Neler Yeni

Türk Telekom Hız sorunu

Atlanta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
Sami
Discord
Atlanta#7090
Arkadaşlar herkese merhaba. Öncelikle oturduğum evimde vdsl altyapısı mevcut.
Ve internet paketim 75 Mbps limitsiz.
Ancak modem arayüzünden baktığımda modemime gelen hızın 30mbps olduğunu gördüm.
Screenshot_20230129-170454~2.png

Ve Altyapının 100mbps'ye kadar desteklediğini biliyorum. Bu da Göknet altyapı sorgulama sonucu:
Screenshot_20230129-170046~2.png

Sizce ne yapmalıyım? Ve ayrıca Türk Telekom'da port değişikliği oluyor mu?
Teşekkürler.

IATLASI

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
767
İsim
Furkan
internet hızını pek ordan bakma hız testi sitelerinden yaparsan daha sağlıklı olur ne kadar hızda kullandığın. ve 1 kere yapma ard arda 3 kere yap ben genelde sitelerde yaptığımda 1. yanlış çıkıyor 2. 3. doğru çıkıyor

Erimtan

80+ Bronze
snr margin yani hat zayıflaması değerin download kısmında 7db olduğu için 29 mbps den yukarısını alamıyorsun bina içi kablolamada sıkıntı olabilir elektrikçi çağırman gerekli bence.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kablo gelirken eklemeler yapılarak geldiyse sıkıntı olabilir alt kutudan direk kabloyu çekerse binana fark eder bence.

Atlanta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
Sami
Discord
Atlanta#7090
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
internet hızını pek ordan bakma hız testi sitelerinden yaparsan daha sağlıklı olur ne kadar hızda kullandığın. ve 1 kere yapma ard arda 3 kere yap ben genelde sitelerde yaptığımda 1. yanlış çıkıyor 2. 3. doğru çıkıyor
Hocam cevap için teşekkürler. Ard arda yaptığım 3 testte de (speedtest) Download hızım 20mbps olarak çıktı modem ile aramda duvar vesaire yok.

Modemi resetlemeyi deneyim bende öyle çözüldü
Hocam cevap için teşekkürler ancak çok kez yaptım.

snr margin yani hat zayıflaması değerin download kısmında 7db olduğu için 29 mbps den yukarısını alamıyorsun bina içi kablolamada sıkıntı olabilir elektrikçi çağırman gerekli bence.

Kablo gelirken eklemeler yapılarak geldiyse sıkıntı olabilir alt kutudan direk kabloyu çekerse binana fark eder bence.
Yarın Türk Telekomu arayacağım hocam cevabınız için teşekkürler.

Hocam bu arada splitter kullanıyorum onun ile alakası olabilir mi?

Son düzenleme:

IATLASI

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
767
İsim
Furkan
Hocam cevap için teşekkürler. Ard arda yaptığım 3 testte de (speedtest) Download hızım 20mbps olarak çıktı modem ile aramda duvar vesaire yok.

wifi ile yapıyorsan doğru çıkmayabilir. kablolu denemen lazım bu 1.si .2.si modeminin yanında modem gibi kutu varsa ona reset atmayı dene. bana yeni modem taktıklarından hızım 3 e düşmüştü onu reslediler düzeldi. oda olmuyorsa direk ara. ben türktelekom kullanıyorum 6 7 yıldır taahüt yenilettim bu sene başında. bi sorun olduğunda sürekli arıyom yapıyolar eve adam yolluyolar v.s. daha 1 2 hafta önce modemi yenilettim sorun çıkarıyordu.

Atlanta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
Sami
Discord
Atlanta#7090
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
wifi ile yapıyorsan doğru çıkmayabilir. kablolu denemen lazım bu 1.si .2.si modeminin yanında modem gibi kutu varsa ona reset atmayı dene. bana yeni modem taktıklarından hızım 3 e düşmüştü onu reslediler düzeldi. oda olmuyorsa direk ara. ben türktelekom kullanıyorum 6 7 yıldır taahüt yenilettim bu sene başında. bi sorun olduğunda sürekli arıyom yapıyolar eve adam yolluyolar v.s. daha 1 2 hafta önce modemi yenilettim sorun çıkarıyordu.
Hocam kablo ile deneyecek imkanım yok ancak ben de 10 senedir kullanıcısıyım. Ben de yeni yenilettim olmazsa arayayım konuşayım. Modem de eski duruma göre yeni modeme de geçebilirim. Cevabınız için teşekkürler.

Erimtan

80+ Bronze

Splitersız direk hattı takıp deneyin birde.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,061,194
Üyeler
168,603
Son üye
ibo07
Top Bottom