Neler Yeni

Türklerin medeni anlayışı

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,364
İsim
Ahmet Sevinç
Baştan sona okudum ve diyeceğim bir kelime var : Haklısınız
Zamanında eserlerimizde olan yanlış batılılaşma şuan hayatımıza yanlış doğululaşma ve batılılaşma olarak işlendi resmen.
bence biz medeniyetimizi bir ülkeye göre yapmamalıyız.
Bunu diyorsak açıkçası vizyon olarak eksiğimiz vardır.
Biz bir uyanış yaşayacaksak bu bizim vizyonumuzla olacaktır başkasının vizyonuyla bu iş olmayacaktır bence.
Diğer konularda da haklısınzı size tavsiyem olsun haber fazla bakmayın ve insanları daha az takın haklısınız ama bunları gördükçe sadece hayattan soğuruz.
Hocam bencede haklısınız biz kendi medeni anlayışımızı kendimiz yaratmamız en iyisi olur fakat bunun gibilere olursak kendimizi medeni zanneden geri kafalılar oluruz o yüzden esinlenmede sakınca olmadığını düşünüyorum mesela Fransız ihtilali gibi
Ben şu anda neye dayanarak böyle şeyleri yapıyorlar anlamıyorum osmanli mi istiyorlar yoksa beyinsizlik mi yapmak istiyorlar anlamadım çünkü mantıklı açıklaması yok tek istediğimiz saygı ama ne arar
Bu çok haber okumayan halim göre göre patladım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Maalesef böyle insanlar var . ( Ama başlık çok genel olmuş gibi )
Sebebi eğitimsizlik ve öğretimsizlik.
Ezbere sistem körü körüne savunmayı getiriyor.
Sorgulama yok eleştirme yok araştırma yok
Evet başlık biraz genelleme oldu ama geri kafalı turkler falan demek istemedim genel olsun istedim biraz daha tabi belirttim sözümün herkese olmadığını zaten okuyan anlamıştır kime ne dediğimi
Evet saygı eğitimi almazlarsa bize salça olurlar bizde bunların küçük ayağı kekolar mahalle abileri ile uğraşırım bu böyle gider
En sonunda Rönesans gibi bir şey olacak ama

Son düzenleme:

JSezar

80+ Silver
Kısa kesermisin hocam açıkçası bunu okuyacak vaktim olduğunu sanmıyorum
okuyacak vaktin yoksa konuyu takip edebilirsin, vaktin olduğunda da okursun.gereksiz mesaj yazmana gerek yok

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,846
Üyeler
163,564
Son üye
amizkaraesk𝑖
Top Bottom