Neler Yeni

Türkçe Mühendislik Okumaya Değer mi?

Sir Cem T-oker

80+ Gold
Bakalım iyicene düşüneceğim.
Sağolun yardımcı olduğunuz için.
Şu sene eğer derslerde konular çıkmasa daha sıcak bakabilirdim de ondan korkuyorum.
Baya önemli konular çıktı ondan bir çekincem var
75k ya güzel yerler gelmiyor mu ?

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
75k ya güzel yerler gelmiyor mu ?
Yani gelme ihtimali olanlar var onları zorlayacağım zaten.
Elektrik bölümlerini üste makine bölümlerini ortaya son iki seçeneğe ise fizik ve matematikten kopmamak içni inşaatı yazacağım.
Asıl istediğim bölüm fizik veya mühendisliği ancak gerçekten ülkede işsiz kalma olasılığım aşırı yüksek.
Eğer önü biraz bile açık olsa bunları seçmek istiyorum işte şartlar o yüzden mühendisliği fizik ve matematikten kopmamak için seçiyorum
Lisenin son yılalrında fiziği çok sevdim ben

Sir Cem T-oker

80+ Gold
Yani gelme ihtimali olanlar var onları zorlayacağım zaten.
Elektrik bölümlerini üste makine bölümlerini ortaya son iki seçeneğe ise fizik ve matematikten kopmamak içni inşaatı yazacağım.
Asıl istediğim bölüm fizik veya mühendisliği ancak gerçekten ülkede işsiz kalma olasılığım aşırı yüksek.
Eğer önü biraz bile açık olsa bunları seçmek istiyorum işte şartlar o yüzden mühendisliği fizik ve matematikten kopmamak için seçiyorum
Lisenin son yılalrında fiziği çok sevdim ben
Fizik yazıp yurt dışı yüksek lisans yaparsan işsiz kalmazsın bence ? Veya fizik mühendlisliği yandal yapabilirsin,

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Fizik yazıp yurt dışı yüksek lisans yaparsan işsiz kalmazsın bence ? Veya fizik mühendlisliği yandal yapabilirsin,
Hocam biraz şehir dışını da düşüneceğim önceliğimi Ankara olarak belirledim ama Sakarya veya Karadeniz teknik gibi üniversiteleri de ekleyecğeim istediğim bölümler türkçe olsa da tutuyor

Sir Cem T-oker

80+ Gold
Hocam biraz şehir dışını da düşüneceğim önceliğimi Ankara olarak belirledim ama Sakarya veya Karadeniz teknik gibi üniversiteleri de ekleyecğeim istediğim bölümler türkçe olsa da tutuyor
İstediğini yap, sıralamam çok kötü değil. 25k yapan arkadaşlarım bile çok çok güzel üniversitelere gidemiyorlar. Yapacak bi şey yok

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
İstediğini yap, sıralamam çok kötü değil. 25k yapan arkadaşlarım bile çok çok güzel üniversitelere gidemiyorlar. Yapacak bi şey yok
Dediğim gibi hocam fizik ve matematik sevdiğimden mühendisliklerin çoğunu okumak benim için çok sorun olmaz gibi ama gene sevdiğim bir şeyin mühendisliğini okuma daha iyidir .

Sir Cem T-oker

80+ Gold
Dediğim gibi hocam fizik ve matematik sevdiğimden mühendisliklerin çoğunu okumak benim için çok sorun olmaz gibi ama gene sevdiğim bir şeyin mühendisliğini okuma daha iyidir .
Fizik okursan mühendisliğiyle yandal yapmak kolay olur.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Fizik okursan mühendisliğiyle yandal yapmak kolay olur.
Hocam sanırsal bilişim sistemleri , elektrik-elektronik ve makine yazacağım bölümler olarak o yatay geçiş fenan hayal gibi bir şeymiş.

