Apu Mühendisi
80+ Platinum
Dahası
Arkadaşlar Merak Ettim, En Rahat İş Bulabilen Mühendislik Kolu Hangisidir ? Teşekkürler.
Onun Mezunu da çok değil mi ? Yanlış mı biliyorum ?Makina mühendisi nin kapsamı daha fazla diye düşünüyorum
Hocam sizce 50k ile girmeyi düşündüğüm uçak mühendisliği iyi bir seçim olur mu? Yer konya.Makina mühendisi nin kapsamı daha fazla diye düşünüyorum
Mezun sayısı ile mühendisliğin piyasada ki kapsamı ayrı şeyler. Örnek olarak piyasada 1000 makina mühendisi var talep olarak 800 kişi iş bulabiliyor aynı şekilde piyasa da 200 çevre mühendisi var bunun 10 tanesi iş bulabiliyor bunu demek istedim.Onun Mezunu da çok değil mi ? Yanlış mı biliyorum ?
Bölüm olarak siz ne istiyorsunuz bu daha önemliHocam sizce 50k ile girmeyi düşündüğüm uçak mühendisliği iyi bir seçim olur mu? Yer konya.
Bilgisayar müh. Daha okurken iş bulanlar varArkadaşlar Merak Ettim, En Rahat İş Bulabilen Mühendislik Kolu Hangisidir ? Teşekkürler.
Hocam herkes mühendis olmak istediği için çok arada kalıyorum ben de. Atıyorum eskiden 1000 mezun olup 600 kişi alınıyordu, şimdi 5000 mezun var 2000 kişi alınıyor. Herkes kendine + şeyler katmaya çalışıyor falan filan…Mezun sayısı ile mühendisliğin piyasada ki kapsamı ayrı şeyler. Örnek olarak piyasada 1000 makina mühendisi var talep olarak 800 kişi iş bulabiliyor aynı şekilde piyasa da 200 çevre mühendisi var bunun 10 tanesi iş bulabiliyor bunu demek istedim.
Bölüm olarak siz ne istiyorsunuz bu daha önemli
Hangi iş kolu olursa olsun diğer mezunlardan bir + nız varsa iş bulma imkanı daha da yükseliyor. Yoksa herkes bi üniversite okumuş bir bölüm mezunu
galiba makine mühendisliğiArkadaşlar Merak Ettim, En Rahat İş Bulabilen Mühendislik Kolu Hangisidir ? Teşekkürler.
Ona kalırsa 81 ilde inşaatlar hızla yükseliyor inşaat mühendisliği de iş bulma olasığı yüksek gruplarda. Ama makina mühendisi çelik konstrüksiyon imalatında da çalışabilir otomotiv de de savunma sanayisinde de çalışabilir bunu demek istedim.bence Otomotiv mühendisliği açık ara 1 ci diyebilirim daha mezun olmadan iş bulma olasığı en yüksek olan Yetkili servisler Sürekli mühendis alıyor. 81 ilde
Kesinlikle talep arzTalep Arz önemli. Mesela bana göre elektrik ama öğrenci mezun sayısı fazla.