Neler Yeni

Türk telekom'u tüketici mahkemesine vereceğim!

xenpiee

80+
o kanuna fazla guvenme hiz testi yapip fotografi kaydedin. sonra ikametgahinizi internet olmayan bir yere cekin sonrada iptal edin fatura ciktiktan sonrada tuketici hakeme verin. hiz fotolarini gosterin ve ikametgah ekleyin. tahhut edilen hizi alamadiginizi adres degisikligide yaptiginizi tasindiginiz yerde operatlrun tuketici haklarina gire size benzer hizmet vermek zorunda oldugunu belirtin ve sonucu bekleyin.internette bu sekilde faturayi iptal edenler var. adres degismeden iptal eden bir arkadas tuketici haklari haksiz bulmus adres degistirmeden iptali onermem
Pek anlamadım ancak 1 yıldan sonra hiçbir gerekçe göstermeden taahütsüz iptal edilebilir diyor kanunda ve birçok kişi bunu kullanarak çıkmışlar.

fatihmra

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Pek anlamadım ancak 1 yıldan sonra hiçbir gerekçe göstermeden taahütsüz iptal edilebilir diyor kanunda ve birçok kişi bunu kullanarak çıkmışlar.
tuketici haklarina bagli bazen kabul ediyorlar bazen karsidan gelen savunmaya gore kabul etmiyorlar.kabul etmedikleri kisilerde olmuş internete bakarsaniz yorumlari gorursunuz. adres degisikligi yaptiginizda ttnet altyapisi olmayan bir eve size internet hizmeti veremedikleri icin ceza yansitmiyorlar. dilekce yazip ttnete faxlamaniz gerekmekte. "adresimi degistirdim burada altyapi yok tuketici haklarina gore tasindigim yerdede hizmet vermek zorundasiniz cezasiz iptal etmek istiyorum" seklinde yazip gonderin kabul edilen kisiler olmus bu sekilde. yansitsalarda tuketiciye sikayet edersiniz isiniz daha garanti olur.

Son düzenleme:

xenpiee

80+
tuketici haklarina bagli bazen kabul ediyorlar bazen karsidan gelen savunmaya gore kabul etmiyorlar.kabul etmedikleri kisilerde olmuş internete bakarsaniz yorumlari gorursunuz. adres degisikligi yaptiginizda ttnet altyapisi olmayan bir eve size internet hizmeti veremedikleri icin ceza yansitmiyorlar. dilekce yazip ttnete faxlamaniz gerekmekte. "adresimi degistirdim burada altyapi yok tuketici haklarina gore tasindigim yerdede hizmet vermek zorundasiniz cezasiz iptal etmek istiyorum" seklinde yazip gonderin kabul edilen kisiler olmus bu sekilde. yansitsalarda tuketiciye sikayet edersiniz isiniz daha garanti olur.
Hocam nerden bulcam ki altyapı olmayan biryeri? Ayrıca karşı savunmada ttnet bunu araştırmaz mı?

Rewar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Mertcan
Merhaba dostlar anladığınız üzere TTNET kullanıyorum ve bana vaat edilen hızın yarısını veriyorlar, devamlı kesinti yaşıyorum ve 3 aydır DSL ışığım sarı yanıyor, müşteri hizmetlerini aradığımda modem kaynaklı olduğunu, modem şirketini aramamı söylediler ancak modemde kendilerinin.

Her neyse konumuza gelelim 24 ay taahüt sözleşmesi yaptığım gözüküyor, 11 ay kalmış. Araştırdığımda tüketiciyi koruma kanunlarında (52.madde - 4. fıkrada) şöyle bir kanun var:
-Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir.

Ve araştırığımda bu kanun gerekçesiyle benden hiçbir taahüt talep edemezler. Bunu kullanarak birçok insan taahüte para vermeden kolayca iptal edebilmişler.

Konuyu açma sebebim çıkmak isteyip taahüt sorunu yaşayanlara yardım ve bu kanunu kullanarak çıkanlar varsa bilgilendirme yaparlarsa sevinirim, teşekkürler.
Aldığın internet sabit ise şikayet et her türlü haklı çıkarsın ama reklamlarda şöyle bi kahpelik var diyoki 500mbps e kadar diyor o "e kadar" sabit olmadığını gösteriyor eğer öyleyse mahkemede haklı çıkamazsın boşa dosya masrafı

fatihmra

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Hocam nerden bulcam ki altyapı olmayan biryeri? Ayrıca karşı savunmada ttnet bunu araştırmaz mı?
ttnet arastirmaz tuketici haklarida onlerine koyulan dosya neyse ona bakar ve karsi taraftan yazi ister en son kararini verir. köy veya altyapisi olmayan mahallede oturan tanidiginiz yoksa iptal edip o madde ile denersiniz size kalmis. bazen olumlu bazen olumsuz dondugunu soyliyenler var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aldığın internet sabit ise şikayet et her türlü haklı çıkarsın ama reklamlarda şöyle bi kahpelik var diyoki 500mbps e kadar diyor o "e kadar" sabit olmadığını gösteriyor eğer öyleyse mahkemede haklı çıkamazsın boşa dosya masrafı
bu durum haberlere cikti adam iptal etmisti. ttnet buna ceza kesmis tuketiciden sonuc alamayinca avukatla mahkemeye vermisti dava sanirim ya 3 yil yada 5yil sürmüştü kazanmisti ama. her ay hiz testi yapmis adam

xenpiee

80+
ttnet arastirmaz tuketici haklarida onlerine koyulan dosya neyse ona bakar ve karsi taraftan yazi ister en son kararini verir. köy veya altyapisi olmayan mahallede oturan tanidiginiz yoksa iptal edip o madde ile denersiniz size kalmis. bazen olumlu bazen olumsuz dondugunu soyliyenler var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu durum haberlere cikti adam iptal etmisti. ttnet buna ceza kesmis tuketiciden sonuc alamayinca avukatla mahkemeye vermisti dava sanirim ya 3 yil yada 5yil sürmüştü kazanmisti ama. her ay hiz testi yapmis adam
Teşekkürler bilgilendirme için.

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
BIOS, yazılım ve kapanma sorunları
Instagram
gokkurtefe
Bruh moment öyle bir andır ki
3 aydır DSL ışığım sarı yanıyor, müşteri hizmetlerini aradığımda modem kaynaklı olduğunu, modem şirketini aramamı söylediler ancak modemde kendilerinin.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
3 aydır DSL ışığım sarı yanıyor, müşteri hizmetlerini aradığımda modem kaynaklı olduğunu, modem şirketini aramamı söylediler ancak modemde kendilerinin.
Eğer modemde bir sorun olduğunu düşünüyorsanız üretici firma iletişim bilgileri:
(TP-LINK Markası için)
[email protected]
0216 554 8 554

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,928
Üyeler
163,408
Son üye
Guard_of_Lord