Tercihlerden önce biraz bakındım ve bazı mühendisliklerin türkçesinin gelme olaslığı yüksek gibi.
Sizce iyi bir üniversitede türkçe okuyup sonradan bu ingilizce farkını kendim kapatsam bir eksiğim kalır mı ingilizce okumaya oranla?
sınava girdiğim ilk sene 80k yapmıştım ingilizce pc mühendisliği gelmediği için 1 sene daha girmek istedim. Şuan ingilizce pc mühendisliğini kazandım ve hazırlık okuyorum. Bana kalırsa türkçe mühendislik okunmaz. Ne kadar ingilizcen iyi olsa bile bölümü ingilizce okumak çok farklı. Tabi yine sen bilirsin. Mezuna kaldığım sene çok yıpranmıştım fakat ingilizce hazırlık döneminde daha çok yıprandım. (İngilizce aşırı kötüydü o yüzden çok zorlandım fakat şuan pişman değilim iyi ki 1 sene mezuna bırakıp ingilizce bölüm kazanmışım)
Yurt dışı hedefi hayali olmayan biri için bile ingilizce bölüm çok önemli bence iş ilanlarında ingilizceyi geçtim artık 3. 4. dil istiyorlar o yüzden dil çok önemli bence.
Tabi mezuna kalmak asla kolay karar verilecek bir şey değil eğer ingilizce okumak istemiyorsan yaz türkçe bölüm geç ama ilerde sıkıntısını yaşayabilirsin.