 6 desteklediği için. Ama bilgisayar wifi adaptörüm wifi 5 olduğu için en fazla 300 mbps görebiliyorum. Verecekleri ya da kullandığın modem wifi 5 ise 300 mbps leri görürsün en fazla wifi 5 altıysa daha da az oluyor.

ONT+router verecekler fakat AX55 almayın. Zaten verilecek cihaz AX3000 bir cihaz olacak. TP-Link Archer BE550'ye bakabilirsiniz.
Hocam biliyorum modem için başlık açmadım fakat bu pahalı ve abartı gibi geldi bana.

Geri