Neler Yeni

Türkçe'yi doğru kullanalım

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

ErenROG

80+ Gold
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,258
İsim
Eren Karakılıç
Hocam bence ne Technopat kadar katı ne şu anki kadar serbest olmalıyız. İşin dozunu kaçıranlar var maalesef
Amaç insanların hızlı bir şekilde birbirlerine ulaşıp, yardımlaşması. TP gibi kasmak çok saçma. Her konu için de yazım kurallarına uymuş mu, uymamış mı diye bakacak kadar yönetici yok forumda. Bu kadar serbest olması kötü, evet ama herkes kullanımları o kadar iyi bilmiyor maalesef. Konuşma diliyle yazıyor bazı arkadaşlar. Çokta dikkate almamak lazım. Burası zaten resmi bir ortam değil. Samimi ve sıcak bir ortam.

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,643
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Amaç insanların hızlı bir şekilde birbirlerine ulaşıp, yardımlaşması. TP gibi kasmak çok saçma. Her konu için de yazım kurallarına uymuş mu, uymamış mı diye bakacak kadar yönetici yok forumda. Bu kadar serbest olması kötü, evet ama herkes kullanımları o kadar iyi bilmiyor maalesef. Konuşma diliyle yazıyor bazı arkadaşlar. Çokta dikkate almamak lazım. Burası zaten resmi bir ortam değil. Samimi ve sıcak bir ortam.
Hocam haklisin ama az da olsa insanlar dikkat etsin. Hadi noktalamayi geçtim, yazım yanlışlarını geçtim ki özellikle telefonda olabiliyor ama saçma bir şekilde yazan arakadaşlar var. En azından uyarı almalılar bence (alıyorlar mi bilmiyorum)

Son düzenleme:

ErenROG

80+ Gold
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,258
İsim
Eren Karakılıç
Hocam haklisin ama az da olsa insanlar dikkat etsin. Hadi noktalamayi geçtim, yazım yanlışlarını geçtim ki özellikle telefonda olabiliyor ama saçan bir şekilde yazan arakadaşlar var. En azından uyarı almalılar bence (alıyorlar mi bilmiyorum)
Uyarı alınmıyor. Ama bak, beni bu konuda uyarırken bile yanlış yazmışsın. :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Berkay
Aslında biraz haklısın. Nokta, virgülden ziyade de da yazımı ya da en temel dil kuralları bari uygulansa. Böylelikle yaşı küçük kardeşlerimizin de gelişimine katkımız olur.

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
O zaman ''Türkçe'yi" yerine "Türkçeyi" yazarak bu kirliği düzeltebilirsin. :)
Başkalarının açığını aramamalısın.

Temel yazım kurallarına uysalar yeter, noktalama işareti büyük harf küçük harfe dikkat etmeleri yeterli.

Küçük harf ile yazıyorlarsa da noktalamaya dikkat etmeleri fazlasıyla yeterli olur.

Forumun görüntü kalitesini çok bozuyor bu bozuk Türkçe kullanımı.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,868
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Türkçeye vurgu yapıp Türkçe'yi yazmak ironik olmuş...

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Cidden bu foruma geldiğimde gözüme bu kirlilik batıyor. İsteyen Technopat Sosyal'e girip oradaki çözümleri ya da konuları okuyup teyit edebilir ve gelip buradaki konularla karşılaştırabilir. Burada bu kirlilik yüzünden cidden fazla durasım gelmiyor ki resmiyeti de kaçırıyor gibi (sanki umursanmadan yazılmış gibi) bir hissiyat oluşturuyor bende. Belki bu forumun daha da büyümesini sağlayacak bu yapıcı eleştirime dikkate alırsınız. İyi forumlar.
Tam olarak değil forum kurallarını okusaydın 1 kere ki herkesin okuması “şart” olan bir yer orası... Görürdün yasakların neler olup olmadığını Technopat’ta sen adama yardım etmeye gelip heyecanla de yi bitişik yazarsan 10 saat ban yiyorsun benim gözümü kanatan da o, ona ne yapacaksın? Adama yardım giderken ban yemek he? Bir de saçmalığın nirivanasını yaşıyorlar 2 kere ban atıyor Moderatör’ün kendinden haberi yok ki...

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,868
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Türkçeden dem vuranların çoğu onlarca hata yapıyor, bence kusur aramayı bırakmanız lazım.

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,643
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Uyarı alınmıyor. Ama bak, beni bu konuda uyarırken bile yanlış yazmışsın. :)
Hocam kasttetiğim şu;
MERBALAR; BANA SİTEM TOPLA.
Basa ne labiilrim
vb. çok görüyorum. Hadi konuştuğun gibi yazıyorsun da her şeyin bir üslubu bir adabı var. Sen nasıl babanın yanında bağırmıyor saygını koruyorsan burda da tanımadığın halde sana yardım eden insanlara bir nebze de olsa saygı göstermek kendini doğru ifade etmek zorundasın. Tabi bu bencesi. Yönetim ne derse o olacak.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,016,534
Üyeler
161,079