Neler Yeni

Türkiye'nin insansız savaş uçağı "Kızılelma" ilk kez boyalıyken görüntülendi.

Bura.K

80+ Silver
Baykar artık büyük bir şirket ve gayet büyük bir pazara hitap edip ihracatlar gerçekleştiriyor.
Kendi ayakları üzerinde durabilecek bir şirket.
Değil. Tüm ihracatı Türkiye yolundan gerçekleştiriyor. Aynı zamanda teknoloji desteğini de Türkiye veriyor. Mesela Jet-İHA için yapılacak olan teknolojileri Türkiye yoluyla alıyor. Ukrayna ile antlaşmamız var.
Ya da silah teknolojilerini vesaire. Türkiye olmadan kendi başına diğer ülkelere silah satabilir mi sence? O kadar büyük bir şirkette değil. Türkiye desteği olmadan nasıl üretim yapsın?
Zaten MİUS ve TB-3 projesi şirketin kendi öz kaynakları ile geliştiriliyor.
Teknolojiyi Türkiye veriyor. Türkiye desteği kesse nasıl yapacaklar merak ediyorum.

KTimur

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Değil. Tüm ihracatı Türkiye yolundan gerçekleştiriyor. Aynı zamanda teknoloji desteğini de Türkiye veriyor. Mesela Jet-İHA için yapılacak olan teknolojileri Türkiye yoluyla alıyor. Ukrayna ile antlaşmamız var.
Yahu bu iş böyle zaten ATAK II için kullanılacak motorlarda Ukrayna motoru olacak. F-35 projesi diğer bir çok uluslu projeler veyahut tek uluslu projeler kos koca Amerika 76mm topu kendisi geliştirmiyor da OTO-Melara'dan lisans haklarını alıyor siz X projesinin her bileşeninin tek bir şirket tarafından karşılanması/ üretilmesi gerektiğini filan mı zannediyorsunuz onu yapabilecek ne şirket ne de bir ülke yok.

Ya da silah teknolojilerini vesaire. Türkiye olmadan kendi başına diğer ülkelere silah satabilir mi sence? O kadar büyük bir şirkette değil. Türkiye desteği olmadan nasıl üretim yapsın?
Alıcı ülkeler direkt Baykar tesislerine geliyor Türkiye'nin etkisi var diye Baykar "armut piş ağzıma düş" demiyor ABD'de bile devlet/ parlamento olmadan kafana göre satış yapamazsın.
Teknolojiyi Türkiye veriyor. Türkiye desteği kesse nasıl yapacaklar merak ediyorum.
Baykar 3 yıllık şirket değil dostum.
TB-2'den ve daha bir çok sistemden kazanılmış tecrübeler var. Bunlar olmasa TUSAŞ dahi MİUS geliştiremez Türkiye'de Baykar veya TUSAŞ'tan önce bu klasmanda jet motorlu bir insansız hava aracı geliştiren şirket mı varda ondan alacaksın teknolojiyi acaba :d Senin dediğine göre öyle bir şirket var ordan geliyor bu.

Şirketler veya devlet çocuk gibi "sen benim oyuncağımı alamazsın" diyip kendi ülkesindeki şirkete bilgi/ tecrübe aktarımı yapmayacak mı.
Bir projede farklı ülkelerden katkılar hem maliyet hem zaman hem de bilgi birikimi açısından iki ülkeye de yarar sağlar sektör sizin sandığımız kadar basit değil.

Bura.K

80+ Silver
Yahu bu iş böyle zaten ATAK II için kullanılacak motorlarda Ukrayna motoru olacak. F-35 projesi diğer bir çok uluslu projeler veyahut tek uluslu projeler kos koca Amerika 76mm topu kendisi geliştiriyor da OTO-Melara'dan lisans haklarını alıyor siz X projesinin her bileşeninin tek bir şirket tarafından karşılanması/ üretilmesi gerektiğini filan mı zannediyorsunuz onu yapabilecek ne şirket ne de bir ülke yok.
Siz denileni anlamamışsınız. Yazılanı tekrar okuyun, 2. Defa açıklattırtmayın bana.
Alıcı ülkeler direkt Baykar tesislerine geliyor Türkiye'nin etkisi var diye Baykar "armut piş ağzıma düş" demiyor ABD'de bile devlet/ parlamento olmadan kafana göre satış yapamazsın.
Alıcı ülkelerle arasını Türkiye ayarlıyor. Yapıp satan Bayraktar, ticarette etkisi olan Türkiye.
Baykar 3 yıllık şirket değil dostum.
TB-2'den ve daha bir çok sistemden kazanılmış tecrübeler var.
TB-2'den kazanılan teknolojiyle benim anlattığım teknolojiler bir değil.
Şirketler veya devlet çocuk gibi "sen benim oyuncağımı alamazsın" diyip kendi ülkesindeki şirkete bilgi/ tecrübe aktarımı yapmayacak mı.
Bir projede farklı ülkelerden katkılar hem maliyet hem zaman hem de bilgi birikimi açısından iki ülkeye de yarar sağlar sektör sizin sandığımız kadar basit değil.
Arkadaşım anlamıyorsun sanırım. Bayraktar'ın yeteri deneyimi olabilir ama Teknolojisi kısıtlı. Teknoloji sıkıntısını da Türkiye antlaşmalar ile kapatıyor ve BAYRAKTAR'a veriyor. Sektörü de gayet iyi biliyorum. Bu yazdıklarımı 10 kere tekrar okuyun ondan sonra kendi yazdığınıza bakın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sizinle tartışılmaz. Daha mesajı atalı 1 dakika olmadı hemen gülücük atıyorsunuz, soluklanın okuyun. Hadi abicim konuyu kapat. Senle tartışmam ben. İstediğin kadar ağzını, çeneni, parmaklarını ve gözlerini yor, ağla yinede senle tartışmaya oturmam. Y-CHP ve AKP'li Trollerden bir farkın yok şu anda.

