Neler Yeni

Yardım Türk Telekom Hız Sınırlaması

Skytex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Muhammed Eren Özgür
Arkadaşlar merhaba kısa süre önce 77mbps indirme ve 15 mbps yükleme hızı alıyordum zamanla bu 60mbps yükleme ve 8 mbpsye kadar düştü nedenini sorduğumda ise değer artışında internetimin kopabileceğini ve Türk Telekom tarafından sabitlendiği söylendi

Peki olay nasıl gelişti:
Bir akşam internet değerlerimin güncellendiğini gördüm ve aldığım 77, alabileceğim maks ise 95 olarak gözüküyordu bir sonraki gün bu değerleri en son sınır olan 95 e yükseltmek istediğimi Turknet tarafına bildirdim çok zorlu bir süreç oldu en sonunda ordaki bir arkadaşımız değerlerimi güncellediğini söyleyerek uploadımı 8 e sabitledi ve ben de yeter artık ya diyerek ISS değiştirdim. Comnet firmasına geçtim ve olayı böyle anlattım fakat onlar da Türk Telekom tarafından bir kısıtlama yapıldığını söylediler, önceden 77/15 aldığım hattında şuan alabildiğim değerler 60/8 e düştü bu durumda ne yapmamı önerirsiniz ?
IMG_0325.png
IMG_0329.png
IMG_0330.png
IMG_0402.png

En yukardan en aşağıya bir hafta içinde olan değişim(ilk 3 fotoğraf arasında sadece 5 saat var)
5 saatte bu kadar etki edecek ne olmuş olabilir ? Hadi anladım İndirme hızım sınırlı fakat Yükleme hızıma neden bir sınırlama getirilmiş anlamış değilim

Yardımcı olabilirseniz veya en azından fikrinizi paylaşabilirseniz çok mutlu olurum.

Not: internet hızımın düşmesinden önce elektrik kesintisi meydana geldi.

GÜNCELLEME: Bugün Türk Telekoma gittim ve gayet anlaşılır ve güzel bir şekilde benimle ilgilendiler ve kendilerinin bu durumda bir kısıtlama yapamacayaklarını söylediler, sonrasında Comnet ile bir görüşmemiz oldu, durumu anlattım ve birkaç dakika sonrasında hızımı 75/20 yaptılar. Şuanlık yine beklediğim hız değeri olan 95 i alamasam da enazından upload hızımdaki sınırlamayı kaldırdılar.

Son düzenleme:

Skytex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Muhammed Eren Özgür
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kullanıcı sayısı artınca kapasite sorunu olmuş olabilir. Ondan hız düşmesi olabilir.
Bu hızın düşmesi için ne kadar kullanıcı eklenmesi gerekiyor ? Bir anda 1000 kişi abonelik alamaz diye düşünüyorum indirme düşsün tamam sıkıntı yok ama yükleme hızını da düşürdüler.

Lady-Of-Ice

80+ Gold
Upload tarife veya iss değiştirdiğinde yükselme öncesi değere düşüyor. İss nize talep açın.

xxefe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
481
İsim
Efe Aksu
Bu hızın düşmesi için ne kadar kullanıcı eklenmesi gerekiyor ? Bir anda 1000 kişi abonelik alamaz diye düşünüyorum indirme düşsün tamam sıkıntı yok ama yükleme hızını da düşürdüler.
türk Telekom 1000 kişilik talebi alması şart değil diğer ısslerde türk Telekom alt yapısını kullanıyor.

Skytex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Muhammed Eren Özgür
türk Telekom 1000 kişilik talebi alması şart değil diğer ısslerde türk Telekom alt yapısını kullanıyor.
Tamam da dostum 5 saatte böyle bir düşüş normal değildir bence ki belediyenin dibinde oturuyorum yani sonradan abonelik alan kişi sayısının bir anda bu kadar fazla olacağını düşünmüyorum.

Lady-Of-Ice

80+ Gold
Göknet'ten sorgulama fotosunu atarmısınız.
Sadece abone sayısı değil abonelerin hız profilleride yükseldiyse sorun yapabilir.

Skytex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Muhammed Eren Özgür
IMG_0403.png

Comnet' e geçtiğimden beri böyle gözüküyor

Komşumun değerleri ise böyle
IMG_0404.png

Lady-Of-Ice

80+ Gold
Boş port yok dediğine göre bölge kapasite full. Bina da yeni internet bağlatan oldu mu, o da etki yapar.

Skytex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Muhammed Eren Özgür
Boş port yok dediğine göre bölge kapasite full. Bina da yeni internet bağlatan oldu mu, o da etki yapar.
Açıkçası sanmıyorum, yeni birisinin taşınmadığını düşünüyorum çünkü herhangi bir haber almadım komşumu sorguladığımda boş port ve değer gösteriyor fakat bende boş port var gösteriyor ama değer göstermiyor o da biraz garip aslında

Ek olarak tek bir eve değil tüm evlere baktım sadece apartmandaki bizim evimizde böyle bir sıkıntı gözüküyor

Lady-Of-Ice

80+ Gold
Bu internet işi özellikle vdsl sıkıntılı . Hız düşer çıkar, normal çalışır bazen kopar.
Başka bir arkadaşın altyapı 100 desteklerken 80 ya da 75 e çekmişlerdi.Dolapta kapasite sıkıntısı var diye.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Komşular Telekom mu kullanıyor. Hız değerlerini Telekom giriyor, sistemde gözükmüyorsa Telekom kaynaklıdır.

Skytex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Muhammed Eren Özgür
Bu internet işi özellikle vdsl sıkıntılı . Hız düşer çıkar, normal çalışır bazen kopar.
Başka bir arkadaşın altyapı 100 desteklerken 80 ya da 75 e çekmişlerdi.Dolapta kapasite sıkıntısı var diye.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Komşular Telekom mu kullanıyor. Hız değerlerini Telekom giriyor, sistemde gözükmüyorsa Telekom kaynaklıdır.
Komşularımın internet sağlayıcısını bilmiyorum maalesef ama Comnet MH de hızımın Telekom tarafından sınırlandırdığını söylemişti bunun için çözüm yolu olarak ne yapabileceğimden emin değilim Telekom Bayisine veya Müdürlüğe gitsem acaba yardımcı olabilirler mi diye düşünüyorum ama siz bizden hizmet almıyorsunuz diyip yollayabilirler mi diye de düşünmüyor değilim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,392
Üyeler
163,487
Son üye
ozyuurtonur
Top Bottom