Neler Yeni

Türkçe Mühendislik Okumaya Değer mi?

Öğrenen_biri

80+ Bronze
Eğer kaliteli bir üniversite yazmıyorsan gereksiz. Çünkü sana düzgünce öğretmezler sen kendin öğrensen senin için daha iyi. Yok iyi bir üniversite seçiyorum dersen 2 tercihte bulun ilki ing ikinci sırada tr olsun.

Mert

80+ Silver
Eğer yökte bölüm İngilizce ise zaten o bölüm %100 ingilizce eğitim veriyor oluyor.Başka nasıl anlatacaklar

Sohbet olacağı zaman tabii ki ara da Türkçe konuşur.
Bizde yabancılar(Rwanda) olduğundan ingilizce olarak anlatıyor hocalar.

İngilizceninde evrensel dil olmasının da etkisi var.
Ben de bunun gereksiz olduğunu düşünüyorum işte.
Çok saçma bir şeyden bahsediyorsun kusura bakma da. Mühendislik = İngilizce. Hintlilerden dünya kadar ders dinledik youtubedan. Türkçe öğrenmek yetersiz seni kısıtlıyor.
İngilizce bilmeyen mühendis olmaz. Türk hocadan ingilizce ders almanın anlamsızlığından bahsediyorum.
Hocam şaka mı yapıyorsunuz? Değilse çok yanlış bir düşünce çünkü.
Gayet ciddiyim. Türk hocadan ingilizce ders almak saçmalık.

donanimci98

80+ Bronze

İngilizce bilmeyen mühendis olmaz. Türk hocadan ingilizce ders almanın anlamsızlığından bahsediyorum.

Gayet ciddiyim. Türk hocadan ingilizce ders almak saçmalık.
Sınıfta sadece Türk yok, bölüm ingilizce yabancılar da var. İngilizce ders almak çok daha mantıklı. İngilizce öğrenmek terimlere aşina olmak daha mantıklı. İngilizce ders dinlemek bir kaç ay garip geliyor, sonra farketmiyorsun bile ingilizce dinlediğini.

KaganKK06

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,903
İsim
Kgn
Neyin gereksiz olduğunu düşünüyorsunuz?

%100 ingilizce olması mı??

Eğer bu ise saçmalık.Aşırı saçma konuşmuş olursunuz.

Dünyada 8 milyara yakın insan var hangisi hangisi ile doğru düzgün iletişim kuracak dillerini bilmiyorsa???

Eğer mantıklı bir şey derseniz tamam derim, ama diyemeyeceğinizi biliyorum

hid_ibrahim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
234
İsim
Halil İbrahim
İlgilendiği Kategoriler
Borsa
kaç bin

Mert

80+ Silver
Neyin gereksiz olduğunu düşünüyorsunuz?

%100 ingilizce olması mı??

Eğer bu ise saçmalık.Aşırı saçma konuşmuş olursunuz.

Dünyada 8 milyara yakın insan var hangisi hangisi ile doğru düzgün iletişim kuracak dillerini bilmiyorsa???

Eğer mantıklı bir şey derseniz tamam derim, ama diyemeyeceğinizi biliyorum
Eğitim dilinin ingilizce olması saçmalık diyorum, hala inatla farklı gere çekiliyor.

KaganKK06

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,903
İsim
Kgn
Eğitim dilinin ingilizce olması saçmalık diyorum, hala inatla farklı gere çekiliyor.
Hiçbir şekilde başka bir yere çekilmiyor.Sizin dediğiniz saçmalık.

Sizin buna cevap vermenizi beklerdim ama görüyorum ki cevabınız yok.Çünkü haklı bir cevabınız yok.

İngilizce olmasını ben gayet güzel görüyorum.Eğer mühendislik veya benzeri bölüm okuyorsanız illa ki öğrenmek zorundasınız. Sadece Türkler ile mi iş yapacaksınız??
Bir gün gelecek Alman, İngiliz veya Fransız biri size çalışmak için ihtiyaç duyduğunda da Türkçe bilmemelerine rağmen Türkçe konuşarak anlaşmaya çalışırsanız rezil edersiniz kendinizi

Mert

80+ Silver
Hiçbir şekilde başka bir yere çekilmiyor.Sizin dediğiniz saçmalık.

Sizin buna cevap vermenizi beklerdim ama görüyorum ki cevabınız yok.Çünkü haklı bir cevabınız yok.

İngilizce olmasını ben gayet güzel görüyorum.Eğer mühendislik veya benzeri bölüm okuyorsanız illa ki öğrenmek zorundasınız. Sadece Türkler ile mi iş yapacaksınız??
Bir gün gelecek Alman, İngiliz veya Fransız biri size çalışmak için ihtiyaç duyduğunda da Türkçe bilmemelerine rağmen Türkçe konuşarak anlaşmaya çalışırsanız rezil edersiniz kendinizi
İngilizce bilmek için İngilizce okumak gerektiği fikri nereden çıktı? Türkçe bölüm mezunuyum, gün içerisinde yabancılarla sıklıkla muhatap oluyorum, ingilizcem şu an C1 seviyesinde.
Ben diyorum ki ana dilde eğitim kadar güzeli yok. İngilizceyi bilmen zaten şart, bunun da bölümle alakası yok.

KaganKK06

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,903
İsim
Kgn
İngilizce bilmek için İngilizce okumak gerektiği fikri nereden çıktı? Türkçe bölüm mezunuyum, gün içerisinde yabancılarla sıklıkla muhatap oluyorum, ingilizcem şu an C1 seviyesinde.
Ben diyorum ki ana dilde eğitim kadar güzeli yok. İngilizceyi bilmen zaten şart, bunun da bölümle alakası yok.
Sizin düşünceniz öyle
Benim düşüncem öyle

Bence tartışmakla bir sonuca varamayız

donanimci98

80+ Bronze
Mezuniyet neresi merak ettim.

Top Bottom