KTimur

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Siz denileni anlamamışsınız. Yazılanı tekrar okuyun, 2. Defa açıklattırtmayın bana.

Alıcı ülkelerle arasını Türkiye ayarlıyor. Yapıp satan Bayraktar, ticarette etkisi olan Türkiye.

TB-2'den kazanılan teknolojiyle benim anlattığım teknolojiler bir değil.
TB-2'den teknoloji kazanıldı yazmıyor yalnız orda :d
Tecrübe yazıyor dikkat edersen tekrar oku lütfen.

Senin mantıkla zamanında Türkiye'de yapılan F-16 üretiminin bize kazandırdığı tecrübenin hiçbir mantığı yok, HÜRJET gibi MMU için önemli olan bir basamağı geliştirmenin ve bundan tecrübe kazanmanın TF-X veya ilerideki diğer projeler için hiçbir mantığı yok.
Arkadaşım anlamıyorsun sanırım. Bayraktar'ın yeteri deneyimi olabilir ama Teknolojisi kısıtlı. Teknoloji sıkıntısını da Türkiye antlaşmalar ile kapatıyor ve BAYRAKTAR'a veriyor. Sektörü de gayet iyi biliyorum. Bu yazdıklarımı 10 kere tekrar okuyun ondan sonra kendi yazdığınıza bakın.
Dostum bu kadar ambargo arasında teknolojiyi bize Northrop Grumman vermiyor senin Ukraynadan aldığın X bileşeni de böyle bir araç geliştirmeye yetmez motor ile ilgili antlaşma yapıldı sadece zaten.

Ben Lockheed Martin MİUS'a teknoloji transferi sağladı diye bir haber görmedim hiç. Bizzati Selçuk Bayraktar söylüyor 'bu proje şirketin kendi öz kaynakları ile geliştiriliyor" diye

Bura.K

80+ Silver
Son kez cevap yazıyorum.
TB-2'den teknoloji kazanıldı yazmıyor yalnız orda :d
Tecrübe yazıyor dikkat edersen tekrar oku lütfen
Sizin cevap verdiğiniz mesajda Teknolojiden bahsetmişim siz Tecrübeye atlamışsınız. Ondan "teknoloji" olarak devam ettiriyorum konuyu.
Dostum bu kadar ambargo arasında teknolojiyi bize Northrop Grumman vermiyor senin Ukraynadan aldığın X bileşeni de böyle bir araç geliştirmeye yetmez motor ile ilgili antlaşma yapıldı sadece zaten.
Motor ile ilgili antlaşma yapıldı ama savaştan dolayı alamıyoruz. Benim dediğimi yine anlamadınız galiba. Bayraktar ambargosu yüzünden Türkiye Bayraktar için yeni fabrikalar ve bileşenler açmaya teşvik etti. Bak Türkiye teşvik etti çünkü bu durum Türkiye'yi de etkiliyor, ilgilendiriyor.
Ben Lockheed Martin MİUS'a teknoloji transferi sağladı diye bir haber görmedim hiç. Bizzati Selçuk Bayraktar söylüyor 'bu proje şirketin kendi öz kaynakları ile geliştiriliyor" diye
Teknoloji desteğini Türkiye sağlıyor. Motor, ticaretten gelen kamera, yazılım sistemleri (yazılım hala daha tam olarak yerli değil. Kameralar ne kadar geliştirilse dahi Yerli Teknolojimiz de bu kadar gelişmiş değil ki %99 İthalat olarak alacağız.)
Mesela kamera lensleri, motor, yazılım gibi ana önemli unsurlar Yurt dışı tarafından sağlanıyor. Füze gibi ihtiyaçlarını da Türkiye karşılıyor. Gibi gibi.

Umarım anlatılanı anlamışsınızdır.

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,524
İsim
Oğuz Oğuz

İbrahim_Talha

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,954
İsim
İbrahim Talha DEMİR
Mükemmel görünüyor ❤️

Kontfire

80+ Silver
Azıcık düşünebilen , doğru ve yanlışı ayırt edebilen ve ülkesini seven birisi bu firmanın yaptığı savunma sistemleriyle gurur duyar. Bayraktar, aselsan gibi firmalarda staj yapan mühendis arkadaşlarım çok sıkı çalışıyorlardı staj sırasında. Sadece en iyileri alıyorlar zaten ve iyi maaş veriyorlar mühendisler kaçmasın diye.

Top Bottom