Neler Yeni

Türkçe Mühendislik Okumaya Değer mi?

angel_eye

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,270
İsim
Yunus Emre Karataş
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistemler, Donanım
Tercihlerden önce biraz bakındım ve bazı mühendisliklerin türkçesinin gelme olaslığı yüksek gibi.
Sizce iyi bir üniversitede türkçe okuyup sonradan bu ingilizce farkını kendim kapatsam bir eksiğim kalır mı ingilizce okumaya oranla?
İngilizce açığını kendin kapatabilirsin sorun olmaz. Yazacaksan makine mühendisliği yazmalısın sektörde olan birisi olarak tavsiyemdir.

KaganKK06

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,903
İsim
Kgn
Türkçe bölüm mezunuyum, hiçbir dezavantajını görmedim. Türk hocadan ders aldığın sürece ingilizce ders anlamsız.
İngilizce bölüm okuyorum.
Türk hocadan ders alıyorum ve İngilizcesi o kadar iyi ve sade ki her şey anlaşılıyor dediği

Mert

80+ Silver

KaganKK06

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,903
İsim
Kgn
Makine mühendisliği

lüzumsuz. Ben Türk’üm, hoca Türk, ingilizce anlaşmaya çalışıyoruz. Tamam da neden?
Eğer yökte bölüm İngilizce ise zaten o bölüm %100 ingilizce eğitim veriyor oluyor.Başka nasıl anlatacaklar

Sohbet olacağı zaman tabii ki ara da Türkçe konuşur.
Bizde yabancılar(Rwanda) olduğundan ingilizce olarak anlatıyor hocalar.

İngilizceninde evrensel dil olmasının da etkisi var.

fufuker1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
fufuker1 development
Bakalım iyicene düşüneceğim.
Sağolun yardımcı olduğunuz için.
Şu sene eğer derslerde konular çıkmasa daha sıcak bakabilirdim de ondan korkuyorum.
Baya önemli konular çıktı ondan bir çekincem var
Konular sadece yks2023 için çıktı :D

The Semih

80+ Gold
Sevdiğin, yeteneğin olduğu mesleklere yönel, mesleği sevmek çok önemli çünkü bu yaşına kadar kendini keşif etmişşindir bence.

firsatgamingx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,762
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx
Ben yazılım düşünmüyorum hocam, veri analizi gibi bölümlerde çalışmayı düşündüğüm için endüstri mühendisliği düşünüyorum. Bilgi üniversitesi ,okuduğum liseden dolayı fazlaca burs veriyor, 38k civarı bi fiyata düşüyor. O yüzden sordum, teşekkürler
Bilgi Üniversitesi olabilir fiyatı da iyiymiş yapacağın masraf daha fazla olabilir başka yerlerde. Endüstriyi de yazılımla desteklersin o zaman olur biter güzel seçim olur

Sir Cem T-oker

80+ Gold
Bilgi Üniversitesi olabilir fiyatı da iyiymiş yapacağın masraf daha fazla olabilir başka yerlerde. Endüstriyi de yazılımla desteklersin o zaman olur biter güzel seçim olur
Teşekkürler hocam. İstatistik bölümleri halkında düşünceniz nedir?

lyoko

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
SY
Makine mühendisliği

lüzumsuz. Ben Türk’üm, hoca Türk, ingilizce anlaşmaya çalışıyoruz. Tamam da neden?
Hocam şaka mı yapıyorsunuz? Değilse çok yanlış bir düşünce çünkü.

firsatgamingx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,762
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx
Teşekkürler hocam. İstatistik bölümleri halkında düşünceniz nedir?
Okuyan arkadaşım var o alanda da yine yazılım makine öğrenmesi veya derin öğrenme teknikleri de öğreniliyor. Okunabilir tabii veri istatistiği alanları da yazılımcılık gibi. Diğer taraflarını bilemiyorum istatistiğin

Top Bottom