Neler Yeni

Türkiye'de din dersi adından neden sadece İslam anlatılıyor?

goshawk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
959
İsim
Çağrı Ö
Hocam bir sürü var ama buna cevap verilebileceğine sanmıyorum. En Müslümanca cevap Kuran'ın yanlış çevrilmesi olur.
"Düşünüp ibret alasınız diye her şeyden (erkekli dişili) iki eş yarattık." Zariyat Suresi 49. Ayet.
Bunu açıklamam gerek bile yoktur ama en basitinden tam çiçek diye bir şey var. Hem dişicik organına sahip hem de polenleri var. Hem erkek hem dişi bir canlı. Aynı zamanda cinsiyetsiz mitoz bölünen canlılar da var.
hocam ben de size çok sayıda doğru yazılmış bilgi gösteririm. üstelik sizin dediğiniz bilgiler günümüz gerçekleriyle çelişen bilgiler de değil. tam çiçek hem dişi hem de erkek organ barındırır. yani iki eşi de barındırır. benim bildiğim kadarıyla hermafrodit bile olsa kendi kendine üreyebilen 1-2 istisna dışında canlı yok[tam çiçekli bitkiler bile kendini dölleyemiyordu galiba.(8 sene önceki lise bilgisi tam emin değilim)]. ayrıca iki eş kısmı iki taraf olarak da yorumlanabilir. arapça bilmediğim için kaynaktan yorumlayamayacağım.

ha siz şey de diyebilirsiniz "embriyolojik olarak erkek ve dişi genitallari birbirinin analoğudur.(skrotum ve labius majus gibi)" ama bu da çift olduğu gerçeğini değiştirmez.

mitoz meselesinde tek hücreli canlılar(bakteriler vb) kendi aralarında pili vb. aracılığıyla gen aktarımı yaparlar. ha alanı cinsel olarak dişi mi yapar sanmam.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ülkenin dini İslam çünkü. Bu yüzden din kültürü ve ahlak bilgisinde ağırlıklı olarak dinden bahsediliyor. Ayrıca dini bir inancın yok ise okulunun müdürüyle konuşup dilekçe verip derse girmeyebilirsin. Fakat reşit değilsen ailenden birinin imza atması gerekiyor.
ülkenin dini islam değil. ülkenin dini yok. kişilerin dini var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Egehan Halis
Cevap basit. Müslüman ülkedeyiz.
Resmi olarak ülkenin hiçbir dini yok zaten olsaydı laik bir ülke olamazdık. :)

hocam ben de size çok sayıda doğru yazılmış bilgi gösteririm. üstelik sizin dediğiniz bilgiler günümüz gerçekleriyle çelişen bilgiler de değil. tam çiçek hem dişi hem de erkek organ barındırır. yani iki eşi de barındırır. benim bildiğim kadarıyla hermafrodit bile olsa kendi kendine üreyebilen 1-2 istisna dışında canlı yok[tam çiçekli bitkiler bile kendini dölleyemiyordu galiba.(8 sene önceki lise bilgisi tam emin değilim)]. ayrıca iki eş kısmı iki taraf olarak da yorumlanabilir. arapça bilmediğim için kaynaktan yorumlayamayacağım.

ha siz şey de diyebilirsiniz "embriyolojik olarak erkek ve dişi genitallari birbirinin analoğudur.(skrotum ve labius majus gibi)" ama bu da çift olduğu gerçeğini değiştirmez.

mitoz meselesinde tek hücreli canlılar(bakteriler vb) kendi aralarında pili vb. aracılığıyla gen aktarımı yaparlar. ha alanı cinsel olarak dişi mi yapar sanmam.

ülkenin dini islam değil. ülkenin dini yok. kişilerin dini var.
Hocam açıklamanız için çok teşekkür ederim ama tam çiçekler de kendini döllüyor. Tabi siz de haklısınız oradaki cins ayrımı erkek ve dişi olmak zorunda değil. Teşekkür ederim bilgi için.

