Neler Yeni

Türkiye neden gelişmiyor ve Neden gelişmez ?

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,091
İsim
Zeki Müren
ülkede iyi denilcek bir parti yok ki bence hepsi kötü şu parti görevin başından ayrılsın dediğinde onun yerine geçicek olan parti daha kötü oluyor
Hayır bak zaten bu halkın sorunu sormuyor neyin nereye gittiğini muhalefet de çok iyi olmadığı için böyleyiz Chp çalınca sorulmadığını görse o çalmıcak mıydı veyahu hdp iyi parti dp hepsi aynı

Eren Eser

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Eren Eser
eğitim ve adalet

PowerXitinia

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
560
İsim
sabri reis
Bide şunu ekliyim mesela yerli bi ürün üretirler daha ürünü görmeden herkes ürünü kotuluyo Türklerin yaptigindan ne hayır gelir vb şeyler söyleniyor kısaca böyle bı algı oluşmuş

Dahası  
Reaksiyon skoru
300
İsim
Berke Demir
Bu bir soru yazısı değildir bu bir dert paylaşma yazısıdır isteyen okusun isteyen okumasın

TÜRKİYE NEDEN GELİŞMİYOR?

1-Eğitim Sistemi

Bu çok klasik oldu ama evet eğitim sistemimiz aşşırı kötü ülkemizdeki eğitim sistemi öyle bir şey ki öğrenci eğitimi önemli hissetmiyor eğitimi boş sıkıcı bir şey olarak görüyor.Haklılarda. Her allahın günü değişen sınav sistemi korona olduğunu bile bile sınav yaptırmaya çalışmalar öğrenciyi riske atmalar Her şeyin sırf matematikden ibaret olması kimin ne yeteneği olduğu kimsenin umrunda olmaması. Daha bir sürü şey varda hepsi buraya yazılmaz kısacası öğrencide eğitim aşkı mı bıraktınız da öğrenci ders çalışsın ders çalışmayıncada zaten toplumda sen çocuksun öyle olmaz sen çocuksun senin derdin olmaz diye laflar dayatılan türk gençleri parlak zekalarıyla parlak fikirler buluşlar ortaya atmıyor atamıyor.

2-Türk Firmalarının Kalitesizliği Ve İlgisizliği

Devlet adamları çıkar der işte bizim böyle teknoloji firmalarımız var böyle var böyle geliştik ama senin o aletlerin satmıyor neden peki ? nedeni şu sen özellikleri düşük olan bir teknoloji aletinin fiyatını özellikleri daha iyi olan bilindik firmanın ürününden daha pahalıya satarsan kusuruma bakma senin firman sittim sene gelişmez.Sadece fiyatlandırmada sıkıntı olsa keşke bu türk firmalarındaki geri dönüşler fazla alet sıkıntıları misal casper oncaman kişi şikayetçi ama destek oldukları var mı ? aa evet bizim hatamız böyle yapabiliriz diyen var mı ? yok. Kaç sene olmuş şu notebooklarında hala nasıl ocak tabirini alırlar aklım almıyor bu kadar mı geliştirmezsin kendini bu her teknoloji aleti için geçerli

3-Ülkemizin başındakiler

Valla efendim ülkemizdeki kişilerin de geri kafalılığı var misal geçenlerde uzay projesi duyruldu tabii bir çok genç ülkesine karşı güvensiz olduklarından baya güldüler ve bu proje için toplam 400 milyon lira harcanıcak 400 milyon !! sadece aya sert iniş roket fırlatıcaz. Ya soruyorum senin ülkende adam akıllı bir şey var mı eğitim sistemin iyi mi adaletin iyi mi ? ekonomin iyi mi ? değil sırf ehe bakın çok güçlüyüz roket fırlattık aya demek seni ne kadar geliştirir ? o 400 milyon TL yi eğitime yatırsan 10-15 yılda ekonomin gelişir niye ? parlak zekalı gençler ortaya çıkar onların icatları falan sana para kazandırır. Verginin vergisi olduğu bu ülkede fiyatlar aşırı pahalı biliyorsunuz. Üstüne bide asgari maaşla geçinen kişiler çok zor geçiniyor ekstradan bir borsa ek iş gerekbiliyor onlar adına hatta gerekiyor. Her Allahın günü Memurun maaşına zam yapıcağına ki benim babam memur olarak diyorum bunu asgari ücrete zam yap. AAAA pardon yaptılar dimi şey ne değişti ? Alım güçleri azaldı evet bu kadar değişik bir yeriz. Maaşlara zam geldi noldu ürünlerin fiyatı arttı önceden asgari maaşla 100 tane alınan peynir şu SÖZDE zam yapılmış maaşla 90 tane alabiliyorsun. Anca işin gücün göğprü yapmak

4- Parlak Fikirli Kişilerin Elinden Tutmama

Dedim ya parlak fikirli gençler ortaya çıkar bunlar var ama elinden tutan yok dünya üzerinde yapılmamış icat geliştirip bunu üretmekte sıkıntı yaşayan fabrikada sıkıntı yaşayanların elinden tutmak yok onlara gerekli koşulları sağlayamamak var

Misal Aziz Sancar bir buluş bulduğunda bizim ülkedeki durumdan dolayı geri kafalı olan kişiler OOO TÜRKÜN GÜCÜ BOZKURT AZİZ SANCAR CcC 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🐺 yorumları yazıyor bu adam senin ülkende mi başarılı oldu kessinlikle hayır. Ama sen demiyorsun bizim adam akıllı böyle bilim şeylerine katkı sağlayacak düzeneğimiz yok adama destek vermiyoruz adamı amerikaya kaptırdık diye. Bunlar niye konuşulmuyor ?

5- ADALET

kadın cinayetleri köpek cinayetleri sadece kısa kesicem ülkede haberlerde gördüğünüz gibi adalet de yok.

yani arkadaşlar anliyacağınız ülkenin düşüncesi kökten değişmediği sürece gelişmez ki böyle bir şey olucağını zannetmiyorum Türkiye bence hiç bir zaman gelişmez.

6- Sizin fikirleriniz

bunda da kendiniz bulmanızı istiyorum başka neler var ? vergi konularına girmicem almanyada deli gibi vergi alıyor ama o verginin karşılığında yaşam şartları çok iyi yani bizdeki vergiler ap ayrı bişi ama ülke gelişicekse vergi öderiz sıkıntı değil sadece gelişmiyor milletvekillerine yediriyorlar anca
7- Ülkedeki hainler

ShekerPare

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
249
İsim
Alp Eren
Bence tek sebebi beyin göçü.
beyin göçünün temel nedeni yaşam koşulları zaten eğitim vb
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bide şunu ekliyim mesela yerli bi ürün üretirler daha ürünü görmeden herkes ürünü kotuluyo Türklerin yaptigindan ne hayır gelir vb şeyler söyleniyor kısaca böyle bı algı oluşmuş
TOGG a ben laf yapmadım ama güvenmiyorum iyi şeyler düşünmesende laf yapmamak lazım ürünü görmeden ama firma belli yapcakları şey belli ondan laf da yap nolcak onların umrunda bile değildir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,007,642
Üyeler
159,649
Son üye
fluxizm
Top Bottom