Neler Yeni

Turkcell fiber mi vdsl mi

QuArexSn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Mark Musk
Evime turkcell altyapısı geldi. Fiyatlar çok yüksek olduğu için paketlere bakıyordum. Görevli arkadaş 15 mpbs fiber internetin 75 mpbs vdsl den hızlı diyor ancak bu durum bana garip geldi. Gerçek tendaha mı hızlı. Fiyatıda uygun olduğu için sormak istedim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
112
İsim
Jack Rose
İlgilendiği Kategoriler
Bilişim sistemleri, Siber Güvenlik, Network, Oyun, Bilgisayar, sunucular
Alakasi yok 75 daha hızlı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fiber sadece 1000mbps ve sorunsuz hizmet almani sağlar dusuk hizlr daha yuksek hizli olmaz

Dahası  
Reaksiyon skoru
112
İsim
Jack Rose
İlgilendiği Kategoriler
Bilişim sistemleri, Siber Güvenlik, Network, Oyun, Bilgisayar, sunucular

xthepatates

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
267
İsim
Yiğit Arık
Evime turkcell altyapısı geldi. Fiyatlar çok yüksek olduğu için paketlere bakıyordum. Görevli arkadaş 15 mpbs fiber internetin 75 mpbs vdsl den hızlı diyor ancak bu durum bana garip geldi. Gerçek tendaha mı hızlı. Fiyatıda uygun olduğu için sormak istedim.
Sadece biri 1ms falankendiğeri 8ms falan. Ama fiber başa bela. 2 yılda 2 kere kablo kırıldı. Her geldiklerindede kablo parası + 300tl ücret kesiyorlar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Mehmet Ali
Vdsl de kendin bazı şeyleri yapabiliyorsun ama, fiber de firmaya bağımlısın.
Ne gibi şeyleri kendimiz yapabiliyoruz?
Ayrıca fiber kullanırken vdsl geçmek mantıklı mı? Şuan 25 mps superonline fiber kullanıyorum 50 veya 100 mps İnternete yükseltmeyi düşünüyorum.Bolgemde tt altyapısı olarak vdsl var turknet 50 mps veririm vdsl diyor.Karar veremedim aydınlatırsanız sevinirim.

Lady-Of-Ice

80+ Silver
Mesela vdsl de kendi modeminizi kullanabilir, fiberde kullanamazsınız. Firmanın size verdiği routeri kullanmak zorundasınız. Bu da sizin bazı ayarları yapmanızı kısıtlar.
Fiber kablonun ucundaki konnektör ve kablo kırıldımı firmanın desteğine muhtaçsınız. Vdsl de kabloya rj11 konnektörü kendiniz takar, kablonuzda sorun varsa kaliteli kabloyla değişimi de yaparsınız.
Fiber de cihaz kirası var, vdsl de yok.
Vdsl de abonelik iptalinde cihaz iadesiyle de uğraşmazsınız.
Hattınızla ilgili değerleri vdsl de görür, fiber de göremezsiniz.
Fiberin vdsle göre avantajı 100 üstü hız ve düşük ping.

Top Bottom