Neler Yeni

Türkiyede bilgisayar satma stratejisi

İceWolf

80+ Silver
Kripto olmasa Dolar 2-3tl civarında olsa şuanda millet 3070ti'leri 5.5k 6k alıyordu.
Normaldir adamın konu açması.
Hayır normal değil. O dediği zamanlar AKP zamanları. En son DSP(CHP) iktidarında sene 2001 asgari ücret 89$, en ucuz ekran kartı(Rx580 ayarı) 310$ dı.

EFEMERTMİRAÇ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
411
İsim
efemertmiraç
İnşaat mühendisiyim 6 aydır asgari ücretle çalışıyorum yalnız yaşıyorum kendi kendime yeyip içiyorum. Hâlâ bir sistem alacak duruma gelemedim. 3 arabası olan patronum 4bin lira borç vermiyor. Bu ülkede yaşamak zor .
Hocam diğer mühendisliklerde mi böyle? Uçak teknisyeniyim. Dgs ile uçak müh okuyun diyorum ama kararsızım.
Hedeflerinden şaşma kim ne derse desin güzel bir meslek seçmişsin

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,278
İsim
Berkecan Ergin
Konuyu açan arkadaş araştırmaktan bu kadar yoksun olma. O zihniyet kafa yapısı ile seçeceğin kişide senin kafa yapından bir adım ilerde olmaz.

Ülke iyi yönetiliyor mu tartışılır lakin hükümetin karşısında o kadar vasıfsız muhalefet varki o kadar vasıfsız sadece oturan sözde milletin vekili var ki bu hukumet daha kazanır onuda geçtim kazanmasa bile yerine gelecek olan eminim bundan da kötü olur. Biz sınıf başkanlıgına aday olsak bır yıl seçilmesek seneye aday olmazdık seçilmeyeceğimizi bilirdik başkasına şans tanırsın. Bu muhalefet kaç seçimdir kaybediyor ama hala o koltuğu bırakmıyor çünkü o koltukta bile öyle para yiyorlar ki hukumet olsalar nasıl yerler.

MrYılmazer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
372
İsim
Yusuf Yılmazer
Donanım arşivi bu fiyatlara göre gerçekten fiyat performans toplamış ama asgari ücret şubatta yenihale geliyor. Hala 2800 TL alan birisi için bekar olsa bile alması hayal olan bir pc burada duyar falan kasmıyorum. Aşağıya çalış al diyecekler dolabilir benim umrumda değilbu ülkeyi bu hale getirenler oy verip arttıranlarda sanırım ülkenin %52'si oy vermişti.. bunların %10'u ölecek desek diğer oylamada %20 ile şutlarız gibime geliyorr... o %20 kısımda uyuyanlar sorgulamayanlar tapanlar..

Alıntıyı görüntüle
boş yapma dostum , şutlariz felan nasil konuşuyorsun , boyle konusmaya hakkın yok , haddini bilde konuş , sonra ortada düşünce ozgurluğu yok bu yok şu yok diye afkuruyorsunuz

erencavdarr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
635
İsim
Eren Çavdar
boş yapma dostum , şutlariz felan nasil konuşuyorsun , boyle konusmaya hakkın yok , haddini bilde konuş , sonra ortada düşünce ozgurluğu yok bu yok şu yok diye afkuruyorsunuz
Diğer arkadaşı savunmuyorum ama sende asgari ücret artınca, dolar düşünce(!) sevinenlerdensin gibi. 4 kişilik aile için açlık sınırı 4013₺ iken asgari ücret 4250₺ oldu diye sevinemezsiniz. Ayrıca Türkiye asgari ücretle işçi çalıştırma oranı en yüksek ülke (2018 verilerine göre %36.2. Ona en yakın ülke Slovenya %15.2). Yani ülkenin neredeyse yarısı açlık sınırı ile çatışıyor demek bu. Bu oranın daha çok arttığını düşünüyorum sonuçta üniversite diplomalı ve asgari ücretli kişiler arttı son zamanlarda. Birde dolar 8₺ olduğu için yakındığımız bir durumda 18'den 12'ye düştü diye sevinemem kimse kusura bakmasın. 8'den 12'ye bir düşüş diyen varsa o ayrı tabi :D Ben 16 yaşındayım ve böyle düşünüyorum erken seçim olmazsa oyumun yönünün gitmeyeceği yer belli...

MrYılmazer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
372
İsim
Yusuf Yılmazer
Diğer arkadaşı savunmuyorum ama sende asgari ücret artınca, dolar düşünce(!) sevinenlerdensin gibi. 4 kişilik aile için açlık sınırı 4013₺ iken asgari ücret 4250₺ oldu diye sevinemezsiniz. Ayrıca Türkiye asgari ücretle işçi çalıştırma oranı en yüksek ülke (2018 verilerine göre %36.2. Ona en yakın ülke Slovenya %15.2). Yani ülkenin neredeyse yarısı açlık sınırı ile çatışıyor demek bu. Bu oranın daha çok arttığını düşünüyorum sonuçta üniversite diplomalı ve asgari ücretli kişiler arttı son zamanlarda. Birde dolar 8₺ olduğu için yakındığımız bir durumda 18'den 12'ye düştü diye sevinemem kimse kusura bakmasın. 8'den 12'ye bir düşüş diyen varsa o ayrı tabi :D Ben 16 yaşındayım ve böyle düşünüyorum erken seçim olmazsa oyumun yönünün gitmeyeceği yer belli...
bak ilk cumleni okudum ve okumayi biraktim , ön yargıyla biriyle konuşmak cahillik işi , geri kalmişlik, yapmayin bunları artik

erencavdarr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
635
İsim
Eren Çavdar
bak ilk cumleni okudum ve okumayi biraktim , ön yargıyla biriyle konuşmak cahillik işi , geri kalmişlik, yapmayin bunları artik
Özgürsünüz, ön yargı demeyelim de bir tık, "çoh eyi her şey" diyenleri savunur gibi bi hal takınmışsınız oradan yola çıkarak tahminde bulundum. Yargılamadığımı düşünüyorum

MrYılmazer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
372
İsim
Yusuf Yılmazer
Özgürsünüz, ön yargı demeyelim de bir tık, "çoh eyi her şey" diyenleri savunur gibi bi hal takınmışsınız oradan yola çıkarak tahminde bulundum. Yargılamadığımı düşünüyorum
dostun tahminde bulunup bir ton laf soylemişsin , her tahminimiz icin laf soylesek millete ortalik 56 , ben orda insanlarin fikirlerine siyasi goruşlerine nasil boyle saygisizlik yaparsin diye stem etmişim , sen gelip asgari ucret şu bu demişsin , daha benim ne yazdigimi anliyamamişsin 😅😅😅insanlarin fikirlerine saygi gosteren kişiler hukumeti destekliyor diyorsan ayri mesele

erencavdarr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
635
İsim
Eren Çavdar
dostun tahminde bulunup bir ton laf soylemişsin
Bir ton laf etmedim genel bir sitemde bulundum aslında. :) Mesajla biraz agresif bir tavır gibi durmuş olabilir.
Daha demin konu sahibinin yazısını dikkatlice okuyunca düşünce yapısına cidden sinir oldum. Ama yine de sizde insanların fikirlerine saygı gösteren biriyseniz yanlış bir fikri bile daha düzgün bir dille uyarabilirsiniz bence 😅😅😅 Tasvip ettiğim cümleler değil.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,043,183
Üyeler
165,482
Son üye
Feyd-Rautha
Top Bottom