Sir Cem T-oker

80+ Gold
Hocam sanırsal bilişim sistemleri , elektrik-elektronik ve makine yazacağım bölümler olarak o yatay geçiş fenan hayal gibi bir şeymiş.
Yatay geçiş kolay olur. Çoğu ders aynı

firsatgamingx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,717
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx
25k yapan arkadaşlar var. Yazacak pc mühendisliği yok diyor. Onlar için durum böyleyse, 25k altı gg
İkcü yazabilir. 2-3 sene içerisinde 20binlere düşecektir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tercihlerden önce biraz bakındım ve bazı mühendisliklerin türkçesinin gelme olaslığı yüksek gibi.
Sizce iyi bir üniversitede türkçe okuyup sonradan bu ingilizce farkını kendim kapatsam bir eksiğim kalır mı ingilizce okumaya oranla?
Türkçe tercihen okuma. Ama mecbursan yapacak bir şey yok. Oradaki olay terimleri ingilizce görmen ve ona aşina olman aslında. Kendin ingilizce dersleri de dinleyip anlıyorsan sorun olmaz

Yatay geçiş kolay olur. Çoğu ders aynı
hocam o olay zormuş
Yüksek ortalama şart ve sanırsam az kişilik açılıyormuş
Yatay geçiş çap gibi şeyler öğrencilerin "yaparım ya kasarım" dediği ama yüzde 2-3 ün yapabildiği bir şey. Okulda bilgisayar mühendisliğine puanı yetmeyip de elektronik /mekatronik gibi bölümlere girip sonra orada kalanlar oluyor. Tavsiyem onun yerine tutan bir üniversitede o bölümü okuyup kendinizin ekstra çalısması

Oğuzhan'

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
195
İsim
Oğuzhan
Tercihlerden önce biraz bakındım ve bazı mühendisliklerin türkçesinin gelme olaslığı yüksek gibi.
Sizce iyi bir üniversitede türkçe okuyup sonradan bu ingilizce farkını kendim kapatsam bir eksiğim kalır mı ingilizce okumaya oranla?
sınava girdiğim ilk sene 80k yapmıştım ingilizce pc mühendisliği gelmediği için 1 sene daha girmek istedim. Şuan ingilizce pc mühendisliğini kazandım ve hazırlık okuyorum. Bana kalırsa türkçe mühendislik okunmaz. Ne kadar ingilizcen iyi olsa bile bölümü ingilizce okumak çok farklı. Tabi yine sen bilirsin. Mezuna kaldığım sene çok yıpranmıştım fakat ingilizce hazırlık döneminde daha çok yıprandım. (İngilizce aşırı kötüydü o yüzden çok zorlandım fakat şuan pişman değilim iyi ki 1 sene mezuna bırakıp ingilizce bölüm kazanmışım)

Yurt dışı hedefi hayali olmayan biri için bile ingilizce bölüm çok önemli bence iş ilanlarında ingilizceyi geçtim artık 3. 4. dil istiyorlar o yüzden dil çok önemli bence.

Tabi mezuna kalmak asla kolay karar verilecek bir şey değil eğer ingilizce okumak istemiyorsan yaz türkçe bölüm geç ama ilerde sıkıntısını yaşayabilirsin.

Sir Cem T-oker

80+ Gold
İkcü yazabilir. 2-3 sene içerisinde 20binlere düşecektir.

Türkçe tercihen okuma. Ama mecbursan yapacak bir şey yok. Oradaki olay terimleri ingilizce görmen ve ona aşina olman aslında. Kendin ingilizce dersleri de dinleyip anlıyorsan sorun olmaz

Yatay geçiş çap gibi şeyler öğrencilerin "yaparım ya kasarım" dediği ama yüzde 2-3 ün yapabildiği bir şey. Okulda bilgisayar mühendisliğine puanı yetmeyip de elektronik /mekatronik gibi bölümlere girip sonra orada kalanlar oluyor. Tavsiyem onun yerine tutan bir üniversitede o bölümü okuyup kendinizin ekstra çalısması
Çıksa ne yazar hocam? İtü odtü veya denk bi üniversite olmadıktan sonra

Top Bottom