Neler Yeni

Türkiye'de din dersi adından neden sadece İslam anlatılıyor?

Farway

80+ Silver
Benim gözümde ülkedeki en büyük sorun tartışmayı bilmiyoruz çok aşırıcı kavgacı bir hal alıp zihnimizi hep buna döndürüyor suçlayıcı ve aşağılıyıcı konuşuyoruz o yüzden karşıdanda aynı şekilde sert ve kendini en sıkı şekilde savunan haller görüyoruz.O yüzdendir ki herkes "Siyaset konuşmayın(dayak yiyebilirsiniz),dini tartışma yapmayın(pompalıyla sıkarlar) laf söylemeyin(silivri soğuk) diyerek milleti susturuyorlar,açık fikir beyanı siyasi tartışmalardan ve memleket meseleleri hakkında düşünmeyen tartışmayan konuşmayan zihinler yetişiyor ve iş tartışmaya dahi açık olmamasına kadar gidiyor ee bizim millette kraldan çok kralcı biraz 1 kişi ne diyorsa biraz bağırıp çağırıp testisli erkek rolü yapıyorsa Allah kitap diyorsa onun peşinde niye çünki siyasetten tek anladıkları şey Allah kitap inancıyla büyüdükleri için sevdikleri için bu yönleride istismar ediliyor neyse daha söylenecek çok söz vards ne yeri ne zamanı.

goshawk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
959
İsim
Çağrı Ö

HİT_GOOSE

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,099
İsim
GRKM
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, Konu dışı,Futbol
Ben de Müslüman olarak doğdum, Müslüman olarak yetiştirdi okullar. Ta ki özellikle cinsiyet ayrımcılığı ve bilime ters düşen noktaları gördükten sonra değiştim. Nedense hocalar hiçbir zaman bilime ve laikliğe ters düşen konuları bize anlatmadı. Ben de Müslümanları anlarım. Yani düşmanınız değilim.
Hocam aileniz de onaylıyorsa okula bildirip dersi görmeyebilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Egehan Halis
Bilime nerede ters düştüğünü gördünüz acaba? Yargılamak için sormuyorum bu arada, sizin fikriniz. Benim de size saygım sonsuz.
Hocam birçok örnek var isterseniz anlatırım ama uzun bir konu.

goshawk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
959
İsim
Çağrı Ö
Ateizim falan geçin bu işleri, bu ülkeyi birbirine bağlayan, milli birlik ve beraberliği sağlayan da İslam, şu an insanlar müslüman olmasa tek bir kişi durmaz burada ne işi var ? Alır ailesi gider başka ülkeye hayatını yaşar. Dünyalar kadar övülen Atatürk'üde milletini birbirine bağlayan İslam kurtarmıştır. İnsanlar canlarını ortaya koyuyorlar vatanları ve dinleri sonsuza kadar yaşasın diye, kurtuluş savaşı destanı nasıl kazanıldı zannediyorsunuz ? Tartışma olacaksa olsun ne bu ya, pandemide millet dinleri çorbaya çevirdi sürekli şu niye böyle buna mı inansam, ya kardeşim pazardan meyve almıyorsun neyin derdi bu ? Git düzgünce oku araştır, hoşuna giderse inan, gitmezse inanma. Ama bizim din hocası mıy mıy anlatıyor ve bazen de boş konuşuyor orası ayrı mesele 🤭
gidebilsem giderim. çok şükür müslümanım. ama gidebilsem giderim. vatandaşlık işleri ve din işleri farklı. bana insan olarak değer vermesi gerekiyor devletin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çünkü türkiye Müslüman bir ülke ve doğrusuda müslümanlık o yüzden yalan yanlış şeyleri anlatmaya gerek yok
yanlış derken diğer dinlere mi dediniz? birisi de çıkıp sizin dininize yanlış dese ne tepki verirsiniz? lütfen düzgün konuşun.

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Egehan Halis
Yani bilemiyorum. Birkaç örnek verseniz de olur aslında.
Hocam Hac suresinin 65. ayetinde "İzni olmaksızın yerin üzerine düşmesin diye göğü O tutuyor." diye bir ayet var.
Belki o zaman için mantıklı gelmişti insanlara ama artık Dünya'nın çekim kuvvetini ve ozon tabakasını biliyoruz.

goshawk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
959
İsim
Çağrı Ö
Hocam Hac suresinin 65. ayetinde "İzni olmaksızın yerin üzerine düşmesin diye göğü O tutuyor." diye bir ayet var.
Belki o zaman için mantıklı gelmişti insanlara ama artık Dünya'nın çekim kuvvetini ve ozon tabakasını biliyoruz.
aslında biraz daha derin yaklaşmak gerekiyor olabilir. sonuçta inanca göre yer çekimi ve merkez kaç dolayısıyla atmosfer vb oluşumunun dengesini yüce yaratıcının kurduğuna inanıyoruz. yani dediğiniz faktörleri zaten Allah'ın yarattığına inanıyoruz. dolayısıyla bir tutarsızlık göremedim.

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,433
İsim
Selman
aslında biraz daha derin yaklaşmak gerekiyor olabilir. sonuçta inanca göre yer çekimi ve merkez kaç dolayısıyla atmosfer vb oluşumunun dengesini yüce yaratıcının kurduğuna inanıyoruz. yani dediğiniz faktörleri zaten Allah'ın yarattığına inanıyoruz. dolayısıyla bir tutarsızlık göremedim.
Ben de böyle düşünüyorum ama sizin fikriniz tabii ki.

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Egehan Halis
Hocam bir sürü var ama buna cevap verilebileceğine sanmıyorum. En Müslümanca cevap Kuran'ın yanlış çevrilmesi olur.
"Düşünüp ibret alasınız diye her şeyden (erkekli dişili) iki eş yarattık." Zariyat Suresi 49. Ayet.
Bunu açıklamam gerek bile yoktur ama en basitinden tam çiçek diye bir şey var. Hem dişicik organına sahip hem de polenleri var. Hem erkek hem dişi bir canlı. Aynı zamanda cinsiyetsiz mitoz bölünen canlılar da var.

ahmetcnar1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
224
İsim
M.Ahmet Çinar
hocam ozon tabakasını ve çekim kuvvetini de Allah yarattığı için öyle demiş olabilirmi :D

Farway

80+ Silver
Hocam bir sürü var ama buna cevap verilebileceğine sanmıyorum. En Müslümanca cevap Kuran'ın yanlış çevrilmesi olur.
"Düşünüp ibret alasınız diye her şeyden (erkekli dişili) iki eş yarattık." Zariyat Suresi 49. Ayet.
Bunu açıklamam gerek bile yoktur ama en basitinden tam çiçek diye bir şey var. Hem dişicik organına sahip hem de polenleri var. Hem erkek hem dişi bir canlı. Aynı zamanda cinsiyetsiz mitoz bölünen canlılar da var.
İşte hem dişicik hemde polenleri var aslında kendi içinde bir çift :) senin aslında baktığın şey tefsirdir yani yorum ve yorumlar insanlara göre değişir taraflandırılır vs vs. Herşeyden iki eş yarattık ama erkekli dişili kısmı neden parantez içinde mesela 👍

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,082
Üyeler
163,771
Son üye
İbrahim kz
Top Bottom