Neler Yeni

Türkçe nasıl çalışılır allah için yardım edin

Alpoe68

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
alperen dasdanbek
7.sınıfa gidiyorum sıfat filler felan hiç birisi bende yok sınavlar yaklaşıyor bu sebeple erke çalışmaya başladım nasıl çalışabilirim vede bu gece mi çalışıyım yarın mı acayip ders çalışasım geldi yarın bu istek olmayabilir.

GörkemW

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
734
İsim
Görkem çetinkaya
7.sınıfa gidiyorum sıfat filler felan hiç birisi bende yok sınavlar yaklaşıyor bu sebeple erke çalışmaya başladım nasıl çalışabilirim vede bu gece mi çalışıyım yarın mı acayip ders çalışasım geldi yarın bu istek olmayabilir.
Dostum 7.sinifsin bu saatte kalmaman gerek zaten. Daha cok kucuksun git uyu. Yarin biraz bak yeter.

Alpoe68

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
alperen dasdanbek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bizim hoca sıkıntılı yarın sözlü yapar yanlış yapınca hepimize 20 girer sıkıntı yani zor soru soruyo baya

AK47

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
761
İsim
Yılmazhan Yıldız
Bu saatte istediğin kadar çalış sabah hatırlamazsın.

AK47

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
761
İsim
Yılmazhan Yıldız
not tutarak mı çalışayım yok video izleyerek felan mı
Şimdi bu kişiden kişiye göre değişir. Kimisinin ezberi iyidir kimisinin görsel zekası. Ben öğrenciyken soru çözerek çalışıyordum. Çözemediğim sorunun konusuna bakıp -örneğin zamirler- konuyu anlatan video izleyip soru çözmeye devam ediyordum. Çok çalışmayı hiç tavsiye etmiyorum. Çok çalışmak yıldırır ve marifet değil. Önemli olan düzenli çalışmak.

DeviLJoN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Onur
Örnek videoları izleyerek yada kaydet sabah bunları tekrar et. Sonra da kendi örnekleyerek kafanda tutmaya çalış. Bu saatten alacağın bilgi kalıcı olmayabilir. Bul bunun örneğini sabah çalış. Basit zaten.

Alpoe68

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
alperen dasdanbek
vaktinde çalışsam daha iyi o zaman

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,309
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
sıfat filler felan hiç birisi bende yok sınavlar yaklaşıyor bu sebeple erke çalışmaya başladım nasıl çalışabilirim
ChatGPT ye gir, Sıfar fiil nasıl ayırt edilir sor. Örnek iste.

Sonra sana örnek cümle yazmasını iste,

O cümlelerde sen bulmaya çalış. Sonra gpt ye sor ve yanıtlarını kontrol et. Pekiştir.

swxlvr

80+
allah razıolsun abi senden iyi tavsiye veren çıkmadı koskoca forumda bundan sonra hocayada yürü git çekcem abi
Sen sınav stresini üstünden atmak için açtın sanırım konuyu

bahtsizbedevi23

80+ Bronze
Tek eksiğin fiilimsi ise kafaya takma bana göre turkcenin en basit konusu. Sadece ekleri bilmen gerek. İsim fiil "ma-ış-mak" bunları cümlede arıyorsun bulduğun an isim fiil. Sıfat fiil için "an-asi-mez-ar-dik-ecek-miş" yine aynı şekilde bulduğun an sıfat fiil. Zarf fiil için pek ezbere gerek yok isim fiil ve sıfat fiilden biri yoksa geri kalan zaten zarf fiil oluyor "ip-ince-arak-erek vs" zarf fiil eklerini bilmeme rağmen fiilimsi sorusu kacirmiyorum full doğru. Sadece isim fiil ve sıfat fiili bilsen yetiyor. Aslında Türkçedeki çoğu konu bu kadar basit birkaç kodlama ile hallediliyor. Ben bunu yksde kullanıyorum sen 7. Sinifsın 3-5 birsey öğrendin mi sınav kağıdını parcalarsin Sadece acele etmeden düzenli çalış

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,215
Üyeler
161,253
Son üye
emna
Top Bottom