Ateizm falan geçin şu işleri diyerek ateistleri ayrıştırıp milli birlik ve beraberliği sağlayan koca yürekli Müslüman kardeşim benim bee helal olsun sana.
İroniyse komik değilse daha komik. :D :ROFLMAO:

HomerSer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
770
İsim
Utku Şeref
Ne anlatılsın ne istersin ? Hristiyanlığı mı anlatsın ? Evet çocuklar bugün nasıl masum çocukları katlettiğimizi nasıl sömürgeci insanlar olduğumuzu işleyeceğiz, konu 1 : Çarmıkta gerilen Hz.İsa
aga sen şey değil misin diğer konularda akpyi savunup ben akpli değilim diyen kişi kısacası akpli olduğu söylemeye utanan kişi

Reverse Flash

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
944
İsim
Enes
Ne anlatılsın ne istersin ? Hristiyanlığı mı anlatsın ? Evet çocuklar bugün nasıl masum çocukları katlettiğimizi nasıl sömürgeci insanlar olduğumuzu işleyeceğiz, konu 1 : Çarmıkta gerilen Hz.İsa
Merhaba biz Müslümanız. Siz Türkleride dinimize bekleriz.
Türkler:Tm

Reverse Flash

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
944
İsim
Enes

Besim Tibuk

80+ Gold
Bilmeden yazmışsınız.
Hayır öğretiliyor.
Sadece ülkenin 4/3.8'i Müslüman olduğundan Din derslerinde ağırlık veriliyor.
İstemiyorsan dilekçe ile muaf tutulabilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Egehan Halis
Bilmeden yazmışsınız.
Hayır öğretiliyor.
Sadece ülkenin 4/3.8'i Müslüman olduğundan Din derslerinde ağırlık veriliyor.
İstemiyorsan dilekçe ile muaf tutulabilirsin.
Hocam orada bahsettiğim bir örnekti sadece, sınavlar sadece çok dikkat çeken bir örnek. Lakin onun dışında diğer dinlerin de öğretildiğini söylüyorsanız çok büyük hatalısınız. Ben ve birçok arkadaşım da biliyor ki bize 1 ya da 2. sınıftan beri İslam dersi anlatılıyor, birçoğumuzun ailesi İslamik usüllere göre çocuğunu yetiştiriyor. Sizce bize çocukluktan itibaren başka bir din öğretilseydi veya hiç öğretilmeseydi - çok samimi soruyorum - Müslüman olur muyduk?

T.P.G.

80+ Titanium
Ateizim falan geçin bu işleri, bu ülkeyi birbirine bağlayan, milli birlik ve beraberliği sağlayan da İslam, şu an insanlar müslüman olmasa tek bir kişi durmaz burada ne işi var ? Alır ailesi gider başka ülkeye hayatını yaşar. Dünyalar kadar övülen Atatürk'üde milletini birbirine bağlayan İslam kurtarmıştır. İnsanlar canlarını ortaya koyuyorlar vatanları ve dinleri sonsuza kadar yaşasın diye, kurtuluş savaşı destanı nasıl kazanıldı zannediyorsunuz ? Tartışma olacaksa olsun ne bu ya, pandemide millet dinleri çorbaya çevirdi sürekli şu niye böyle buna mı inansam, ya kardeşim pazardan meyve almıyorsun neyin derdi bu ? Git düzgünce oku araştır, hoşuna giderse inan, gitmezse inanma. Ama bizim din hocası mıy mıy anlatıyor ve bazen de boş konuşuyor orası ayrı mesele 🤭
Biri islama inanıyor diye en doğru din o olacak gibi bir kaide yok. Belki o, belki hiçbiri. Ancak her şeyi bu ülkede islama bağlamak doğru değil. Önceki mesajında hristiyanlık mı öğretsinler demişsin, hiçbiri ana ders olmasın. Seçmeli olsun. Zor değil bence bunu yapabilmek ayda 10 karar değiştirebilen bir hükümet için.

hiç öğretilmeseydi
Şu sorunun cevabını çok merak ediyorum, hiç öğretilmese ne düşünecektik?

rapstarjustercik

80+ Bronze
Biri islama inanıyor diye en doğru din o olacak gibi bir kaide yok. Belki o, belki hiçbiri. Ancak her şeyi bu ülkede islama bağlamak doğru değil. Önceki mesajında hristiyanlık mı öğretsinler demişsin, hiçbiri ana ders olmasın. Seçmeli olsun. Zor değil bence bunu yapabilmek ayda 10 karar değiştirebilen bir hükümet için.

Şu sorunun cevabını çok merak ediyorum, hiç öğretilmese ne düşünecektik?
Din dersinde zaten bir tek İslam anlatılmıyor ki ? Biz bir ara hristiyanları falan da işlemiştik aslında. Onu dalgasına yazmıştım, çok ciddiye almışlar. Maalesef hükümeti ben yönetemiyorum, yönetsem ne ala keşke.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,070
Üyeler
163,770
Son üye
arrowsss
Top Bottom